Пхах, классика Ну, видимо, да, от старости в них контакты уже того, надо мыть чистить переобжать наверное при следующей профилактике. Что характерно, в моем случае проблема тоже была именно в контактах, которые в дверце находятся.
Gavik 12.11.2024 16:24 пишет: Я думаю напрямую без аквастопа соеденить , толку от него не много
Не надо, аквастоп тут не при чем, судя по симптомам, а так может еще потоп устроить. Когда срабатывает аквастоп в поддоне - отключается вообще все и маслает только помпа дренажная. У тебя же видимо что-то как у меня было - заниженное напряжение в цепи прессостата и оно с ума сходило из-за этого.
Тогда , когда найдет вдохновение разберу и зачищу все . Вчера норм работала , надеюсь на долго . И когда воду набирает то я жду когда остановится , чтобы потопа не было
Может и мою Zanussi где-то стукнуть надо? Ей лет уже не один десяток конечно, но моет отлично, вот только на одном из режимов без сушки стала в конце цикла гудеть в районе кнопки включения. Будто бы реле какое-то залипло или соленоид. Но если этой кнопкой ее на пару минут выключить а затем включить обратно, то мойка заканчивается нормально, без всяких посторонних звуков.
В ответ на: Может и мою Zanussi где-то стукнуть надо? Ей лет уже не один десяток конечно, но моет отлично, вот только на одном из режимов без сушки стала в конце цикла гудеть в районе кнопки включения
Выходит , что из практики ремонта машинок 10 + лет все сводится к зачистке контактов и чистки камеры пресостата (в моем случае ) . Когда зависает можно попробовать поворушить клеммы , или мелкой наждачкой их зачистить . Мне тоже нравится как моя моет , ну а эти поломки следствие сырости
Вирішив дописати бо навіть вже стало смішно Бо по суті нічого не змінилось ( заливає та зливає одночасно ) , та вже почав дивитись в сторону нової ( 11 тисяч ) . Як завжди це буває , то помітив випадково коли подивився на вилку яка вставляється в розетку - її контакти були окислені ! Я так ще не офігігав і це вперше за всю мою практику . Зачистив нульовкою - І все стало працювати добре Отака вона наука про контакти
Gavik 09.04.2025 12:33 пишет: Вирішив дописати бо навіть вже стало смішно Бо по суті нічого не змінилось ( заливає та зливає одночасно ) , та вже почав дивитись в сторону нової ( 11 тисяч ) . Як завжди це буває , то помітив випадково коли подивився на вилку яка вставляється в розетку - її контакти були окислені ! Я так ще не офігігав і це вперше за всю мою практику . Зачистив нульовкою - І все стало працювати добре Отака вона наука про контакти
Пхах Короче, у этой машинки все проблемы от контактов
В мене посудомийка AEG, це ніби той же само Electrolux, оце щось почала була барахлити, пищить по 4 рази, не запускається, пробував і солі добавляти, і щось там колупати. Виявилось що допомогло коли нормально прочистив 2 датчики всередині отам по центру, не розбираючи її. По центру під отим вертилом де вода стікає є якісь канали на сторони, в них датчики чи то тиску води, чи то чого, туди всередину жорстким проводом потикав, з груші теплою водою з оцтом побризкав, провів такі процедури надцять раз за пів години і допомогло, після того уже десь місяць миє і питань не задає.
В ответ на: Пхах Короче, у этой машинки все проблемы от контактов
Да , все так Конкретно в моем случае , можно было заменить все и это оказалось бы до А так я помыл забитую камеру пресостата , заменил все кнопки и добавил поплавок аквастопа , хотя он там тоже до Еще , у меня с напругой пороблемма , 210В макс . Но машина еще работает от 195В , когда меньше выключается , когда становится больше включается И да , в таких олдовых машинах лучше снять и вымыть камеру пресостата , посмотреть контакты Это все не сложно , и машина снова будет работать еще долго
Gavik 09.04.2025 12:33 пишет: коли подивився на вилку яка вставляється в розетку - її контакти були окислені ! Я так ще не офігігав і це вперше за всю мою практику . Зачистив нульовкою - І все стало працювати добре Отака вона наука про контакти
А якщо тепер зачищені контакти розгорнути в розетці? Все добре?
І питання: окисленні чи корозія. Та яка електро...
В ответ на: А якщо тепер зачищені контакти розгорнути в розетці?
Це як ?
В ответ на: І питання: окисленні чи корозія. Та яка електро...
Окислені були , одною стороною 220 наряму йде на насос злива , коли позвонював не звонилося . Подивився на контакти розетки , а там Посудомийка Electrolux ESF2450W
В ответ на: А якщо тепер зачищені контакти розгорнути в розетці?
Це як ?
В ответ на: І питання: окисленні чи корозія. Та яка електро...
Окислені були , одною стороною 220 наряму йде на насос злива , коли позвонював не звонилося . Подивився на контакти розетки , а там Посудомийка Electrolux ESF2450W
ну мається на увазі вилку в розетці розвернути. подати фазу на інший контакт. окислення на вилці саме по собі практично ніколи не буває. якщо вологість не 100 звісно.
просто скоріш за все елетрокорозія за виток фази на землю десь всередині ну така в мене думка
В ответ на: просто скоріш за все елетрокорозія за виток фази на землю десь всередині ну така в мене думка
А... Ні , мені її віддали , та руки до неї якось не доходили . Розетка , це вже наслідки зберігання її х.з. де . А що з нею робив , я все вище описав .