Шановна спільното, маю питання з яким не годен розібратися. Дано: є автомобіль, який тихо і добре їде, але на певній швидкості руху (згідно спостережень, десь в діапазоні 55-75 км/год і потім близько 120-130, далі не шукав) є відчутна вібрація - причому не на кермі, а відчутна в спинці сидіння, самому сидінні.
Якщо я правильно розумію, не відбалансовані колеса могли би мати вібрацію по всьому діапазону швидкостей, але в різній мірі?
Зв'язку з іншими ходовими характеристиками крім швидкості помічено не було (якщо виключити різке прискорення, коли вібрація двигуна відчутна при наборі обертів).
Треба писати про яку машину йдеться, бо конструктивно не всі однакові. По опису проблеми схоже на кінець ресурсу підвісного підшипника кардану, якщо машина не з переднім приводом.
Йдеться про БМВ, задній привід. Я схиляюся до думки колеги стосовно кардана, позаяк явище спостерігалося як з літньою, так і з зимовою резиною, а вони на різних дисках. Дякую, будемо колупатися :-)
у мене внутрішній шрус давав таке явище. Приблизно на швидкості близько 60 км/год. Але машина була із переднім приводом. Не знаю, можливо це доречно і на задньому.
На T5 з пробігом десь 280.000 при русі 40 км/год. була вібрація. Здається лівого "ШРУСа". Замінили з обох боків обидві "палки до колес в зборі" за якісь космічні на той час гроші. Новий оригінал.
Саша Н. 23.04.2024 15:56 пишет: Шановна спільното, маю питання з яким не годен розібратися. Дано: є автомобіль, який тихо і добре їде, але на певній швидкості руху (згідно спостережень, десь в діапазоні 55-75 км/год і потім близько 120-130, далі не шукав) є відчутна вібрація - причому не на кермі, а відчутна в спинці сидіння, самому сидінні.
Якщо я правильно розумію, не відбалансовані колеса могли би мати вібрацію по всьому діапазону швидкостей, але в різній мірі?
Зв'язку з іншими ходовими характеристиками крім швидкості помічено не було (якщо виключити різке прискорення, коли вібрація двигуна відчутна при наборі обертів).
Куди дивитися? Дякую завчасно :-)
Я би в першу чергу уважно оглянув колеса, резину, її стан, може десь шишка чи щось таке, також поміняв би місцями колеса і спостерігати чи щось зміниться, а уже після того копати в глибшу сторону - всякі там шруси, ступічні підшипники і т.д. Колись довелось позичити в родича його авто (обємний груз перевезти), був в шоці від вібрації і того як руль тягнуло в сторону, виявилось що на одному колесі була шишка. Згідно досвіду по вібраціях - він був на передньоприводному Ford Connect, одного разу вануватцем був внутрішній шурус, другий раз ступічний підшипник. Причетність цих елементів до вібрації можна виключити перевіряючи як авто поводить себе при вібраціях в залежності від того куди повертати руля. Якщо вібрація одинакова незалежно від того на швидкості руль трохи вліво чи трохи вправо то це не шуруси.