Камрады, вопрос, возможно, кто то из Вас может посоветовать людей у которых или можно взять в аренду или заказать услугу под ключ в Киевской обл (Ирпень). Прозвонил пару объявлений, но или предлагают ехать на другой конец области за оборудованием или "мы туда не ездим".
Много веток которые нужно утилизировать, желательно в щепу. Купить собственное оборудование / сжечь не предлагать
Дякую.
рекомендую https://budprokat.kiev.ua/arenda-izmelchitelya-dly-vetok/ 18 філій в Україні (рядом, в Бучі також є). Декілька разів брав у них в прокат правда інший інструмент і в Броварах. Все гуд. Ціни норм, люди адекватні, офіційне документальне оформлення.
Дякую. Туди телефонував одразу, але той що в них є, розрахований на більш тонкі гілки. А я не хочу ризикувати.
у меня бытовой, до 4х см в диаметре пережевывает, фрезерного типа. если у тебя ветки толще, то это уже ближе к дровам)))
Дело в том, что у меня есть и крупнее. Чистил лес, а там довольно взрослые кусты были. Толщина до 10 см доходит. Ну и объем очень приличный. Обычным бытовым надо растягивать во времени будет сильно, чтобы его не ушатать.
не, больше 4см бытовой не возьмет, как не растягивай по времени. да, и фрезерного типа хреново свежак давит. Кора не перерубается и лезут колбаски, которые быстро забивают агрегат. При поиске уточняй, что будет на выходе. А то вместо щепы можешь получить небольшие поленья. Для печи сойдут)))
у меня бытовой, до 4х см в диаметре пережевывает, фрезерного типа. если у тебя ветки толще, то это уже ближе к дровам)))
Реанімую тему чистимо сад, багато гілок. Товсті йдуть в піч/мангал. Інші потрібно преробити. На що звернути увагу при виборі подрібнювача? Ножі чи фрези? Які зараз хороші?
А що потім планується робити з подрібненими гілками? Бо куди можна пустити після ножів розумію ( як мульча), куди після фрези хз. Воно ж крупнувату фракцію видає
на год дольше перегнивает. принципиальной разнцы не вижу сделал вывод, что ножи для свежих веток, фреза для сухих себе выбрал фрезу, уже несколько лет юзаю, не вижу необходимости в заточке как таковой
На що звернути увагу при виборі подрібнювача? Ножі чи фрези? Які зараз хороші?
На продуктивність в першу чергу. Маючи побутовий подрібнювач віталс (таке собі, дуже тонкі гілки жує, а не дрібнить, з більш товщими справляється добре) минулого сезону, коли кардинально обрізав горіха та дерева над дорогою, замовляв послугу професійного бензинового щепоріза, який возять на причепі. Бо своїм побутовим задовбався би. А ті перемолотили за три години. [зображення][/зображення]
Як мульча буде використовуватись. Гілки, в основному, сухі.
Реанімую тему чистимо сад, багато гілок. Товсті йдуть в піч/мангал. Інші потрібно преробити. На що звернути увагу при виборі подрібнювача? Ножі чи фрези? Які зараз хороші?
Я до речі топив в ній за оренду, але зараз схиляюся до свого інструменту. Було б непогано почути власників інструменту, що користуються ним більше одного сезону. Моя основна проблема - абрикоса до 40мм, якої накопичилося з минулого року, зараз очікую свіженької поставки . Мета - перетворити на мульчу, та засипати кордон з сусідами. Обирав між RZTK та Дніпро-М, поки думав RZTK закінчилися, зараз думаю "фреза" чи "ніж".
P.S. Мда, у Дніпро-М вони теж обидва закінчилися до літа
До нас раніше приїжджав садівник обрізати сад, привозив свій фрезовий бош. Жодних проблем не було із тим, щоб щось він зажував: мололи одразу з дерева. Сильно товсті гілки ясно що не сували туди, пиляли на дрова.
Але модель щось не можу знайти. Мені здається, що чоловік ще десь в 20 році його дивився, і у мене відклалося, що десь 20К він тоді коштував, але зараз найдорожчі боші бачу теж в таку ціну, навряд це воно.
Я шось більше до фрези дивлюся - менше мороки. Та й гілки в мене в більшості сухі\підсохші - бо поки спиляєш, втомився - перероблюєш мінімум через тиждень\два