Вже не один прилад забував заряджати, через рік - все, батарея здохла.
Звісно, якщо є цілий зоопарк девайсів, то щось завжди в роботі.
Давно не бачив рекомендацію про 220. Якось це зараз взагалі не прийнято. Тільки акуми усюди. Особисто я за 220. Був досвід акумуляторного. То не заряджений, то вже здохли акуми.
маю дрель мережеву і шурупокрут акумуляторний. користуємося в основному акумуляторним. з сучасними акумулятрами нема проблем. по перше дуже низький саморозряд, по друге швидко заряджаеться. компактний. не прив'язаний до розетки..не пам'ятаю, щоб була проблема з розрядженим акумулятором . коли треба взяв, завжди заряджений . і мене всього один кумулятор.
Особливо - в плані сумісності акума з іншими інструментами: болгарки, гайковерти, краскопульти, кущорізи, пилки, міні-мийки, компресори, пилососи/дуйки, фонарі та ще багато чого...якщо всього того не потрібно, а шурік використовується пару разів на рік, то звісно краще взяти найдешевший мережевий.
першим акумуляторним шуруповертом в мене став дніпро-м 18-вольтовий. років 8-9 тому взяв ще і з кейсом і 2 акумами. живий досі, хоча переживав і нагрузки потипу замішування суміші у відрі, і по півроку чи більше не юзання. Тому імхо якщо той інструмент задасться, то поживе не один рік.
Зараз до нього приєдналися 12 і 16-вольтові брати з китаю. В обох в міні-інструкції вказано раз в 3 місяці примусово ставити на зарядку - щоб до повного. В дніпро-м такого не пригадую
Зручність мати 2 і більше - можна в один ставити наприклад свердло, в інший біту - щоб не міняти постійно. ну або якщо щось робити довший час - чергувати, щоб уникнути перегрівання
Особливо - в плані сумісності акума з іншими інструментами: болгарки, гайковерти, краскопульти, кущорізи, пилки, міні-мийки, компресори, пилососи/дуйки, фонарі та ще багато чого...якщо всього того не потрібно, а шурік використовується пару разів на рік, то звісно краще взяти найдешевший мережевий.