Вітаннячка панство! Треба з вами порадитись. Малий через рік буде магістром за спеціальністю "Телекомунікації та радіотехніка". Але якщо раніше, ще в доковідні часи, в них були якісь практики і т.п., де вони могли визначитсь з наступним більш конкретним напрямком спецалізації та подальшого працевлаштвання, то зараз з цим голяк. А оскільки в універіще дають все але по троху, та ще й застаріле, то трошки є проблема із самовизначенням в цій галузі. Тому питання: 1. На який напрямок краще орієнтуватися? Мобільний зв'язок, інтернет, щось інше? 2. Що порадите підтяшнути по наукам в цьому напрямку? 3. Розумію, що зараз і спеціальістам важко з роботою, але щоб порадили хочаб як підробіток? Може якісь фірми знаєте, де із студента можуть виховати для себе спеціаліста.
Примітки: 1. Англійська в процесі, але на сьогодня співбесіду не пройде. 2. Не паяльник.
Дякую!
>>Малий через рік буде магістром за спеціальністю "Телекомунікації та радіотехніка". >>>3. Розумію, що зараз і спеціальістам важко з роботою, але щоб порадили хочаб як підробіток? Може якісь фірми знаєте, де із студента можуть виховати для себе спеціаліста. >>2. Не паяльник.
С таким бекграундом - в саппорт местного интернет провайдера (не инженер-монтажник, который ездит тянет провода и и.п., а макака на телефоне). Работа за еду и по ночам (посменно), но при этом при желании можно вырасти много куда. У меня кучка друзей разных возрастов, даже, можно сказать, поколений, которая работала в некоем провайдере Х, в итоге из них выросла парочка девопсов, (один бтв весьма крутой), один админ-сетевик, парочка QA, один бизнес-аналитик. Понятно, что кроме админа-сетевика все это зависит исключительно от личных способностей и интересов и напрямую с саппортом не свзяано, но бекграунд никому лишним не был. Как минимум основы сетей, никсов и всего что с этим связано там можно изучить.
Ну и сразу оговорюсь, это рассматривать исключительно как временную работу для получения опыта, вырасти там никуда не получится.
через рік буде магістром за спеціальністю "Телекомунікації та радіотехніка".
Макс,я б рекомендував вже зараз промоніторити вакансії в колл-центрах КС та Водафону.Там і графік гнучкий,шо дає можливість навчатися й підробляти і розуміння має прийти-шо саме в телекомунікаціях більш до душі. Повір мені, через рік заходити сюди з бекграундом колл-центра набагато легше і перспективніше ніж з умінням RG-45 пакувати на швидкість.
Гляньте в сторону ТВ-каналов. Там и телекоммуникации и радитехника)))
Вітаннячка панство! Але якщо раніше, ще в доковідні часи, в них були якісь практики і т.п., де вони могли визначитсь з наступним більш конкретним напрямком спецалізації та подальшого працевлаштвання, то зараз з цим голяк.
В КПІ, на нашому електроенергетичному факультеті - практика проводиться як завжди, мало що змінювалося (думаю, так на всіх технічних факультетах, чи взагалі на всіх). Крім того нюансу, що фактично лише з війною - дехто з підприємств був змушений перейти на дистанційну роботу там, це це можливо. Підприємства електроенергетичної галузі, типові наші бази практики (НЕК, ДТЕК) - майже завжди мають незайняті вакансії, і майже завжди раді бачити студентів на практиці, бо зацікавлені в тому, щоб знайти молодого спеціаліста.
через рік буде магістром за спеціальністю "Телекомунікації та радіотехніка".
Макс,я б рекомендував вже зараз промоніторити вакансії в колл-центрах КС та Водафону.Там і графік гнучкий,шо дає можливість навчатися й підробляти і розуміння має прийти-шо саме в телекомунікаціях більш до душі. Повір мені, через рік заходити сюди з бекграундом колл-центра набагато легше і перспективніше ніж з умінням RG-45 пакувати на швидкість.
Цікава думка. Але я так розумію, що заходиш після цього тіпа "я ж свій, київстаровський", ну язик буде підвішений для співбесіди. Чи я щось не вловив?
Чи я щось не вловив?
Так... Дивись,-де задіяні технічни спеціалісти ?(на прикладі ОПСОСа) Маркетинг(обладнання під Проєкти),комерція (технічний супровід),єксплуатація,розвиток,радіо,контенти,обладнаня,мобіла ......ще 100500 напрямків. І з усим цим оператор колл-центру кожен день "вариться". Тож ,усвідомити -що більше подобається?..за пів-року навіть-не проблема. Потім ті павучки розбігаються по різних підрозділах з часом і мають "своїх" людей у всіх стуктурах майже.
Чи я щось не вловив?
Так... Дивись,-де задіяні технічни спеціалісти ?(на прикладі ОПСОСа) Маркетинг(обладнання під Проєкти),комерція (технічний супровід),єксплуатація,розвиток,радіо,контенти,обладнаня,мобіла ......ще 100500 напрямків. І з усим цим оператор колл-центру кожен день "вариться". Тож ,усвідомити -що більше подобається?..за пів-року навіть-не проблема. Потім ті павучки розбігаються по різних підрозділах з часом і мають "своїх" людей у всіх стуктурах майже.
Йоу! Нічо собі! А я якось думав що вони такі собі нічо не значущі "миші, пардон, крісі" ))) А то оказується непогана кузня кадрів.
Щиро дякую!
А то оказується непогана кузня кадрів.
Знаєш вислів?--"Хароший пас нє прапдьот!"
Толкові знаходять можливість "зачепитися" і зіскочити.
Ось вакансії початкового рівня без англійської або з рівнем elementary/intermediate. Це якщо хочеться розвиватися саме в сторону радіотехніки.
На обидві розгладяють толкових вмотивованих випускників.
Толкові знаходять можливість "зачепитися" і зіскочити.
"талкови" свалили уже давно . упорные ещё держацца в службебезопасности сбербанка. Но там надо ялык и ленгвидж .
А скажіть, будь ласка, що зараз відбувається з випускниками РТФ, РЕКС і іже с німі? Їх одразу з порогу розбирають паяти дрони? Бо щось кажуть знайомі, що з відгуками на джуніор вакансії дуже туго в цій сфері.
Якщо це про КПІ, то гадки не маю.
А скажіть, будь ласка, що зараз відбувається з випускниками РТФ, РЕКС і іже с німі? Їх одразу з порогу розбирають паяти дрони? Бо щось кажуть знайомі, що з відгуками на джуніор вакансії дуже туго в цій сфері.
Військова кафедра, по закінченню одразу мобілізація Якщо без кафедри, то на строкову службу
Військова кафедра, по закінченню одразу мобілізація Якщо без кафедри, то на строкову службу
Чого мобілізація? До 25 ж вільні навіть в новій версії. А закінчують в 21-22.
Чого мобілізація? До 25 ж вільні навіть в новій версії. А закінчують в 21-22.
Ніт, після вк одразу потрапляють в категорію військовозобов'язаних В моєму взводі в учебці зараз троє 23-річних лейтенанти, одразу з кафедри