Може хтось знає, або працює на СТО якої марки заливають масло Кіа на оф сто від Кіа , саме марка цікавить, може хто знає код. Від них нічого нормально добитись не можливо. дивлюсь на екзіст є декілька різних мастил від Кіа, яке саме
Моторна олива Hyundai/Kia Turbo SYN Gasoline 5W-30, 4л 0510000441 Моторна олива Hyundai/Kia Super Extra Gasoline 5W-30, 4л 0510000410 Моторна олива Hyundai/Kia Original Oil 5W-30, 5л LP0425W30C305K це ?
Треба робити ТО4 вони залупили 12 штук, а просто масло поміняти то 5 шт. не хочу міняти марку мастила, але яке від Кіа заливати ?
все вияснив
5w-30 а5/b5 виходить що ця Моторна олива Hyundai/Kia Super Extra Gasoline 5W-30, 4л 0510000410, я знайшов і бочку 200 літрів яку лють на СТО там стоїть теж а5/b5
А чим не підходить ZIK X9 FE 5w30. Це ж начебто рідна олива, яку на заводі заливають.
А чим не підходить ZIK X9 FE 5w30. Це ж начебто рідна олива, яку на заводі заливають.
ідея була щоб залити те що заливають на офіціале і не робити різні промивки. Хоча по вартості навіть з промивкою буде в 2 рази дешевше ))
я 10 років не парився що і яке масло, а зараз вони мене вибили з колії своїми цінами
ідея була щоб залити те що заливають на офіціале і не робити різні промивки. Хоча по вартості навіть з промивкою буде в 2 рази дешевше ))
я 10 років не парився що і яке масло, а зараз вони мене вибили з колії своїми цінами
Фірма Hyundai/KIA виробництвом моторних олив не займається, як і усі інші виробники автомобілів. Вони просто замовляють у когось з провідних світових виробників (буває що у різних для різних регіонів) моторні оливи (переважно зі стандартної виробничої лінійки виробника олив), але під торговельною маркою виробника авто. Так з'являються каністри і діжки з оливою, марковані: Toyota, GM, Nissan, WV, ... Вміст цих ємностей як правило нічим не відрізняється від тих олив, які продаються справжніми виробниками оливи під власними торговими марками. Оскільки у Кореї є один дуже великий виробник моторних олив - ZIC, для автозаводів у Кореї місцеві виробники купують оливи саме у нього. При цьому для своїх фірмових сто, особливо у віддалених від Кореї регіонах, вони можуть замовляти оливи в інших виробників саме олив, які просто промаркують каністри і діжки брендом КІА. Це нічого не змінює.
Міняю масло на профільному Ріо у офіціалів - там постійно різне. Яке є в наявності. Пару тижнів назад було судя по наряду LP0425W30C30MK, позаминулого разу був Total Quartz ineo mc3.
Фірма Hyundai/KIA виробництвом моторних олив не займається, як і усі інші виробники автомобілів. Вони просто замовляють у когось з провідних світових виробників (буває що у різних для різних регіонів) моторні оливи (переважно зі стандартної виробничої лінійки виробника олив), але під торговельною маркою виробника авто. Так з'являються каністри і діжки з оливою, марковані: Toyota, GM, Nissan, WV, ... Вміст цих ємностей як правило нічим не відрізняється від тих олив, які продаються справжніми виробниками оливи під власними торговими марками. Оскільки у Кореї є один дуже великий виробник моторних олив - ZIC, для автозаводів у Кореї місцеві виробники купують оливи саме у нього. При цьому для своїх фірмових сто, особливо у віддалених від Кореї регіонах, вони можуть замовляти оливи в інших виробників саме олив, які просто промаркують каністри і діжки брендом КІА. Це нічого не змінює.
це зрозуміло, що вони не виробляють, а брендують. Брендована олія це більше вірогідність що вона таж сама буде. В іншій групі сказали що в каністрах mobis залит shel, якщо ви про виробника. У мене авто не з Кореї, а з Словенії
Міняю масло на профільному Ріо у офіціалів - там постійно різне. Яке є в наявності. Пару тижнів назад було судя по наряду LP0425W30C30MK, позаминулого разу був Total Quartz ineo mc3.
ага, зрозуміло, значить немає цьої вибірковості у мене в тому році було LP0425W30А5В50MK , по цих кодах пробивається каністрі по 200л. доречи в цьому коді як раз фігурує мій допуск А5В5, а у тебе інший допуск на Ріо - C3
Цікаво, як що на оф дилере різне масло, вони просто доливають, згідно допусків і вони вважають його однаковим, чи роблять промивку, бо за 3 роки жодного разу не фігурувало промивне мастило (тому я допустив, що завжди одне якесь брендоване під КІА )
Нічого про промивку не чув. Злили - долили.
