peredviznik 28.07.2025 14:01 пишет: моя позиція: не в хорватію і не автівкою. ... мені байдуже
Тоді завершуй флудити в розділі/темі: Автотури за кордон/Хорватія 2024. Всі бачать, як "байдуже", що вже 2 сторінки срач про це генеруєш.
а тут про хорватію тільки добре, або ніяк, я правильно зрозумів?
На повному серйозі - буду радий почути про альтернативи. Критерії: - Чисте море без водоростей і медуз (взагалі); - Піша доступність хороших пляжів і ресторанчиків; - Відсутність русні; - Щоб можна було заїхати на автомобілі зі Львова за 20-22 години (літак і оренду авто не розглядаю через велику кількість людей/дітей); - Бажано, щоб місцевість була мальовничою (тут таке, не обовязково).
Поки, з натяжкою, тільки Лефкада +- вписується, може Тасос. Ну Халкідіки, але там мені не дуже сподобалось, був вже там. Албанія? Були знайомі в Големі - жалілись на медуз. Не знаю чи там всюди так - поки питання не досліджував.
П.С.: І всі ці напрями по гуглу 20+ годин їхати, в той час як Макарська - 15
Тоді завершуй флудити в розділі/темі: Автотури за кордон/Хорватія 2024. Всі бачать, як "байдуже", що вже 2 сторінки срач про це генеруєш.
На повному серйозі - буду радий почути про альтернативи. Критерії: - Чисте море без водоростей і медуз (взагалі); - Піша доступність хороших пляжів і ресторанчиків; - Відсутність русні; - Щоб можна було заїхати на автомобілі зі Львова за 20-22 години (літак і оренду авто не розглядаю через велику кількість людей/дітей); - Бажано, щоб місцевість була мальовничою (тут таке, не обовязково).
Поки, з натяжкою, тільки Лефкада +- вписується, може Тасос. Ну Халкідіки, але там мені не дуже сподобалось, був вже там. Албанія? Були знайомі в Големі - жалілись на медуз. Не знаю чи там всюди так - поки питання не досліджував.
не годуйте троля не знаю чим людина ображена по життю але там клініка
Yevhenii17 28.07.2025 11:04 пишет: Загалом у нашій сім'ї найбільше за поїздку топлю я. Дружина до цього ставиться більш стримано, навіть з острахом я би сказав. Її аргументи зрозумілі і логічні - маленька дитина, далека відстань, не найновіше авто і т.д. Але я розумію, що якщо чекати того часу, поки дитина виросте - так і життя пройде повз. По-друге, невідомо ще коли легше - чи коли їй 10 місяців і її можна понести на руках, розважити банальними квіточками чи котиками і вона вже щаслива, чи коли вона вже буде бігати сама, перебирати в їжі і вимагати якихось смаколиків чи подивитись корівок посеред ночі. Авто, дяка Богу, ще живе і думаю поїздку переживе. Звісно всі можливі ТО пройду/вже проходжу, де потрібно все міняю. Ну а з відстанню нічого не поробиш, поки не закінчиться війна і до нас не повернеться авіатранспорт. А цього чекати марна справа найближчим часом і це взагалі окрема тема.
Ми їздили на море з малюком 4 місяці (навіть менше, бо якразна морі під кінець 4 виповнилось). Правда, зі Львова- то по суті на день менше дороги. Медична страхівка, жарознижуючі і впринипі нема за що дуже переживати Але кожна дитина ідивідуальна, звісно. Насправді, тут діло кажуть - їхати краще коли малюк спить.
Цікаво було б почути про Ваш досвід. Нас педіатр застерігала від будь-яких поїздок до тих пір поки дитина не навчиться добре тримати голову сама. Та й сам читав рекомендації, що не можна до 6 місяців у автокріслі довше ніж 2 години без перерви, чи щось таке.
