autoua
Autoua.netФорумДача

Культіватор на двчу. Яи лоцільно? (8/8)

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

Re: Культиватор на дачу. Чи доцільно? [Re: igg]
      5 июня 2025 в 07:11 Гілками

я собі добре уявляю як я беру 12 кг культиватор і несу його в сарай. і зовсім не уявляю як я буду тягати і де зберігати 100 кг мотоблок. навіть не уявляю як я його з нової пошти заберу. І це все для обробки 2 соток один-два рази на рік, для яких ця техніка мені потрібна. тому мій вибір саме культиватор, втримати його я поки що можу, хоча очікував трохи іншого.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
igg 1
V.I.P **
60 лет (39 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

Re: Культиватор на дачу. Чи доцільно? [Re: nickka]
      5 июня 2025 в 11:45 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

nickka 05.06.2025 07:11 пишет:

я собі добре уявляю як я беру 12 кг культиватор і несу його в сарай. і зовсім не уявляю як я буду тягати і де зберігати 100 кг мотоблок. навіть не уявляю як я його з нової пошти заберу. І це все для обробки 2 соток один-два рази на рік, для яких ця техніка мені потрібна. тому мій вибір саме культиватор, втримати його я поки що можу, хоча очікував трохи іншого.

Ну, таке буває...хтось не може уявити, як тягати на пупа(у певний момент, приходить розуміння, що тягати та втримати руками ті 12 кг вже немає здоров'я, нажаль)...

а той, хто планує свої можливості з огляду на можливості агрегату, вже успішно користується саме мотоблоком(бо він значно зручніший/універсальніший) та не тягає на пупі, бо в мотоблока є колеса , що дозволяють (чи то накатом чи самоходом) заїхати у сарай/гараж/під навіс/паркан/під дерево...

Як забрати з магазину/Нової пошти?... Теж невелика пролема в наш час. Я забирав з магазу, то відносно легко(кермо відкручується та й усе) він вліз у гольф....якщо ж маєш седан, то дійно не запхаєш, ну тоді, одноразово, прийдеться трохи доплатити за доставку до дверей

Я також пару соток обробляю мотоблоком, але в тому суть цього девайса, що він із легкістю дозволяє обробляти стільки соток, скільки захочеться та скільки й коли треба, а не "чергові" 1-2 рази/рік...

Ну, таке буває.хтось не може уявити, як тягати на пупа(у певний момент, приходить розуміння, що тягати та втримати руками ті 12 кг вже немає здоров

Змінено igg (14:11 05/06/2025)

Супер писатель! *
С нами с 24.07.2013

Re: Культиватор на дачу. Чи доцільно? [Re: nickka]
      6 июня 2025 в 20:52 Гілками

nickka 05.06.2025 07:11 пишет:

Глянь ще мото культиватор Олео Мак 197rks, він трохи легший, а те, що має 12 кг. ваги то не для праці...

Супер писатель! ***
Киев
С нами с 19.05.2005

Re: Культіватор на двчу. Яи лоцільно? [Re: Morkovka]
      10 июня 2025 в 18:59 Гілками

Morkovka 04.06.2025 17:36 пишет:

Дякую!

Придбав собі Деу. На вихідних буду тестити

Тестом дуже задоволений!

Надивився отих ютюбів - культивував рухом назад. Грунт попередньо трохи зволожив. Не стрибає, рівні доріжки ... але грунт в мене тяжкуватий - культивує десь на долоню. По ТТХ ще може на сантиметрів 10. Грузок таки треба

На вихідних спробую з грузком

ПС: з якогось дива нарвався на корінь яблуні десь в палець - обрізав легко

Супер писатель! *
С нами с 24.07.2013

Re: Культіватор на двчу. Яи лоцільно? [Re: Morkovka]
      12 июня 2025 в 22:24 Гілками

Morkovka 10.06.2025 18:59 пишет:

Morkovka 04.06.2025 17:36 пишет:

Дякую!

Придбав собі Деу. На вихідних буду тестити

Тестом дуже задоволений!

Надивився отих ютюбів - культивував рухом назад. Грунт попередньо трохи зволожив. Не стрибає, рівні доріжки ... але грунт в мене тяжкуватий - культивує десь на долоню. По ТТХ ще може на сантиметрів 10. Грузок таки треба

На вихідних спробую з грузком

ПС: з якогось дива нарвався на корінь яблуні десь в палець - обрізав легко

Ну так ловіть момент поки дощі йдуть.., на одну операцію при обробітку грунту менше буде... :waytogo
Ну і все таки вага має значення, якщо обробляти грунт а не повітря, грузік підцепите і згорить ваш дирчик ну або до нього ще водяне охолодження прицепите, ну і ваш грузік сам буде ходити з приміщення для схову до ділянки для обробітку, ''тобишь'' ніякого навантаження на руки, але що не говори а вага л.с./кВт мають значення, як не крути..., і поменше ютуберів дивіться...

Autoua.netФорумДача
Додаткова інформація
0 користувачів і 5 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 12850

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія