autoua
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Хорватія 2024 (13/15)

Достоевский *
Рим
С нами с 15.04.2008

Re: Хорватія 2024 [Re: Disnake]
      27 июля 2025 в 19:04 Гілками

Disnake 27.07.2025 18:58 пишет:

peredviznik 27.07.2025 16:19 пишет:

Disnake 27.07.2025 15:46 пишет:

В ответ на:

...

ну тут кому як - я б краще застрелився ніж з малою дитиною та 100 торбами речей летів літаком, але в нас свої таргани, може комусь таке і підходить
у мене зі старшим (13+ років) речі всі влізали в авто Б класа (280л) і ще місце залишалось, з дочкою (їздили з 11 місяців) перші 4 роки багажник на 450л був забитий під стелю (а там десь 700л точно) і то ще не все влізало

дійсно, я і не подумав, що маленьку дитину значно краще везти декілька днів в машині, це і значно безпечніше і всякого непотребу можна набратись, бо хто зна, наскільки там можуть бути дорожчі памперси

ну то я і кажу - думати інколи корисно, а не писати всяку чухню
форумом не помилився?

помилився, бо думати - це не про тебе

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: Хорватія 2024 [Re: peredviznik]
      27 июля 2025 в 19:51 Гілками

peredviznik 27.07.2025 18:05 пишет:

Sashok_Accent 27.07.2025 16:28 пишет:

peredviznik 27.07.2025 14:51 пишет:

В ответ на:

...

а можна полетіти на літаку і там взяти машину в оренду - значно дешевше і більше часу на саму відпустку

ви, мігранти, зовсім від життя одірвані.
з Полтави до літака 1000+ км все одно треба проїхати.

Порада на рівні "а ви мишки, станьте їжаками"

ну звісно, що ці 1000 км на потязі проїхати, це дуже складно, але це можуть зробити тільки мігранти, бо канонічні, до такого додуматись не можуть, як і кожного року їздити в одне і те саме місце, тоу, що це на 500 км ближче. продовжуй в такому дусі, їжачок

Потяг Полтава - Київ
Потяг Київ- Варшава
Потяг(автобус?) Варшава - Аеропорт
Літак Варшава - Хорватія (не знаю куди там літають літаки, нехай це буде Задар)
Таксі (автобус?) АЕ Задар-Готель
4 пересадки, 3 види транспорту. З валізами, дитиною і візочком. Не так щоб дуже легше виглядає, ІМХО. І то якщо перший раз перетинати кордон - не знаю яка там процедура "співбесід" для тих хто їде потягом.
П.С. Але 3 дні їзди теж таке собі задоволення... Впринципі норм, якщо час взагалі не лімітований

Достоевский *
Рим
С нами с 15.04.2008

Re: Хорватія 2024 [Re: AM]
      27 июля 2025 в 20:17 Гілками

AM 27.07.2025 19:51 пишет:

В ответ на:

...

ну звісно, що ці 1000 км на потязі проїхати, це дуже складно, але це можуть зробити тільки мігранти, бо канонічні, до такого додуматись не можуть, як і кожного року їздити в одне і те саме місце, тоу, що це на 500 км ближче. продовжуй в такому дусі, їжачок

Потяг Полтава - Київ
Потяг Київ- Варшава
4 пересадки, 3 види транспорту. З валізами, дитиною і візочком. Не так щоб дуже легше виглядає, ІМХО. І то якщо перший раз перетинати кордон - не знаю яка там процедура "співбесід" для тих хто їде потягом.
П.С. Але 3 дні їзди теж таке собі задоволення... Впринципі норм, якщо час взагалі не лімітований

ну тут як...ти не керуєш машиною, можеш поспати, поїсти, дитина може побігати, пограти. немає проблем з туалетом.можна навіть випити щось алкогольне. за добу доїдуть до варшави. цілком можливо, що і посплять в потязі.а вже від вокзалу до аеропорту якось доїдуть. дві години і на місці, взяли прокатну машину, готель і далі вже, як захочуть. але то таке

продавець прохолоди **
53 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

Re: Хорватія 2024 [Re: AM]
      27 июля 2025 в 20:58 Гілками

В ответ на:

...

