sywer 07.08.2025 14:45 пишет: У моєму випадку авто буде прокатне, на місцевих номерах, ще й 1400 євро залог Тому назбирати якихось штрафів не маю бажання
на прокатних треба прям акуратно і камери теж враховуй, вейз якийсь постав бо можна назбирати
sywer 07.08.2025 14:45 пишет: У моєму випадку авто буде прокатне, на місцевих номерах, ще й 1400 євро залог Тому назбирати якихось штрафів не маю бажання
на прокатних треба прям акуратно і камери теж враховуй, вейз якийсь постав бо можна назбирати
Звичайно Я ж тому першочергово і розпитував і про парковки правильні, і якими навігаторами корустиватися, щоб показувало все чітко. Доречі Гугл мапа ж теж камери в Європі показує, та і маршрути більш цивілізовано малює, здається без таксьорских підворотень
sywer 07.08.2025 15:06 пишет: Звичайно Я ж тому першочергово і розпитував і про парковки правильні, і якими навігаторами корустиватися, щоб показувало все чітко. Доречі Гугл мапа ж теж камери в Європі показує, та і маршрути більш цивілізовано малює, здається без таксьорских підворотень
точно забув що гугл мапси в європі теж камери малюють. Тоді нафіг той корявий вейз
Звичайно Я ж тому першочергово і розпитував і про парковки правильні, і якими навігаторами корустиватися, щоб показувало все чітко. Доречі Гугл мапа ж теж камери в Європі показує, та і маршрути більш цивілізовано малює, здається без таксьорских підворотень
Я до речі Here користуюсь. Звик з часів офлайн карт, але онлайн теж наче ок працює. Правда, дорогу до Хорватії по суті можна і без навігатора по знаках їхати Тільки до апартів щоб добратись
Я до речі Here користуюсь. Звик з часів офлайн карт, але онлайн теж наче ок працює. Правда, дорогу до Хорватії по суті можна і без навігатора по знаках їхати Тільки до апартів щоб добратись
Я більше 10 років тому користувався картами від Maps.me - об"їздили по них весь Кріт. Оффлайн працюють. Але в еру 5G - то все пережитки минулого
Disnake 08.08.2025 15:59 пишет: а хто може підказати - кордони Угорщини/Словаччини ж не просять папірець з ТО автомобіля як румуни? машині 17 років, власниця хвилюється
Станом на червень Мадяри не просили, та й не чув щоб були якісь зміни за той час
Я більше 10 років тому користувався картами від Maps.me - об"їздили по них весь Кріт. Оффлайн працюють. Але в еру 5G - то все пережитки минулого
Ці пережитки дуже корисні, коли зїзжаєш в гори, або в будь-яку місцевість де нема 5G, або в яких наш чудовий роумінг не знаходить потрібного оператора. Тому завжди маю мапсмі на телефоні з актуальними картами країни, в яку їду. І до речі пішохідні маршрути мапсмі норм малює, десь по лісах погуляти.
Ці пережитки дуже корисні, коли зїзжаєш в гори, або в будь-яку місцевість де нема 5G, або в яких наш чудовий роумінг не знаходить потрібного оператора. Тому завжди маю мапсмі на телефоні з актуальними картами країни, в яку їду. І до речі пішохідні маршрути мапсмі норм малює, десь по лісах погуляти.
Підтримаю При перетині кордону Київстра не так щоб дуже швидко розудпляється в роумінгу - може зайняти хвилин 10-15 + дійсно один раз роумінг начисто відвалився на пару годин ввечері (на пляжній місцевості, а не десь в горах).
В кінці липня їздив: Київ-Хмельницький-Рієка. Стартував з Хмельницького. Перехід через Чоп (нібито менше машин), наші запитали мед.страховку/зелену карту (але не дивились), угорці подивились зелену карту, на протязі всього маршрута ніхто про тех. сертифікат не питав. Ночівля під Будапештом, другого дня були в Рієці. Треба мати на увазі, що під Загребом/Будапештом у вихідні/п'ятницю досить немаленькі тягнучки. Зворотній маршрут до Хмельницького теж зайняв два дні з ночівльою знову ж таки під вже за Будапештом. Взагалі-то планував перескочити кордон, але п'ятничні тягнучки заставили зробити корегування. Ну й приємне: в Стрию є готельчик, називається 612 км (якщо не путаю), і рядишком цілодобова їдальня: афігєнне різномаїття блюд, смачно і досить демократична ціна, рекомендую.
Може хто бував на півострові Пелєшац (Peljesac)? Знайшов пару варіантів олл-інклюзив на кінець вересня-початок жовтня в містечку Орбеч за відносно прийнятною ціною як по хорватським міркам. Але якось інфи не дуже багато знайшов в інтернеті про саме містечко.
Yevhenii17 19.08.2025 17:18 пишет: Може хто бував на півострові Пелєшац (Peljesac)? Знайшов пару варіантів олл-інклюзив на кінець вересня-початок жовтня в містечку Орбеч за відносно прийнятною ціною як по хорватським міркам. Але якось інфи не дуже багато знайшов в інтернеті про саме містечко.
Був у червні. В Оребічі є пляж Терстеніца, загальний пляж. Містечко Вігань цікаве для кайтерів, часто вітер і вся тусовка вітрильних там. Паром на Корчулу. Півострів славиться вином, але треба пробувати. Загалом супер, якщо не лякає відстань то прекрасне місце
Yevhenii17 19.08.2025 17:18 пишет: Може хто бував на півострові Пелєшац (Peljesac)? Знайшов пару варіантів олл-інклюзив на кінець вересня-початок жовтня в містечку Орбеч за відносно прийнятною ціною як по хорватським міркам. Але якось інфи не дуже багато знайшов в інтернеті про саме містечко.
Був у червні. В Оребічі є пляж Терстеніца, загальний пляж. Містечко Вігань цікаве для кайтерів, часто вітер і вся тусовка вітрильних там. Паром на Корчулу. Півострів славиться вином, але треба пробувати. Загалом супер, якщо не лякає відстань то прекрасне місце