1к квартира, 2 людини, ніяких нестандартних електроприладів. за січень лічильник "накрутив" аж 789 кВТ!! тоді як зазвичай було від 114(мінімальний місяць за останній рік), до 199(максимальний). лічильник двозонний Gamma 100. щиток у загальному коридорі на 4 квартири, доступ у коридор - закритий дверима. покази поки що не предавав, буду дзвонити у колл-центр. може хтось з таким стикався? що це може бути? як діяти у такій ситуації? неприємно! (
шукати кто накрутив...
ніяких нестандартних електроприладів А які стандартні? Електроплита? Бойлер? Кавоварка? Тепла підлога? Кондиціонер? Хто подавав попередні показники?
ці лічильники на екрані спочатку показують загальне споживання з часу встановлення лічильника! потім зона Ніч, потім зона День... Може 789 кВт - це загальне споживання за весь час??
нещодавно перетиралали таке ось тут Основні можливі причини: -сусіди крадуть -відмова лічильника -проблема з передаванням показань -насправді таке споживання. Якийсь прилад почав "жерти" на всю
Бойлер встановлений?
ТС - не родич з ТруКиянином? (той запитував про те ж саме). Чи у вас одні й ті ж арендатори? Постійно увімкнений обігрівач 1,5-2,5 кВт - якраз може з'їсти досить багато кіловат-годин енергії за місяць.
Це десь додатково 800Вт постійного навантаження, не мало. Це якщо живитися на різницю, а спожити 800кВт маючи бойлер і пралку - не складно.
Варіантів, насправді два, або лічильник бреше, або щось за лічильником додатково споживає, не обов'язково ваша квартира
Я би читав договор з Київенерго, здається та має бути фраза якщо показники викликають сумніви - за рахунок споживача лічильник на повірку.
Для себе можна ввімкнути якийсь один прилад на годину і подивитися що порахує лічильник. Ци вимкнути все і подивитися чи він рахує.
Також звернутися до будинкового електрика на предмет перевірки додаткових підключень.
Але я бы почав с договору, щоб не пропустити якісь строки.
PS. А що вода, без збільшення? У знайомих був випадок, вода с бойлера прямувала в каналізацію, відповідно бойлер був постійно ввімкнений. Але помітили швидко, оскільки бойлер не нагрівався.