А хто стикався зараз з постановкою на облік призивника, сину виповнилося 16 років, і по новим правилам, треба йти до військомату. Але там зараз таки чергі і хаос, що я навіть і не знаю, як це все провернути. Може хтось стикався з таким?
Можу помилятися, але школа і педагог-організатор (піонервожата за часів совка) якось мають централізовано організувати? Нас (в свій час) класом організовано звозили. Правда, як зараз - не знаю.
Можу помилятися, але школа і педагог-організатор (піонервожата за часів совка) якось мають централізовано організувати? Нас (в свій час) класом організовано звозили. Правда, як зараз - не знаю.
та отож, я теж таке пам'ятаю, але зараз у нього приватна школа. Треба мабуть у них запитати.
У колеги син зараз проходить цей квест. Десь з батьками, десь самостійно, вже з місяць
після 18 травня онлайн кабінет військовозобовязаного чи ЦНАП. Може буде легше ніж ТЦК.
після 18 травня онлайн кабінет військовозобовязаного чи ЦНАП. Може буде легше ніж ТЦК.
Ти віриш що воно запрацює?
якщо чесно, то я не знаю. Хочеться вірити, що команда молодих, талановитих і мобілізованих айтішніків можуть "запіліть" якийсь додаток. Те, що тітоньки в ЦНАПАХ осилять нову форму, яка передаватиме дані в "Оберіг" - теж хочеться вірити. Або таки знадобиться місяці півтори на "допилювання" і авральні внесення даних в останні дні. І потім доказуй, що ти не верблюд... На чому працювать - ось трохи брити підсуєтілі: https://www.mil.gov.ua/news/2024/04/18/u...oti-z-reestrom/
А хто стикався зараз з постановкою на облік призивника, сину виповнилося 16 років, і по новим правилам, треба йти до військомату. Але там зараз таки чергі і хаос, що я навіть і не знаю, як це все провернути. Може хтось стикався з таким?
Однокласники сина місяці три то все проходили.
ВОНО МАЄ ПРАЦЮВАТИ, там шкурний інтерес самого Т Ц К
"ТЦК зможе викликати громадян, які оновили дані, через електронний кабінет на певний час, аби ті зручно пройшли ВЛК – Федір Веніславський :roll:"
Дітей без черги пускають, принаймні в Дніпровському. Ну і правильно сказали - більшість дій централізовано через школу.
Так. Криво-косо, першій місяць може частіше/довше не працювати ніж працювати, але згодом запрацює, як й все нове в діджиталізації країни, починаючи з часів кровосісі.
ВОНО МАЄ ПРАЦЮВАТИ, там шкурний інтерес самого Т Ц К
"ТЦК зможе викликати громадян, які оновили дані, через електронний кабінет на певний час, аби ті зручно пройшли ВЛК – Федір Веніславський :roll:"
Я давно так не сміявся. Я маючий відношення до деяких розробок - ВЕРУЮ. Мінімум даю пів року ,а на внесення всіх наявних в ТЦК даних до 3-х років.
А ще ж анонсували додатки, а не просто вебморда, тобто тут гугл і епл ще одна ланка.
Я давно так не сміявся. Я маючий відношення до деяких розробок - ВЕРУЮ. Мінімум даю пів року ,а на внесення всіх наявних в ТЦК даних до 3-х років.
Звідси висновок: якщо боятися та ухилятися "не в тупу", то краще ЦНАП і мобільний додаток. І ще невідомом, коли і як ТЦК ті дані "побачить", а вимоги закону ти виконав (правда, як доказати, що виконав, якщо штрих код воно не генерує?). А в ТЦК - прийшов, показався, оновився, а твою папочку не сховали в архів, а на сусідній стіл переклали і оформили повістку. Ніяких баз даних, нічого шукати не треба, все під рукою.
Дітей без черги пускають, принаймні в Дніпровському. Ну і правильно сказали - більшість дій централізовано через школу.
Приватна школа, інший район, тому треба буде самостійно цим займатися, сподіваюсь, к осені щось зміниться.