Розглядаємо ідею підключити газ (є поруч по вулиці в селі) і організувати в домі опалення / гарячу воду / кухню. Будинок 50 метрів. Скважина є, зараз бойлер і пічка.
Не знаю навіть з якої сторони підійти, хочу хоча б приблизно розуміти бюджет і терміни.
Якщо є свіжий досвід, поділіться, будь ласка.
Наприклад: Чи можуть сусіди, які раніше платили за трубу, заявити якісь дикі сумми "внеску"? Чи треба скидатися за всю трубу чи тільки за той участок, який іде до дому?
Розглядаємо ідею підключити газ (є поруч по вулиці в селі) і організувати в домі опалення / гарячу воду / кухню. Будинок 50 метрів. Скважина є, зараз бойлер і пічка.
Не знаю навіть з якої сторони підійти, хочу хоча б приблизно розуміти бюджет і терміни.
Наприклад: Чи можуть сусіди, які раніше платили за трубу, заявити якісь дикі сумми "внеску"? Чи треба скидатися за всю трубу чи тільки за той участок, який іде до дому?
якще це саме село (а не ст чи км) то підключення стандартне - відкриваєш облгаз і вперед.
Сума внеску може бути. Не факт, але таке буває. Рекомендую почати з сусідів, столбів з об'явами. Контори, які крутяться біля облгазів, можуть зробити все дешевше, швидче та безгеморно. Спочатку буде проєкт, потім його реєстрація/погодження в облгазі і потім вже реалізація підключення.
Все вірно. Принаймні Київська обл. відійшла до Нафтогазу. І, як радили вище, краще звертатись в часну контору - має бути швидше і дешевше. На своєму прикладі скажу, що подавав заяву до облгазу на заміну газового обладнання ще 15.07.23, а на сьогодні ще і проект не готовий . Це я здуру замовив всі роботи в облгазі. Ну і платиш там звісно все наперед.