А порадьте системник, а заодно і монітор під нього для дому. Попередньому комп'ютерові на днях стукне повноліття (18 років), тому вже мабуть пора оновитися
З основних задач - навчання дитини середнього шкільного віку, а також погратися в те, чого нема на XBOX (присутній вдома і активно використовується), наприклад FC з патчами, або щось подібне. З "важких" ігор поки не грає ні в що. Мені з головою вистачає XBOX, але сімейною нарадою прийнято рішення, що більш-менш актуальний ПК вдома все ж потрібний. Бюджет навіть не знаю... хотілось би з монітором влізти в 30, але то мабуть навряд... Взагалі в одному з магазинів мені радили взяти системник з інтегрованим відео, а з часом доставити відеокарту. Послухаю ваші думки...
Відповім, потім піду читати що інші люди пишуть. З Ігор на компі, це для мене ті де цілитись та стратегії. Усе інше покриває Xbox, звісно що це розмова в рамках бюджету та без врахування ексклюзиву. Тому мабуть я би радив ноут. Це практичніше. З часом можна докупити монітор, якщо знадобиться багато часу проводити за компом. ПС.геймер я не дуже досвідчений, досі граю у принца персії
Если полистать начало этой темы, например, на странице 2 можно найти аналогичный скрин, на котором видно, что эта же память 32Гб стоила 4300 грн. А сейчас 14000грн
А є сенс чекати на повернення до старих цін, чи це важко передбачити?
Если полистать начало этой темы, например, на странице 2 можно найти аналогичный скрин, на котором видно, что эта же память 32Гб стоила 4300 грн. А сейчас 14000грн
Ціни на оперативку та ССД відкотяться через 2 роки, але тільки на третину, в кращому випадку на половину, всеж таки інфляція і знецінення бакса.
Возврата не будет, т.к. из-за долбанного бума ИИ техногиганты на несколько лет вперед выкупили всю память, будет только хуже. Вопрос - до какой степени. Это так же касается и ССД и видях, которые тоже подорожали.
Ну це ж не означає, що наступні декілька років ніхто не буде купляти комп'ютерів. Хтось встиг дешевше, хтось не встиг нажаль Відвідаю ще декілька місцевих магазинів, послухаю, що пропонують.
Память, которую я хочу, скаканула с 800 злотых до 3000 злотых. А я блин хотел игровую консоль на Винде. Оно пока не ко времени конечно. Я надеюсь это никак не связано с трёхнанометровой технологий медиатек. Но чувствую что 800 злотых память уже не будет стоить.
Та взагалі жах як память подорожчала, більше ніж Lifepo4 в Україні після блекаутів . У малого ноутбук древній, хотів почистити, а той ноут старіший за малого, думав компютер зібрати, вчора прикинув ціни, а воно все дороге до жаху, особливо память. Почав б.у. шукати, думав вже твій забирати що в купліпродайці, але остання зміна ціни не обрадувала. Згадав що малий хотів більше ноутбук, нові бюджетні не хочу, на нові нормальні жаль грошей, то взяв б.у. ноут за 9К грн, HP 250 - Core i5-1135G7 11 покоління, 8 GB оперативної, але 8 ГБ може й мало буде, то тепер щоб добавити памяті прийдеться пів зарплати віддати . Доречі в купліпродайці у Валерчика точно такий же (чи +- такий же) із 16 ГБ оперативної, в районі 1700 +- грн дорожче. В того Валерчика уже брав в 2022 році ноут собі, Dell Latitude 14", то норм, навіть батарейка ще тримає.
Ну це ж не означає, що наступні декілька років ніхто не буде купляти комп'ютерів. Хтось встиг дешевше, хтось не встиг нажаль Відвідаю ще декілька місцевих магазинів, послухаю, що пропонують.
Ну, поскольку у людей кошелек не резиновый, через какое-то время, может, немного спустят цены, когда страждущие накупятся, а остальные просто включат ждуна и перестанут покупать ее, но когда это будет и будет ли - не ясно.
Почав б.у. шукати, думав вже твій забирати що в купліпродайці, але остання зміна ціни не обрадувала.
Если очень надо - можем договорится
А ну дивіться що накидав, але не бийте і не смійтесь
Asus PRIME B650M-K/AMD Ryzen 5 7600 3.8GHz/32MB sAM5 BOX/DDR5-5600 16384MB PC5-44800/HDD SATA 1.0TB WD Purple 5400rpm 64MB/Gigabyte 650W 80+ Silver/Gamdias Aura GC7 ARGB
В мене вийшло за розеточними цінами в районі 28000. Так, це без відео і ссд. Я не до кінця поки що зрозумів який ссд потрібен під системний диск.