ага, зрозуміло, значить немає цьої вибірковості у мене в тому році було LP0425W30А5В50MK , по цих кодах пробивається каністрі по 200л. доречи в цьому коді як раз фігурує мій допуск А5В5, а у тебе інший допуск на Ріо - C3
Цікаво, як що на оф дилере різне масло, вони просто доливають, згідно допусків і вони вважають його однаковим, чи роблять промивку, бо за 3 роки жодного разу не фігурувало промивне мастило (тому я допустив, що завжди одне якесь брендоване під КІА )
Сучасні якісні моторні оливи не вимагають промивки двигуна. А доливати в двигун оливу від іншого виробника (якщо і стара і нова якісні), якщо специфікація та допуски збігаються можна беззастережно.
а з Словенії
Хвилинка душніли - мабуть все таки Словаччини
Сучасні якісні моторні оливи не вимагають промивки двигуна. А доливати в двигун оливу від іншого виробника (якщо і стара і нова якісні), якщо специфікація та допуски збігаються можна беззастережно.
о дякую. Я так і думав. Але потім начитався про різні присадки різних виробників і по типу ніхто не знає яка буде реакція випаде осадок чи щось таке.
Ну і ще одне питання, яка є принципе вирішив для себе, але ваші думки. ТО треба робити через 15 тис або 12 міс. За війни я проїжджаю ледь 5 тис в рік. Думав нічого не робити, а потім порадився, що масло все ж таки радять міняти кожні 12 міс. Раніше машина була на гарантії міняв чітко або так або так. Доречи передивився накладну що робили на ТО, капець шок, за шо брали гроші
а з Словенії
Хвилинка душніли - мабуть все таки Словаччини
а ну да, це класика. Остання країна за два місяця до війни була Словенія, тепер її всюди тулю )))
Так Словаччина
Офіціали в залежності від наявності заливають і кіа і тотал і навіть мотюль. Все можна подивитись в накладних, головне щоб допуски підходили.
Офіціали в залежності від наявності заливають і кіа і тотал і навіть мотюль. Все можна подивитись в накладних, головне щоб допуски підходили.
Саме так. І не переймаються з приводу того, що при заміні масла десь 10-15% попереднього масла залишається у двигуні (бо неможливо злити). Додають масло іншого виробника але тієї ж специфікації (а можуть і не зовсім тієїж) і не паряться. Взагалі був у мене одногрупник (нещодавно помер) який майже 20 років похропрацював у представництвах основних продавців моторних олив в Україні (ExxonMobil, TotalFinaElf, EniAgip, CastrolBp). Так розповідав що до них часто приїздили інженери-представники цих виробників і казали що зміщувати оливи від різних виробників (але якісні) однієї специфікації безпечно. Прецедентів конфлікту присадок не було, Він же мені у часи коли народ ще вірив побрехенькам офф сервісів про необхідність заливати лише "оригінальне маслоʼ типу Toyota, Subaru, ... показував як розвінчати цю брехню. Заходив на сайт наприклад Nissan.de (тобто країни з потужним антимонопольним законодавством) і знаходив розділ з переліком рекомендованих технічних рідин (сам я зараз не знайду). Для АКПП там і справді міг бути дуже короткий список, а от моторні оливи ледь на сторінку влазили. І згадувалися там оливи від практично усіх провідних виробників, аби специфікація підходила. Та і по специфікаціях був певний люфт.;
І згадувалися там оливи від практично усіх провідних виробників, аби специфікація підходила. Та і по специфікаціях був певний люфт.;
Так проблема не у оливі чи інших рідинах, а у можливості "колотити-бодяжити" фальсифікат на території, де закон що дишло. І уникати відповідальності за ці "мутки".
З технічного боку за умов здорової конкуренції між світовими гігантами байдуже заллєш у двигун ти Mobil чи Castrol. Вся ота напускна утаємниченість полягає лише у тому, що той же Castrol зумів домовитися з скажімо концерном BMW і для цієї марки рекомендований продукт - Castrol (у пляшці з логотипом BMW). А та ж сама Toyota чи VW знайшли порозуміння з Mobil і пляшечки з продукцією Mobil вже носять оригінальний логотип цих марок авто.
Резюмую: проблема полягає не у "маслі", а у беззаконні. Можна бодяжити, можна це продавати і нічого за це не буде. Але! Допоки це не перетинає межу України та скажімо Німеччини.