Потяг Полтава - Київ
Потяг Київ- Варшава

а чому саме Київ /Варшава, можна через Кишинів, а взагалі е автобуси до Хорватії з Киева та інших місць

Достоевский *
Рим
С нами с 15.04.2008

Re: Хорватія 2024 [Re: egorka]
      27 июля 2025 в 21:29 Гілками

egorka 27.07.2025 20:58 пишет:

а чому саме Київ /Варшава, можна через Кишинів, а взагалі е автобуси до Хорватії з Киева та інших місць

правильно кажеш, а якщо брати доуваги, що з полтави є прямий автобус до загреба, то взагалі немає, про що розмовляти

продавець прохолоди **
53 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

27 июля 2025 в 21:55 Гілками

peredviznik 27.07.2025 21:29 пишет:

правильно кажеш, а якщо брати доуваги, що з полтави є прямий автобус до загреба, то взагалі немає, про що розмовляти

ну тут кожному своє, якщо е машина і їде наприклад 4 людей то може машиною і вігідніше і якщо там теж їздити по різним локаціям то да а якщо наприклад 2 людей і там їздити нікуди не треба то да як на мене то без авто краще і нема ніякого головного болю

AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: Хорватія 2024 [Re: egorka]
      27 июля 2025 в 22:06 Гілками

В ответ на:

...

Потяг Полтава - Київ
Потяг Київ- Варшава

Ну так, можна через Молдову. Але це ситуації не міняє по кількості пересадок (хіба що є прямий поїзд з Полтави до Кишинева, в чому я дуже сумніваюсь)
Щодо автобуса... Ти давно їздив автобусом півтори-дві доби? Спати в автобусі те ще задоволення. Я 100% оберу проміжну зупинку на авто і сон в готелі/апартаментах.

AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

27 июля 2025 в 22:08 Гілками

А ти давно їздив півтори-дві доби автобусом з нічним переїздом?
П.С.: Нема прямих, всюди 1-2 пересадки. Ну і цей, в Загребі звісно дуже гарне море

Змінено AM (22:26 27/07/2025)

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

27 июля 2025 в 22:23 Гілками

Автобус є, а квитків немає.
Спробуйте знайти квиток на прямий автобус.
Там все з пересадкою в Брно, і подорож займе всього 37 годин в автобусі з маленькою дитиною. Враження незабутні гарантовано.
Я точно не скажу, але можу уявити, що до Брно буде не зовсім фліксбас, а якесь "пп дригало" на 20ти річному тарантасі з усіма витікаючими.
Поради з розряду, як робити не треба.

Достоевский *
Рим
С нами с 15.04.2008

Re: Хорватія 2024 [Re: NID]
      27 июля 2025 в 23:09 Гілками

NID 27.07.2025 22:23 пишет:

Автобус є, а квитків немає.
Спробуйте знайти квиток на прямий автобус.
Там все з пересадкою в Брно, і подорож займе всього 37 годин в автобусі з маленькою дитиною. Враження незабутні гарантовано.
Я точно не скажу, але можу уявити, що до Брно буде не зовсім фліксбас, а якесь "пп дригало" на 20ти річному тарантасі з усіма витікаючими.
Поради з розряду, як робити не треба.

не знаю, до риму приїжджають досить пристойні автобуси, про хорватію нічого не знаю.
ну і шукати квитки за тиждень до від'їзду, таке собі

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

27 июля 2025 в 23:40 Гілками

Не треба втидумувати велосипед.
Стартувати з Полтави о 3-ій ночі, поки дитина прокинеться вже Мукачево.
Там відпочити, і знову о 3-ій ночі з Мукачева до Хорватії, не встигнеш і пару раз памперси поміняти і вже у морі. ))

читатель
С нами с 17.07.2025

28 июля 2025 в 10:28 Гілками

Ого, не думав, що останнім своїм повідомленням накидаю стільки гівна на вентилятор

Стосовно літака ми також за це думали/думаємо. Головний мінус, як вже було сказано - це проблемність трансферу до/з аеропорту і ліміт по багажу в літаку. Та й як було теж зауважено, що з Полтави ще спробуй так легко доїхати до того літака. А якщо доїдеш, то вже пів дороги (при чому найгіршої частини) вже проїхав. Потягом - теж варіант, але це ще більш ускладнює трансфер, бо на місці з вокзалу треба брати якийсь транспорт, щоб доїхати до аеропорта. Та й поспати у потязі навряд чи вийде. Тут на широкому двоспальному не завжди виходить нормально поспати, що вже казати за нари у потязі

Єдине в чому літак виграє - це у великому виборі країн, куди можна відносно легко дістатись у порівнянні з автівкою. Та ж Іспанія, наприклад. Але на цьому плюси, мабуть, все.