Тут не до конца понятно, какая задача этой сборки Макмка, БП, память - ни о чем, кулер я так понимаю, оставляем боксовый, корпус под видяху длиной максимум 300мм, это типа такой задел "на будущее"? Куча трехвентильных видеокарт сразу вышли из чата. Если это задел под "поиграть" - то подобрал черти что, если это просто офисный тазик - то можно было и дешевле собрать тогда. Хочешь нормальный совет - давай нормальные вводные: какие задачи у этого ПК, какой бюджет, какой монитор (разрешение), во что играть планируется, какая видяха планируется. Тогда о чем-то можно говорить, а до тех пор - это просто толочь воду в ступе. Смирись с тем, что нормальный игровой ПК на сейчас - это бюджет 55-65к из которых 20-30 видяха, остальное платформа под нее. Все остальное - бессмысленное кроилово, которое приведет к попадалову. Нет денег - спускайся на АМ4.
Це домашньо-офісний системник, з можливістю іноді погратися в те чого не можна пограти на xbox, в силу того, що його в сторі нема, або хочеться грати з різними модами і патчами, як от Euro Truck Simulator 2, чи щось подібне. Тобто в основному це будуть скоріш за все ігри не першої свіжості і я і сам розумію, що суперпотужної машини там не потрібно. Також, щоб була можливість роботи в нескладних фото/відеоредакторах - малий пробує вести блог на ютубі. По розширенню фулл-хд, на більше не претендую. Монітор 24-27, з нахилом в першу чергу на те, щоб не зіпсувати зір.
На рахунок визначитись, що конкретно треба - тут ви праві, бо моментами я взагалі думаю, а чи не краще ноутбук, особливо враховуючи ситуацію з нестабільністю енерносистеми.
Монітор 24-27, з нахилом в першу чергу на те, щоб не зіпсувати зір.
На рахунок визначитись, що конкретно треба - тут ви праві, бо моментами я взагалі думаю, а чи не краще ноутбук, особливо враховуючи ситуацію з нестабільністю енерносистеми.
У ноутбука є суттєвий мінус - це маленький екран ( стандартні ноути - 15.6, більші 17), це якщо мова ішла про те щоб не зіпсувати зір. Також суттєвий мінус - це живучість. Можливість апдейту пропускаємо. Малому вчора вечером взяв ноут за 9К грн чисто щоб був і працював, але десь пізніше братиму ще й системний блок. У мене теж є і системний блок і ноут, то за ноутом практично не працюю, тільки на виїзд. А відносно живлення - у кожного автоюашника має бути інвертор + акумулятори, і пофіг на те вимкнення світла.
HP 250
Як на мене одна з найкращих робочих конячок. В мене багато г5-6-7 в парку... З цієї лінійки (5-7) имхо г6 сама прикольна модифікація за рахунок конфіга накопичувачів.
Тут не до конца понятно, какая задача этой сборки Макмка, БП, память - ни о чем, кулер я так понимаю, оставляем боксовый, корпус под видяху длиной максимум 300мм, это типа такой задел "на будущее"? Куча трехвентильных видеокарт сразу вышли из чата. Если это задел под "поиграть" - то подобрал черти что, если это просто офисный тазик - то можно было и дешевле собрать тогда. Хочешь нормальный совет - давай нормальные вводные: какие задачи у этого ПК, какой бюджет, какой монитор (разрешение), во что играть планируется, какая видяха планируется. Тогда о чем-то можно говорить, а до тех пор - это просто толочь воду в ступе. Смирись с тем, что нормальный игровой ПК на сейчас - это бюджет 55-65к из которых 20-30 видяха, остальное платформа под нее. Все остальное - бессмысленное кроилово, которое приведет к попадалову. Нет денег - спускайся на АМ4.
Так, дійсно, накидали мені на АМ5 з відео 5060 на суму в райогі 56 тис. грн. На даному етапі вирішено, що оверпайс. Почав дивитись готові збірки на платформі АМ4. Наприклад: https://telemart.ua/products/boxed-gaming-rtx3050-base-bgb-5500n3050-16s500bk-black/ Це норм? Бачу в артлайн і версум є схожі збірки в районі 30-32 тис грн. На що звертати увагу? Чи йти в магазин і збирати по факту на платформі АМ4 і вийде в таку ціну?
