я собі добре уявляю як я беру 12 кг культиватор і несу його в сарай. і зовсім не уявляю як я буду тягати і де зберігати 100 кг мотоблок. навіть не уявляю як я його з нової пошти заберу. І це все для обробки 2 соток один-два рази на рік, для яких ця техніка мені потрібна. тому мій вибір саме культиватор, втримати його я поки що можу, хоча очікував трохи іншого.
nickka 05.06.2025 07:11 пишет: я собі добре уявляю як я беру 12 кг культиватор і несу його в сарай. і зовсім не уявляю як я буду тягати і де зберігати 100 кг мотоблок. навіть не уявляю як я його з нової пошти заберу. І це все для обробки 2 соток один-два рази на рік, для яких ця техніка мені потрібна. тому мій вибір саме культиватор, втримати його я поки що можу, хоча очікував трохи іншого.
Ну, таке буває...хтось не може уявити, як тягати на пупа(у певний момент, приходить розуміння, що тягати та втримати руками ті 12 кг вже немає здоров'я, нажаль)...
а той, хто планує свої можливості з огляду на можливості агрегату, вже успішно користується саме мотоблоком(бо він значно зручніший/універсальніший) та не тягає на пупі, бо в мотоблока є колеса , що дозволяють (чи то накатом чи самоходом) заїхати у сарай/гараж/під навіс/паркан/під дерево...
Як забрати з магазину/Нової пошти?... Теж невелика пролема в наш час. Я забирав з магазу, то відносно легко(кермо відкручується та й усе) він вліз у гольф....якщо ж маєш седан, то дійно не запхаєш, ну тоді, одноразово, прийдеться трохи доплатити за доставку до дверей
Я також пару соток обробляю мотоблоком, але в тому суть цього девайса, що він із легкістю дозволяє обробляти стільки соток, скільки захочеться та скільки й коли треба, а не "чергові" 1-2 рази/рік...
nickka 05.06.2025 07:11 пишет: я собі добре уявляю як я беру 12 кг культиватор і несу його в сарай. і зовсім не уявляю як я буду тягати і де зберігати 100 кг мотоблок. навіть не уявляю як я його з нової пошти заберу. І це все для обробки 2 соток один-два рази на рік, для яких ця техніка мені потрібна. тому мій вибір саме культиватор, втримати його я поки що можу, хоча очікував трохи іншого.
Глянь ще мото культиватор Олео Мак 197rks, він трохи легший, а те, що має 12 кг. ваги то не для праці...
Надивився отих ютюбів - культивував рухом назад. Грунт попередньо трохи зволожив. Не стрибає, рівні доріжки ... але грунт в мене тяжкуватий - культивує десь на долоню. По ТТХ ще може на сантиметрів 10. Грузок таки треба
На вихідних спробую з грузком
ПС: з якогось дива нарвався на корінь яблуні десь в палець - обрізав легко
Надивився отих ютюбів - культивував рухом назад. Грунт попередньо трохи зволожив. Не стрибає, рівні доріжки ... але грунт в мене тяжкуватий - культивує десь на долоню. По ТТХ ще може на сантиметрів 10. Грузок таки треба
На вихідних спробую з грузком
ПС: з якогось дива нарвався на корінь яблуні десь в палець - обрізав легко
Ну так ловіть момент поки дощі йдуть.., на одну операцію при обробітку грунту менше буде... :waytogo Ну і все таки вага має значення, якщо обробляти грунт а не повітря, грузік підцепите і згорить ваш дирчик ну або до нього ще водяне охолодження прицепите, ну і ваш грузік сам буде ходити з приміщення для схову до ділянки для обробітку, ''тобишь'' ніякого навантаження на руки, але що не говори а вага л.с./кВт мають значення, як не крути..., і поменше ютуберів дивіться...