Та без проблем, хоч напряму. У порту США поставили машини цілі у контейнер, при розвантаженні виявилося, що з твого паркетника зробили "ламбу". Далі "я не я й корова не моя. Хочеш? Судись!"
Або інший варіант: ти купляєш у США тачку за 20-30 тисяч. Її повезли скажімо до Японії, потім до Австралії, а потім до портів Європи. Вивантажили у Європі і запросили у замовника "за перевезення" 10-15, замість прогнозваних 3 тисяч. Плати і бери. А куди ти дінешся?
Всі ці "договори" в українському "правовому полі" - вилами по воді писані. І працюють за принципом "добре поки добре".
vladd 14.04.2024 23:55 пишет: Та без проблем, хоч напряму. У порту США поставили машини цілі у контейнер, при розвантаженні виявилося, що з твого паркетника зробили "ламбу". Далі "я не я й корова не моя. Хочеш? Судись!"
Або інший варіант: ти купляєш у США тачку за 20-30 тисяч. Її повезли скажімо до Японії, потім до Австралії, а потім до портів Європи. Вивантажили у Європі і запросили у замовника "за перевезення" 10-15, замість прогнозваних 3 тисяч. Плати і бери. А куди ти дінешся?
Всі ці "договори" в українському "правовому полі" - вилами по воді писані. І працюють за принципом "добре поки добре".
wt все не так! суша страхеється автоматом. море страхуеться по бажанню.і все завжди виплачують 2-3 тижні! для цього і роблять фото в проту там і тут. з приводу поіхала в австралію-так не буває. вийняток-коли почалось вторгнення.тоді всі морьскі лініі перетягнули все що пливло до одеси-в найближчі своі порти. але це форс мажор.і морські лініі шли назустріч про перерахунку.
Веталь 15.04.2024 16:25 пишет: з приводу поіхала в австралію-так не буває. виняток-коли почалось вторгнення.
Ти сам собі у одному реченні заперечуєш. Тобі відомо, скільки таких "винятків" буде впродовж найближчих 20-30 років? Мені ні.
Але щойно ти таки сам підтвердив те, що таки й справді, може бути "кидалово". Це все, що потрібно знати.
P.S. За останні тижні вже бачив декілька "підсніжників", які виплили після "австралійських подорожей".
кидалово не буває.Буває кидалово наприклад у тій конторі що ти назвав вище) коли кавказ не розрахувався за весь груз і капають стореджи.а схема проста у них.пливе 20 авто.розрахувались за 10. потім просять кліента розрахуватись за дорогу. він заплатив,грошу пішли в рахунок наприклад 11 авто.і так далі.а власник 20 авто як приклад крайній))це я так описав дуже приблизно.
Так конкретному "івану" чи "василю" байдуже, яка там схема кидалова. Головне, що можна "встряти на гроші" і країв потім не знайти. А судитися з такими - ще та справа.
vladd 15.04.2024 19:09 пишет: Так конкретному "івану" чи "василю" байдуже, яка там схема кидалова. Головне, що можна "встряти на гроші" і країв потім не знайти. А судитися з такими - ще та справа.
все так.якщо іван чи василь сидять на кнопці за 100баксів)
о чем спор то? форс-мажор и кидалово возможны в любом бизнесе. а еще кирпич на голову может упасть. так что, на улицу не выходить? у знакомого в феврале 22 машина вместо Одессы сгрузилась в Турции. полгода отстояла, переплыла в Клайпеду. ну влетел на 2куе. не умер, сделал, ездит
на моє особисте переконання (та і досвід), основні зальоти на занадто оптимістичній попередній оцінці ремонту. там майже всі помиляються)) але є і позитивні випадки. навіть зі страховими випадками.
але так - багато маневрів, і на кожному може бути якийсь інцидент. просто знати і зважувати.