igg 09.09.2025 22:05 пишет: Прибило ютюбом, може буде комусь корисним. Один з вариантів очищення чаші, без "важкої" хімії та не иу ПММ.Сам ще не спробував, але планую, бо мені таке актуально(звичайними миючими а ля фейрі - не відмиває жир-нагар, від слова зовсім ):
Я тебе открою большой секрет, который уже писал тут раньше - после использования аэрогриля заливаешь чашу кипятком и оставляешь на полчасика. После этого весь жир отмывается обычной губкой, не нужна ни таблетка ПММ (которая в ПММ растворяется на литров 8 воды, а тут на 1,5л, ох лол, нетяжелая химия), ни сода, ни лимон (это вообще отдельный ор). Всю работу в этом видео делает кипяток.
Так то воно так, але якось я приготував в аерогрилі напівфабрикати - ковбаски з баранини... Смачно було... Лише ПММ потім з цим впоралася.
igg 09.09.2025 22:05 пишет: Прибило ютюбом, може буде комусь корисним. Один з вариантів очищення чаші, без "важкої" хімії та не иу ПММ.Сам ще не спробував, але планую, бо мені таке актуально(звичайними миючими а ля фейрі - не відмиває жир-нагар, від слова зовсім ):
Я тебе открою большой секрет, который уже писал тут раньше - после использования аэрогриля заливаешь чашу кипятком и оставляешь на полчасика. После этого весь жир отмывается обычной губкой, не нужна ни таблетка ПММ (которая в ПММ растворяется на литров 8 воды, а тут на 1,5л, ох лол, нетяжелая химия), ни сода, ни лимон (это вообще отдельный ор). Всю работу в этом видео делает кипяток.
Так то воно так, але якось я приготував в аерогрилі напівфабрикати - ковбаски з баранини... Смачно було... Лише ПММ потім з цим впоралася.
і шо, навіть замочування "кіп'ятком" не допомогло?
і шо, навіть замочування "кіп'ятком" не допомогло?
Ага. Саме окропом застиглий баранячий жир півсантиметра завтовшки і прибирати!
пам'ятаю той твій допис-пораду, відразу спробував, але в мене це не спрацювало(...навіть щіткою з миючим не відтерлося після замочування.
Дружині подарували акусь Теслу) Дві чаші, 2.4 кВт. В тестуванні 3 дні. Готували поки картоплю, баклажани і перець. Чаші здорові, але щоб без заморочок - треба покривати лише дно. Якщо більше, то мішати і стандартних хвилин програми не вистачає. Приготоване на вигляд - хоч рекламу знімай, на смак - лайно. Фрі на олії і запечені овочі в духовці по смаку і поряд не стоять з цим девайсом. Я мабуть чогось не розумію? Звідки стільки схвальних відгуків? Воно швидко готує? Та ні! Якщо запижувати картоплі на 3-х дядьків, то готує воно довше, ніж я б на сковороді. Вчора взяв величезний баклажан і пополам. То готувалось 30 хвилин, Карл! Те що й духовка, але ж смак геть інший. Нарізаєш тонше - сушить. Ото нею хіба узвар сушити. Температуру понижче і час подовше. З мясом, відчуваю, така ж петрушка буде. Пограємось і перекочує воно до комори, де хлібопічка, мультиварка...
Validolka 19.09.2025 18:19 пишет: Дружині подарували акусь Теслу) Дві чаші, 2.4 кВт. В тестуванні 3 дні. Готували поки картоплю, баклажани і перець. Чаші здорові, але щоб без заморочок - треба покривати лише дно. Якщо більше, то мішати і стандартних хвилин програми не вистачає. Приготоване на вигляд - хоч рекламу знімай, на смак - лайно. Фрі на олії і запечені овочі в духовці по смаку і поряд не стоять з цим девайсом. Я мабуть чогось не розумію? Звідки стільки схвальних відгуків? Воно швидко готує? Та ні! Якщо запижувати картоплі на 3-х дядьків, то готує воно довше, ніж я б на сковороді. Вчора взяв величезний баклажан і пополам. То готувалось 30 хвилин, Карл! Те що й духовка, але ж смак геть інший. Нарізаєш тонше - сушить. Ото нею хіба узвар сушити. Температуру понижче і час подовше. З мясом, відчуваю, така ж петрушка буде. Пограємось і перекочує воно до комори, де хлібопічка, мультиварка...
шайтан машина це щось приготувати невеличке бо наприклад приготувати три стегенця то духовка нібито велика і їсть більше енергіі а якщо щось багато готувати то звісно духовка краще
Validolka 19.09.2025 18:19 пишет: Дружині подарували акусь Теслу) Дві чаші, 2.4 кВт. В тестуванні 3 дні. Готували поки картоплю, баклажани і перець. Чаші здорові, але щоб без заморочок - треба покривати лише дно. Якщо більше, то мішати і стандартних хвилин програми не вистачає. Приготоване на вигляд - хоч рекламу знімай, на смак - лайно. Фрі на олії і запечені овочі в духовці по смаку і поряд не стоять з цим девайсом. Я мабуть чогось не розумію? Звідки стільки схвальних відгуків? Воно швидко готує? Та ні! Якщо запижувати картоплі на 3-х дядьків, то готує воно довше, ніж я б на сковороді. Вчора взяв величезний баклажан і пополам. То готувалось 30 хвилин, Карл! Те що й духовка, але ж смак геть інший. Нарізаєш тонше - сушить. Ото нею хіба узвар сушити. Температуру понижче і час подовше. З мясом, відчуваю, така ж петрушка буде. Пограємось і перекочує воно до комори, де хлібопічка, мультиварка...