Так, дійсно, накидали мені на АМ5 з відео 5060 на суму в райогі 56 тис. грн. На даному етапі вирішено, що оверпайс. Почав дивитись готові збірки на платформі АМ4. Наприклад: https://telemart.ua/products/boxed-gaming-rtx3050-base-bgb-5500n3050-16s500bk-black/ Це норм? Бачу в артлайн і версум є схожі збірки в районі 30-32 тис грн. На що звертати увагу? Чи йти в магазин і збирати по факту на платформі АМ4 і вийде в таку ціну?
Можливо ціна нижча тут тому що в описі відеокарти бачу таке: "Відновлена на заводі виробника (Factory Recertified)" Тобто це відеокарта була з якимось глюком, її відновили. А ще в тих збірках пишуть 500 Вт блок живлення, а що за 500 Вт - хз. Ну і материнська плата якийсь дешевий огризок. А може все ж таки скласти список комплектуючих, купити і скласти? Що там того компютера складати, це пів години роботи, кілька гайок розкрутити-закрутити, нічого не треба паяти, все готове.
Нет, не норм. Тема готовых сборок обсуждалась прямо с начала этой темы, не поленись и почитай с начала. Конкретно по ссылке - некондиция, налепили из чего попало, с б/у картой после ремонта, донной материнкой и таким же блоком питания.
Ищите б/у АМ4 с рук, там попадаются очень хорошие варианты за хорошую цену, не будет нормальный новый ПК за недорого, забудьте. Сборка на АМ4 новая - это примерно на 10-15к дешевле от АМ5. Чудес не бывает.
Ваша цифра 40-45к грн за новый системник, пока вы на нее морально не готовы - можете даже не смотреть в сторону новых ПК, на которых планируется во что-то поиграть и еще в каком-то обозримом будущем.
Снова в качестве резюме: 1. Ищите хороший Б/У в сборе на АМ4 после апгрейта. Там обычно можно найти хорошее железо по низкой цене, если брать в сборе. 2. Забываете про игры на ПК и просто покупаете дешман офисный тазик для офиса, ютюба и браузера. А не тратите деньги на черти что. 3. Ноутбук.
Все, остальное варианты - бездарная трата денег в никуда, не получится из букв "Ж","О", "П" и "А" сложить слово "счастье", как бы того не хотелось.
Нет, не норм. Тема готовых сборок обсуждалась прямо с начала этой темы, не поленись и почитай с начала. Конкретно по ссылке - некондиция, налепили из чего попало, с б/у картой после ремонта, донной материнкой и таким же блоком питания.
Ищите б/у АМ4 с рук, там попадаются очень хорошие варианты за хорошую цену, не будет нормальный новый ПК за недорого, забудьте. Сборка на АМ4 новая - это примерно на 10-15к дешевле от АМ5. Чудес не бывает.
Ваша цифра 40-45к грн за новый системник, пока вы на нее морально не готовы - можете даже не смотреть в сторону новых ПК, на которых планируется во что-то поиграть и еще в каком-то обозримом будущем.
Снова в качестве резюме: 1. Ищите хороший Б/У в сборе на АМ4 после апгрейта. Там обычно можно найти хорошее железо по низкой цене, если брать в сборе. 2. Забываете про игры на ПК и просто покупаете дешман офисный тазик для офиса, ютюба и браузера. А не тратите деньги на черти что. 3. Ноутбук.
Все, остальное варианты - бездарная трата денег в никуда, не получится из букв "Ж","О", "П" и "А" сложить слово "счастье", как бы того не хотелось.
Покупку нового і потужного відкладено до часів коли учень підросте і гратиме в щось важке, якщо гратиме).
Для дому купив б.в. i5-10400f/16/250 ssd m2/1050ti 4Gb.
Питання монітора. Samsung G3 24" VA, чи Asus TUF 23.8" IPS. Обидва Full HD. Samsung подобається більше, але Асус вроді як краще?
Для дому купив б.в. i5-10400f/16/250 ssd m2/1050ti 4Gb.
Вот, это норм подход
Питання монітора. Samsung G3 24" VA, чи Asus TUF 23.8" IPS. Обидва Full HD. Samsung подобається більше, але Асус вроді як краще?
Не лучше, он просто на другой матрице. И IPS и VA - хорошие, берите тот, что больше нравится. У VA цвета более контрастные и черный цвет более "черный" Но чуть меньше углы обзора и меньше скорость отклика. Если не играть во что-то люто динамичное, то для фильмов и браузинга VA лучше.