так діти всі різні, хтось більше спить, хтось менше до речі у нас перша поїздка на море (сама перша в 11 місяців не ризикнули далі Відня) коли дитині був рік саме в Хорватію - через те що найпростіша дорога, купа місць для зупинок (узбіччя, заправки з повним комфортом, вибір готелей тощо) для нас найкращий був час - саме в 3 ранку виїзжати і в обід ми були вже в проміжному готелі або на місці прибуття - найкомфортніша температура, в очі дитині нічого не світить (на прикладі німців потім пелюшку на вікно вішали бо тонування не було ) треба ще розуміти що з Полтави коли їдеш проїхати Київ о 6 ранку це не те саме що в 10-17, а в період 8-10 та 17-20 краще взагалі в Київ не заїзжати
так діти всі різні, хтось більше спить, хтось менше до речі у нас перша поїздка на море (сама перша в 11 місяців не ризикнули далі Відня) коли дитині був рік саме в Хорватію - через те що найпростіша дорога, купа місць для зупинок (узбіччя, заправки з повним комфортом, вибір готелей тощо) для нас найкращий був час - саме в 3 ранку виїзжати і в обід ми були вже в проміжному готелі або на місці прибуття - найкомфортніша температура, в очі дитині нічого не світить (на прикладі німців потім пелюшку на вікно вішали бо тонування не було ) треба ще розуміти що з Полтави коли їдеш проїхати Київ о 6 ранку це не те саме що в 10-17, а в період 8-10 та 17-20 краще взагалі в Київ не заїзжати
а як виїхати раніш п'ятої з міста? В сенсі комендантської години
дивись, якщо чесно, я не розумію 20-22 години, але: львів - генуя 1650 км.звідти паром 8 годин, щось на зразок 120 євро і сардинія, а це взагалі рай на землі для пляжного відпочинку. або генуя-палермо - невеличкий круїз, але сицилія, це теж щось неймовірне, як в плані моря, так і їжі генуя-барселона: от та порадив би піднятись на півноч до країни басків, де спавжні океанські хвилі, неймовірна їжа, сангрія і досить бюджетно. львів-ліворно 1600 км: тут два варіанти 1. паром 3 години на корсіку, а там вау! 2. чінкуе терре, або тосканське узбережжя - пісочок, про їжу і вино можна навіть нічого не казати, бо це зайве. і все це - дешевше за хорватію. пс. після перетину кордону, це самі автостради
львів - генуя 1650 км.звідти паром 8 годин, щось на зразок 120 євро і сардинія, а це взагалі рай на землі для пляжного відпочинку. або генуя-палермо - невеличкий круїз, але сицилія, це теж щось неймовірне, як в плані моря, так і їжі генуя-барселона: от та порадив би піднятись на півноч до країни басків, де спавжні океанські хвилі, неймовірна їжа, сангрія і досить бюджетно. львів-ліворно 1600 км: тут два варіанти 1. паром 3 години на корсіку, а там вау! 2. чінкуе терре, або тосканське узбережжя - пісочок, про їжу і вино можна навіть нічого не казати, бо це зайве. і все це - дешевше за хорватію. пс. після перетину кордону, це самі автостради
Всі варіанти хороші, але це не "однозначно кращі", а просто альтернативи зі своїми недоліками: В Хорватію всі мої поїздки виглядали наступним чином - виходжу з роботи, пакую речі в машину і виїжджаю. Гарантовано на другий день в діапазоні між 12 годиною дня і 6-ю вечора сім'я вже купається... Згоден, що в Іспаніях/Італіях більше "глибини" в плані історії/кухні/продуктів/душі і.т.д, але Хорватія чиста, близька, дуже лояльна до нас і нелояльна до москалів ну і сОсни на пляжі таки рулять...
львів - генуя 1650 км.звідти паром 8 годин, щось на зразок 120 євро і сардинія, а це взагалі рай на землі для пляжного відпочинку. або генуя-палермо - невеличкий круїз, але сицилія, це теж щось неймовірне, як в плані моря, так і їжі генуя-барселона: от та порадив би піднятись на півноч до країни басків, де спавжні океанські хвилі, неймовірна їжа, сангрія і досить бюджетно. львів-ліворно 1600 км: тут два варіанти 1. паром 3 години на корсіку, а там вау! 2. чінкуе терре, або тосканське узбережжя - пісочок, про їжу і вино можна навіть нічого не казати, бо це зайве. і все це - дешевше за хорватію. пс. після перетину кордону, це самі автостради
Всі варіанти хороші, але це не "однозначно кращі", а просто альтернативи зі своїми недоліками: В Хорватію всі мої поїздки виглядали наступним чином - виходжу з роботи, пакую речі в машину і виїжджаю. Гарантовано на другий день в діапазоні між 12 годиною дня і 6-ю вечора сім'я вже купається... Згоден, що в Іспаніях/Італіях більше "глибини" в плані історії/кухні/продуктів/душі і.т.д, але Хорватія чиста, близька, дуже лояльна до нас і нелояльна до москалів ну і сОсни на пляжі таки рулять...