Звісно з дитиною в авто 3-4 дні це може бути ще тим задоволенням, але плюс в тому, що ми більш автономні - захотіли, зупинились тут чи там і кожен день ночуємо в нормальному житлі, а не на валізах. А також не потрібно поспішати на автобус/літак. Якщо зранку затримались на годину-дві з виїздом, то ми все одно встигаємо доїхати до місця наступної ночівлі, а у випадку з літаком/потягом/автобусом це неприпустимо.

Про поїздку автобусом мабуть і пояснювати сенсу немає, але можливо своїх дітей немає, або воно вже забулось, то нагадаю, що дитина у віці 10 місяців може банально зробити важливу справу в памперс, а ти не матимеш змоги змінити підгузок ще ХХ годин. Чи банально розплакатись від спеки/перевтоми/купи людей і кричати на весь автобус ХХ годин. Та що говорити за дитину, якщо не кожен дорослий може витримати довгу дорогу на автобусі, тому це навіть трохи смішно читати. Одразу уявляєш себе персонажем якогось комічного фільму типу Містер Бін або Щурячі перегони

читатель
С нами с 17.07.2025

28 июля 2025 в 10:30 Гілками

NID 27.07.2025 23:40 пишет:

Там відпочити, і знову о 3-ій ночі з Мукачева до Хорватії, не встигнеш і пару раз памперси поміняти і вже у морі. ))

Це прикольний спрінт, але не тоді, коли дитині 10 місяців

Достоевский **
47 лет (25 лет за рулем), Киев
С нами с 06.06.2009

28 июля 2025 в 10:43 Гілками

Юра, це якийсь вишуканий мазохізм їхати автобусом, з урахуванням черг на кордоні влітку, на таку велику відстань. Треба мати супер-здорову спину, нерви-канати, відсутність нюху та ще бог знає скільки вмінь та навичок. А людей, які подорожують із немовлятами у потягах-літаках-автобусах ненавидить чи не половина пасажирів:))) Бо дитинці дійсно не накажеш, коли їй покакати і не заткнеш, якщо їй хочеться верещати від усього вище перерахованого. Автівка для молодих подорожуючих батьків - дійсно найкращий варіант, тим паче, що зупинок і ночівель можна напланувати скільки завгодно.
Я цього літа їхала до Будви. Потяг-інтерсіті-шаттл до аеропорту-літак. А потім почалися цікаві пригоди. Квитки на не дуже дешевий шаттл із аеродрому Підгориці я купила, а він просто не приїхав. Або приїхав - але спізнився щонайменше хвилин на 45, бо 30 ми його ще відчайдушно чекали. Довелося їхати на таксі. І ще потім рейсовим автобусом вже до самої Будви з автостанції. І "рейсові" автобуси теж ходять не згідно із розкладом, а як бог пошле. Особливо це "приємно", коли ти на зворотньому шляху вже трох боїшся спізнитися на літак, ага. НІКОМУ не раджу їхати до Чорногорії (сорян, що в цій гілці, але вже мова зайшла) без автівки. Мумба-юмба і анархія в дії:)) Автівку на прокат - ну таке, на двох ще зверху 200 євро до розходів не завжди готовий викинути.

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

Re: Хорватія 2024 [Re: Yevhenii17]
      28 июля 2025 в 10:46 Гілками

Yevhenii17 28.07.2025 10:30 пишет:

Ну може від дитни залежить.
Я тільки так і їздив у свій час.
Не мав стільки часу, щоб їхати 2 тис. км. три доби. )
Іхати треба максимально коли дитина спить, бо по іншому це переходить у мордування всіх, і не важливо авто, автобус чи літак.

Про літак ще один ньюанс, у дитини може закласти вуха, і вона ж не зрозуміє, що треба щось там жувати чи дути в носа...

Достоевский **
Lucca, Italia
С нами с 16.06.2008

Re: Хорватія 2024 [Re: Sashok_Accent]
      28 июля 2025 в 10:59 Гілками

Ну тут по любому поводу начинаются споры про
самолёт vs своя машина.
Но в данном случае зачем об этом?
Тем более переходить на взаимные оскорбления?

