Трохи не розрахував силу, і кріплення, куди зажим-кліпса лампочки прижамає до фари зламалась і впала всередину фари. Це кріплення в принципі в середині фари було, просто воно трималось зовні на зажимах.. Ну те зламане кріплення я якось спробую дістати, а ось як знайти заміну?
Ще раз. Рефлекторна фара. Коли вставляю лампочку, таке кріплення: до якого потім ця кліпса кріпиться: і має притиснути до корпуса фари цю лампочку. Є фари, де цю під цю кліпсу спеціальні отвори є, а у мене в фарі це кріплення всередині фари. Нагуглити навіть фото не можу, не те що сам товар..
Допоможіть знайти, бо інакше альтернатива - всю фару в зборі під заміну, мабуть...
Тобто шматок пластику відламався? Приклеїти (точніше, правильно тут говорити "приварити") назад дихлорметаном чи бутилацетатом
Тобто шматок пластику відламався? Приклеїти (точніше, правильно тут говорити "приварити") назад дихлорметаном чи бутилацетатом
ні, не пластик. там наче алюміній на дотик був..
Знайшов фото фари, де схожа конструкція. Бачите всередині фари, там де типу лампочка - там така наче заглушка на кінці лампи? Оце ж таке кріплення-тримач для кліпси зажиму.
ось, знайшов таки свою фару, ось це кріплення, обвів кружочком:
окремо воно точно не продається. Я такі виламував в фарах своєї попередньої машини, коли ставив лінзи. Чи навіть не виламував, а просто знімав, вже не пам'ятаю. Можливо десь досі валяється в гаражі
Доповідаю. Купив дріт з магнітом, просунув в отвір, і зміг дістати зломану деталь із середини фари. Вона магнітилась, тобто не пластмаска. Ось ці дві частини:
Конструкція фари, куди вставляється лампа:
З кліпсою-зажимом конструкція має виглядати приблизно так (без верху)
І фінальний результат на фарі цей механізм зажиму має виглядати так:
По ідеї, цю центральну заглушку можна відламати повністю, її призначення по суті закривати світло лампи прямо мабуть тільки.
це ж на ближнє світло, тому ковпачок не можна викидати з конструкції. І схоже на те, що він фіксується вусиками в пазах, тобто можна встановити назад
це ж на ближнє світло, тому ковпачок не можна викидати з конструкції. І схоже на те, що він фіксується вусиками в пазах, тобто можна встановити назад
так якраз верхній вусик відломався. По ідеї можна запаяти. Це не силова конструкція, тож має тримати ок. Але, у мене ЛЕД лампа, там світло тільки по бокам діод світить, по центру не світить.
Звичайно, якщо в авральній ситуації (яка якраз не так давно була, лед лампа почала глючить) потрібно буде змінити лампу на звичайну галогенку - то буде трохи сліпити інших, мабуть.. Але в мене вже 3 комплекти лед ламп, тож якась та й буде на запас.
так якраз верхній вусик відломався. По ідеї можна запаяти. Це не силова конструкція, тож має тримати ок. Але, у мене ЛЕД лампа, там світло тільки по бокам діод світить, по центру не світить.
Звичайно, якщо в авральній ситуації (яка якраз не так давно була, лед лампа почала глючить) потрібно буде змінити лампу на звичайну галогенку - то буде трохи сліпити інших, мабуть.. Але в мене вже 3 комплекти лед ламп, тож якась та й буде на запас.
я поки поставив з центральною заглушкою, просто вона на одному нижньому вусику тримається (ну і на самій лампі). У мене рефлекторна фара, і там лед лампа, так. Не лінзи. Вечором знову поїду "до стінки" регулювати.
...
я поки поставив з центральною заглушкою, просто вона на одному нижньому вусику тримається (ну і на самій лампі). У мене рефлекторна фара, і там лед лампа, так. Не лінзи. Вечором знову поїду "до стінки" регулювати.
а які люди стоять? Н-4 чи Н-7 , і що кажуть зустрічні водії
H7
Тут я бачу 2 варіанти. 1. Зварити(запаяти) автогеном(газовим пальником). 2. Шукати на автошротах биту фару, щоб вийняти цей ковпачок.
H7
ну Н-7 це добре, а які саме? І що кажуть зустрічні водії?
Тут я бачу 2 варіанти. 1. Зварити(запаяти) автогеном(газовим пальником). 2. Шукати на автошротах биту фару, щоб вийняти цей ковпачок.
А хіба банальним паяльником не вдасться ? Поки що тримається на одному вусику, але паяльник є, якщо що.. На фото не видно, але верхній "вусик" він не прикріплений.
H7
ну Н-7 це добре, а які саме? І що кажуть зустрічні водії?
маєш на увазі яка саме лампочка? dawnknight k8c зараз поставив, перед цим був k5c
Вона магнітилась
Схоже оцинкована сталюка, тобто з гарним флюсом(наприклад ортофосфорна кислота) залудиться аж бігом. Можна спробувати на "зайвій" частинці. Якщо так - відрихтувати/залудити/запаяти з підсиленнями, відмити, підфарбувати (за бажанням)