Якщо ще залишилось бажання поїхати на море у вересні то хочу порекомендувати Хорватію містечко - Подстрану (для проживання), поруч зі Сплітом. А на пляж ходити чи їздити на кемпінг Спліт (містечко Стобрич). https://www.campingsplit.com/en/campsite/video Відпочивав там декілька разів у другій декаді вересня і була чудова тепла погода 25-28 градусів та відносно тепла водичка 23-24 градуси. Поруч з кемпінгом є декілька безкоштовних парковок, а в самому кемпінгу є туалети та умивальники. Багато сімей з дітьми там відпочиває. Кафешка теж там є. Поруч розташовані супермаркети Lidl, Konzum і Plodine. Є крихітний базарчик і пекарня в якій готують чудову піццу. Ще до війни відправляв колегу, який вперше на авто їхав за кордон у відпустку в Хорватію (Спліт), без досвіду тривалих поїздок і все пройшло чудово. Був випадок коли з друзями відпочивали і малеча (4 рочки) захворіла (на пляжі набралась інфекції) на вихідні. В суботу завезли в лікарню Спліта, чергові лікарі оглянули, прописали лікування, видали необхідні документи для оплати (страхова по приїзду все відшкодувала). І ще декілька плюсиків на користь Хорватії. Перше це зрозуміла і дещо схожа мова. І друге це простіша для водія дорога. Колега стартував у липні з Солотвино (кордон з Румунією) щоб не стояти в черзі на угорських переходах і за день доїхав до Спліту (без досвіду таких подорожей, зі стажом 2 роки). Тому як вже радили колеги розбивайте маршрут на 3 відрізки Полтава-Львів-перехід через Вилок-(умовно Дебренцен)-Спліт. Візьміть наші медикаменти оскільки там більшість лише по рецепту, перевірте авто (гальмівну за потреби замініть) і успіхів! PS Був декілька разів у вересні на Іонічному узбережжі Греції, вода і температура повітря приблизно на 2 градуси вища, але мова взагалі не схожа, англійську не всі розуміють, дорога складніша ніж до Хорватії. Продукти, якщо порівняти хорватський і грецький Лідл практично не відрізняютьмя по вартості, але в кафешках перекусити дешевше в Греції. І наостанок, якщо зважитесь на Хорватію сплануйте проїзд по Угорщині на суботу якщо це можливо. Оскільки в них в пятницю всі з Будапешта їдуть на Балатон, а в неділю повертаються і тягучки або корки на автобані на декілька годин гарантовані.
Sashok_Accent 28.07.2025 11:37 пишет: дорога в Грецію для новачка більш муторна буде, як на мене. Бо там же ж не всюди автобани.
после опыта езды по Украине какие могут быть трудности? Единственно посмотреть про трафик и пр. Но в сентябре уже не будет массовой миграции турок из Германии на историческую родину и обратно. В Румынии не стоит ездить между Брашовым и Комарником в выходной день. Ну и неожиданные затыки никто не предскажет. На той же автостраде можно встрять на часы.
Потяг Полтава - Київ Потяг Київ- Варшава Потяг(автобус?) Варшава - Аеропорт Літак Варшава - Хорватія (не знаю куди там літають літаки, нехай це буде Задар) Таксі (автобус?) АЕ Задар-Готель 4 пересадки, 3 види транспорту. З валізами, дитиною і візочком. Не так щоб дуже легше виглядає, ІМХО. І то якщо перший раз перетинати кордон - не знаю яка там процедура "співбесід" для тих хто їде потягом. П.С. Але 3 дні їзди теж таке собі задоволення... Впринципі норм, якщо час взагалі не лімітований
а чому саме Київ /Варшава, можна через Кишинів, а взагалі е автобуси до Хорватії з Киева та інших місць
Ну так, можна через Молдову. Але це ситуації не міняє по кількості пересадок (хіба що є прямий поїзд з Полтави до Кишинева, в чому я дуже сумніваюсь) Щодо автобуса... Ти давно їздив автобусом півтори-дві доби? Спати в автобусі те ще задоволення. Я 100% оберу проміжну зупинку на авто і сон в готелі/апартаментах.