Однозначно машиной. До самолёта доехать в нынешних реалиях сводит на нет все его преимущества.

Вопрос только куда?
В Хорватию или в Грецию.
Тут уж вопрошающий сам должен решить.

Главный минус Хорватии дороговизна
Главный плюс - проще дорога, хотя и длинней.

До Греции ехать хоть и меньше по км, но по времени выйдет также.
Но зато будет дешевле в итоге.

Ну а когда решит можно уже про детали думать.
Маршруты, заправки и ТД.

Осмелюсь только дать совет сложить в отдельную сумку все самое необходимое для ночёвки
И в промежуточных пунктах брать в номер только её, а не тащить все баулы и чемоданы с собой.
Удачи!

читатель
С нами с 17.07.2025

Re: Хорватія 2024 [Re: Yevhenii17]
      28 июля 2025 в 11:04 Гілками

Загалом у нашій сім'ї найбільше за поїздку топлю я. Дружина до цього ставиться більш стримано, навіть з острахом я би сказав. Її аргументи зрозумілі і логічні - маленька дитина, далека відстань, не найновіше авто і т.д. Але я розумію, що якщо чекати того часу, поки дитина виросте - так і життя пройде повз. По-друге, невідомо ще коли легше - чи коли їй 10 місяців і її можна понести на руках, розважити банальними квіточками чи котиками і вона вже щаслива, чи коли вона вже буде бігати сама, перебирати в їжі і вимагати якихось смаколиків чи подивитись корівок посеред ночі. Авто, дяка Богу, ще живе і думаю поїздку переживе. Звісно всі можливі ТО пройду/вже проходжу, де потрібно все міняю. Ну а з відстанню нічого не поробиш, поки не закінчиться війна і до нас не повернеться авіатранспорт. А цього чекати марна справа найближчим часом і це взагалі окрема тема.

Мій головний аргумент - що як є зараз можливість, то треба нею користатись, бо як показує досвід останніх 3х років, завтра її (можливості) може вже і не бути.

читатель
С нами с 17.07.2025

Re: Хорватія 2024 [Re: valkrav]
      28 июля 2025 в 11:08 Гілками

valkrav 28.07.2025 10:59 пишет:

Ну тут по любому поводу начинаются споры про
самолёт vs своя машина.
Но в данном случае зачем об этом?
Тем более переходить на взаимные оскорбления?

Однозначно машиной. До самолёта доехать в нынешних реалиях сводит на нет все его преимущества.

Вопрос только куда?
В Хорватию или в Грецию.
Тут уж вопрошающий сам должен решить.

Главный минус Хорватии дороговизна
Главный плюс - проще дорога, хотя и длинней.

До Греции ехать хоть и меньше по км, но по времени выйдет также.
Но зато будет дешевле в итоге.

Ну а когда решит можно уже про детали думать.
Маршруты, заправки и ТД.

Осмелюсь только дать совет сложить в отдельную сумку все самое необходимое для ночёвки
И в промежуточных пунктах брать в номер только её, а не тащить все баулы и чемоданы с собой.
Удачи!

Згоден з усім. Ні додати, ні відняти. Дякую!

читатель
С нами с 17.07.2025

28 июля 2025 в 11:10 Гілками

NID 28.07.2025 10:46 пишет:

Yevhenii17 28.07.2025 10:30 пишет:

Ну може від дитни залежить.
Я тільки так і їздив у свій час.
Не мав стільки часу, щоб їхати 2 тис. км. три доби. )
Іхати треба максимально коли дитина спить, бо по іншому це переходить у мордування всіх, і не важливо авто, автобус чи літак.

Про літак ще один ньюанс, у дитини може закласти вуха, і вона ж не зрозуміє, що треба щось там жувати чи дути в носа...

Ок, як мінімум треба пробувати хоч кудись виїхати на дальняк по Україні, тоді буде зрозуміліше. Про літак теж слушно

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

28 июля 2025 в 11:32 Гілками

ахахахаха
а автобусом з малою дитиною це їхати прям каєф і щастя. Ору...

Autoua.netФорумАвтотури за кордон
Додаткова інформація
1 користувачів і 49 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: ****
Переглядів теми: 16729

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія