Трохи не розрахував силу, і кріплення, куди зажим-кліпса лампочки прижамає до фари зламалась і впала всередину фари. Це кріплення в принципі в середині фари було, просто воно трималось зовні на зажимах.. Ну те зламане кріплення я якось спробую дістати, а ось як знайти заміну?
Ще раз. Рефлекторна фара. Коли вставляю лампочку, таке кріплення: до якого потім ця кліпса кріпиться: і має притиснути до корпуса фари цю лампочку. Є фари, де цю під цю кліпсу спеціальні отвори є, а у мене в фарі це кріплення всередині фари. Нагуглити навіть фото не можу, не те що сам товар..
Допоможіть знайти, бо інакше альтернатива - всю фару в зборі під заміну, мабуть...
ssb 23.04.2024 23:27 пишет: Тобто шматок пластику відламався? Приклеїти (точніше, правильно тут говорити "приварити") назад дихлорметаном чи бутилацетатом
Знайшов фото фари, де схожа конструкція. Бачите всередині фари, там де типу лампочка - там така наче заглушка на кінці лампи? Оце ж таке кріплення-тримач для кліпси зажиму.
окремо воно точно не продається. Я такі виламував в фарах своєї попередньої машини, коли ставив лінзи. Чи навіть не виламував, а просто знімав, вже не пам'ятаю. Можливо десь досі валяється в гаражі
Доповідаю. Купив дріт з магнітом, просунув в отвір, і зміг дістати зломану деталь із середини фари. Вона магнітилась, тобто не пластмаска. Ось ці дві частини:
Конструкція фари, куди вставляється лампа:
З кліпсою-зажимом конструкція має виглядати приблизно так (без верху)
І фінальний результат на фарі цей механізм зажиму має виглядати так:
По ідеї, цю центральну заглушку можна відламати повністю, її призначення по суті закривати світло лампи прямо мабуть тільки.
Aziz 24.04.2024 16:03 пишет: це ж на ближнє світло, тому ковпачок не можна викидати з конструкції. І схоже на те, що він фіксується вусиками в пазах, тобто можна встановити назад
так якраз верхній вусик відломався. По ідеї можна запаяти. Це не силова конструкція, тож має тримати ок. Але, у мене ЛЕД лампа, там світло тільки по бокам діод світить, по центру не світить.
Звичайно, якщо в авральній ситуації (яка якраз не так давно була, лед лампа почала глючить) потрібно буде змінити лампу на звичайну галогенку - то буде трохи сліпити інших, мабуть.. Але в мене вже 3 комплекти лед ламп, тож якась та й буде на запас.
Aziz 24.04.2024 16:03 пишет: це ж на ближнє світло, тому ковпачок не можна викидати з конструкції. І схоже на те, що він фіксується вусиками в пазах, тобто можна встановити назад
так якраз верхній вусик відломався. По ідеї можна запаяти. Це не силова конструкція, тож має тримати ок. Але, у мене ЛЕД лампа, там світло тільки по бокам діод світить, по центру не світить.
Звичайно, якщо в авральній ситуації (яка якраз не так давно була, лед лампа почала глючить) потрібно буде змінити лампу на звичайну галогенку - то буде трохи сліпити інших, мабуть.. Але в мене вже 3 комплекти лед ламп, тож якась та й буде на запас.
я поки поставив з центральною заглушкою, просто вона на одному нижньому вусику тримається (ну і на самій лампі). У мене рефлекторна фара, і там лед лампа, так. Не лінзи. Вечором знову поїду "до стінки" регулювати.
я поки поставив з центральною заглушкою, просто вона на одному нижньому вусику тримається (ну і на самій лампі). У мене рефлекторна фара, і там лед лампа, так. Не лінзи. Вечором знову поїду "до стінки" регулювати.
а які люди стоять? Н-4 чи Н-7 , і що кажуть зустрічні водії
pandry2007 25.04.2024 09:37 пишет: Тут я бачу 2 варіанти. 1. Зварити(запаяти) автогеном(газовим пальником). 2. Шукати на автошротах биту фару, щоб вийняти цей ковпачок.
А хіба банальним паяльником не вдасться ? Поки що тримається на одному вусику, але паяльник є, якщо що.. На фото не видно, але верхній "вусик" він не прикріплений.
egorka 25.04.2024 10:25 пишет:
AL® 24.04.2024 23:51 пишет:
egorka 24.04.2024 20:06 пишет: а які люди стоять? Н-4 чи Н-7 , і що кажуть зустрічні водії
H7
ну Н-7 це добре, а які саме? І що кажуть зустрічні водії?
маєш на увазі яка саме лампочка? dawnknight k8c зараз поставив, перед цим був k5c
Схоже оцинкована сталюка, тобто з гарним флюсом(наприклад ортофосфорна кислота) залудиться аж бігом. Можна спробувати на "зайвій" частинці. Якщо так - відрихтувати/залудити/запаяти з підсиленнями, відмити, підфарбувати (за бажанням)