подивився е автобус з Мукачево в Спліт 22 години, але кажу кожному своє, кому авто кому потяг кому літак там авто в оренду або громадський транспорт, або екскурсії
Yevhenii17 28.07.2025 11:04 пишет: Загалом у нашій сім'ї найбільше за поїздку топлю я. Дружина до цього ставиться більш стримано, навіть з острахом я би сказав. Її аргументи зрозумілі і логічні - маленька дитина, далека відстань, не найновіше авто і т.д. Але я розумію, що якщо чекати того часу, поки дитина виросте - так і життя пройде повз. По-друге, невідомо ще коли легше - чи коли їй 10 місяців і її можна понести на руках, розважити банальними квіточками чи котиками і вона вже щаслива, чи коли вона вже буде бігати сама, перебирати в їжі і вимагати якихось смаколиків чи подивитись корівок посеред ночі. Авто, дяка Богу, ще живе і думаю поїздку переживе. Звісно всі можливі ТО пройду/вже проходжу, де потрібно все міняю. Ну а з відстанню нічого не поробиш, поки не закінчиться війна і до нас не повернеться авіатранспорт. А цього чекати марна справа найближчим часом і це взагалі окрема тема.
Мій головний аргумент - що як є зараз можливість, то треба нею користатись, бо як показує досвід останніх 3х років, завтра її (можливості) може вже і не бути.
ІМХО, якщо ти зібрався їхати 5+ тис км за кордон на 20ти річному авто, то тут мабуть дружина має рацію чи інтуїцію, називай як завгодно. бажаю звісно, щоб все склалося успішно.
а чому саме Київ /Варшава, можна через Кишинів, а взагалі е автобуси до Хорватії з Киева та інших місць
Ну так, можна через Молдову. Але це ситуації не міняє по кількості пересадок (хіба що є прямий поїзд з Полтави до Кишинева, в чому я дуже сумніваюсь) Щодо автобуса... Ти давно їздив автобусом півтори-дві доби? Спати в автобусі те ще задоволення. Я 100% оберу проміжну зупинку на авто і сон в готелі/апартаментах.
подивився е автобус з Мукачево в Спліт 22 години, але кажу кожному своє, кому авто кому потяг кому літак там авто в оренду або громадський транспорт, або екскурсії
Автобус є, і навіть за +- такий час він заїде. До Мукачево можна поїздом, але мабуть з Полтави - двома. Зі Львова реально їхали 26 годин до Макарської в червні цього року. Але перепитаю - ти давно їздив автобусом на довгі дистанції? Тим більше українським перевізником - це зазвичай непрацюючі туалети і санзупинки кожних 4 години. До того - терпи. Це ніч в дорозі і сон на незручних кріслах. Я не сперечаюсь що кожному своє і краще, мабуть, так їхати на море, ніж не їхати. Але я б нізащо не проміняв автопоїздку з ночівкою в готелі на +-добу в автобусі.
peredviznik 28.07.2025 18:47 пишет: дивись, якщо чесно, я не розумію 20-22 години
Елементарно! 2 дні ненапряжної їзди з 1 ночівкою. 20-22 години на всю дорогу
Підтримаю, їхати тільки авто, береш що хочеш зупинився де хочеш і коли потрібно. Можливо у дописувача дитина буде гарно спати в авто, бо моя в 9 місяців, як їхали то тільки їла, спала і встигай памперси міняти
На море бажано в такомі віці їхати дитині, щоб не було спеки, на моєму досвіді 2 дітей вивозив постійно з 7 місяців і все було супер.
Щодо авто, поміняти необхідне, масла фільтра, можливо антифріз і гальмівну систему провірити.
peredviznik 28.07.2025 18:47 пишет: дивись, якщо чесно, я не розумію 20-22 години, але: львів - генуя 1650 км.звідти паром 8 годин, щось на зразок 120 євро і сардинія, а це взагалі рай на землі для пляжного відпочинку. або генуя-палермо - невеличкий круїз, але сицилія, це теж щось неймовірне, як в плані моря, так і їжі генуя-барселона: от та порадив би піднятись на півноч до країни басків, де спавжні океанські хвилі, неймовірна їжа, сангрія і досить бюджетно. львів-ліворно 1600 км: тут два варіанти 1. паром 3 години на корсіку, а там вау! 2. чінкуе терре, або тосканське узбережжя - пісочок, про їжу і вино можна навіть нічого не казати, бо це зайве. і все це - дешевше за хорватію. пс. після перетину кордону, це самі автостради
Загалом я мав на увазі 20-22 години від дому до точки відпочинку - тому 20 годин + паром на 8 це трохи не те. По Тоскані і Чінкве Терре - так, хороший варіант. Можна буде дивитись після нового року - бо наразі на букінгу нема хороших варіантів. Може згодом відкриються, нз. Буду вдячний за міста/села з гарними пляжами в тому регіоні, щоб не було якихось прихованих нюансів. Можна в ПП щоб тут не флудити
Andzhey 28.07.2025 22:35 пишет: Якщо ще залишилось бажання поїхати на море у вересні то хочу порекомендувати Хорватію містечко - Подстрану (для проживання), поруч зі Сплітом. А на пляж ходити чи їздити на кемпінг Спліт (містечко Стобрич). https://www.campingsplit.com/en/campsite/video Відпочивав там декілька разів у другій декаді вересня і була чудова тепла погода 25-28 градусів та відносно тепла водичка 23-24 градуси. Поруч з кемпінгом є декілька безкоштовних парковок, а в самому кемпінгу є туалети та умивальники. Багато сімей з дітьми там відпочиває. Кафешка теж там є. Поруч розташовані супермаркети Lidl, Konzum і Plodine. Є крихітний базарчик і пекарня в якій готують чудову піццу. Ще до війни відправляв колегу, який вперше на авто їхав за кордон у відпустку в Хорватію (Спліт), без досвіду тривалих поїздок і все пройшло чудово. Був випадок коли з друзями відпочивали і малеча (4 рочки) захворіла (на пляжі набралась інфекції) на вихідні. В суботу завезли в лікарню Спліта, чергові лікарі оглянули, прописали лікування, видали необхідні документи для оплати (страхова по приїзду все відшкодувала). І ще декілька плюсиків на користь Хорватії. Перше це зрозуміла і дещо схожа мова. І друге це простіша для водія дорога. Колега стартував у липні з Солотвино (кордон з Румунією) щоб не стояти в черзі на угорських переходах і за день доїхав до Спліту (без досвіду таких подорожей, зі стажом 2 роки). Тому як вже радили колеги розбивайте маршрут на 3 відрізки Полтава-Львів-перехід через Вилок-(умовно Дебренцен)-Спліт. Візьміть наші медикаменти оскільки там більшість лише по рецепту, перевірте авто (гальмівну за потреби замініть) і успіхів! PS Був декілька разів у вересні на Іонічному узбережжі Греції, вода і температура повітря приблизно на 2 градуси вища, але мова взагалі не схожа, англійську не всі розуміють, дорога складніша ніж до Хорватії. Продукти, якщо порівняти хорватський і грецький Лідл практично не відрізняютьмя по вартості, але в кафешках перекусити дешевше в Греції. І наостанок, якщо зважитесь на Хорватію сплануйте проїзд по Угорщині на суботу якщо це можливо. Оскільки в них в пятницю всі з Будапешта їдуть на Балатон, а в неділю повертаються і тягучки або корки на автобані на декілька годин гарантовані.
Мій головний аргумент - що як є зараз можливість, то треба нею користатись, бо як показує досвід останніх 3х років, завтра її (можливості) може вже і не бути.
ІМХО, якщо ти зібрався їхати 5+ тис км за кордон на 20ти річному авто, то тут мабуть дружина має рацію чи інтуїцію, називай як завгодно. бажаю звісно, щоб все склалося успішно.
Знаю звучить трохи божевільно. Всякі там масла, рідини вже замінив, на черзі стоїть ходова частина і заміна гальм. Зараз збираємось у невелику подорож в сторону Чернівців - після неї буде зрозуміло наскільки Хорватія досяжна для нас чи ні.