Духовку ніщо не замінить, факт. В грилі частіше всього готуємо саме м'ясо, цілком пристойно виходить. Підозрюю, що аерогріль - улюблений девайс холостяків та ледачих, з ним життя простіше )
Духовку ніщо не замінить, факт. В грилі частіше всього готуємо саме м'ясо, цілком пристойно виходить. Підозрюю, що аерогріль - улюблений девайс холостяків та ледачих, з ним життя простіше )
+100500 Я б іще додав - переважна більшість сучасної молоді (до 30) особливо без дітей, духовкою взагалі не користуються.
В ответ на: Духовку ніщо не замінить, факт. В грилі частіше всього готуємо саме м'ясо, цілком пристойно виходить. Підозрюю, що аерогріль - улюблений девайс холостяків та ледачих, з ним життя простіше )
Аерогриль у нинішньому вигляді виглядає, як добрий новий девайс для виробників "битовухи" Рекламна масова підтримка, полиці в магазинах с десятком моделей, СМІ, ютуб, дискусії на тому ж автофорумі.... Оп-па! Вже всі з аерогрилями. В той же час, коли я роками (!) користуюсь мікроволновкою з грилем, конвекцією (режим духовки) то на форумі користуюсь славою унікального чудного одинака. Бо мікроволновка для чого? Правильна народна відповідь - для розігріву тарілки борщу. Онли. Тому собі цей дублюючий прилад не купую. До речі добре пам'ятаю такий самий ажіотаж на форумі з хлібопічками, які дійсно у самих запеклих ентузіастів (клянусь, забув дорогу до хлібного відділу ) гниють у кладовках. У мене теж є хлібопічка і вона до сих пір працює десь раз у тиждень і не захована у темний куток. Бо я полюбляю хліб по різним рецептам. Мультиварка не потрібна зовсім в харчовому побуті, не купував. Двосторонній контактний гриль працює як скажений нарівні з навернутою мікроволновкою з грилем і конвекцією. Просто не йдіть за рекламою, а спочатку продумайте ваші регулярні харчові потреби.
Харчова потреба - стейк наприклад. Нема нічого кращого ніж викладати хорошу яловичину на розпечену до 250 градусів чавунну пательню)))
Харчова потреба - хліб. Нема нічого кращого ніж розпечена до 230 градусів чавунна"dutch oven" (до речі - як вона буде по нашому? Колись називали "гусятницями", але це не зовсім то)
Аерогриль після цього всього - це як тесла після BMW 1993 року...
Ну можна ж детальніше. Яка користь з абстрактного "да"?
А смысл? Человек для себя уже все решил, что он поиграется и поставит в кладовку, зачем его переубеждать? Он изначально предвзят и пришел просто поделился своим разочарованием. Можно написать простыню текста почему он не прав, но кому это надо?
Если коротко, то очень странно ругать аэрогриль, основная задача которого готовить без масла и делать хрустящую корочку на продуктах, за то, что вкус еды выходит не такой, как в сковороде полной жира Это все равно что обругать духовку за то, что она не может приготовить стейк так же, как на чугунной сковороде, а на мангале на шампурах не получается тушеное мясо.
Особенно смешной каммент, что оно не быстрее готовит, кто-то технично опустил момент, что духовка минут 40 только разогревается до температуры готовки, гриль прогревать не надо. Ну и как бы мясо готовится существенно быстрее духовки.
Далее, человек запихал туда большой баклажан разрезанный напополам на полчаса и... что он хотел получить в аэорогриле в результате? Сушеную баклажановую подошву? Ну так он ее и получил, тю. Если он хотел получить печеный баклажан, как в духовке и потом его нафаршировать - то его надо было завернуть в фольгу, чтоб он спекся, а не высох.
Т.е. у человека нет элементарного понимания в готовке и что за девайс у него в руках, он не нашел на нем волшебную кнопку "засунь сырье без специй, масла, соли и получи на выходе нектар богов" и потому разочарован.
Смотря в чем, в разной выпечке и сложных блюдах которые готовятся в несколько этапов при разных температурах и условиях - не заменит. А в 90% повседневных блюд заменяет еще как. У нас до аэрогриля духовка работала как минимум два раза в неделю, после - может раз в месяц включаем. Просто надо немного элементарного понимания процесса готовки.
Смотря в чем, в разной выпечке и сложных блюдах которые готовятся в несколько этапов при разных температурах и условиях - не заменит. А в 90% повседневных блюд заменяет еще как. У нас до аэрогриля духовка работала как минимум два раза в неделю, после - может раз в месяц включаем. Просто надо немного элементарного понимания процесса готовки.
Не знаю. Я теж розглядаю аерогриль саме як мінідуховку, тобто менші затрати на розігрів, низьку інерційність ітд. Але є один момент, якого немає в аерогриля у порівняння з духовкою: духовка це замкнутий простір, пара затримується всередині. Аерогриль - ні. Тому все-таки за інших однакових умов страви теоретично виходять більш сухі... Хоча куряче філе вперше вийшло таке про яке я мріяв - саме в аерогрилі - коли ріжеш, а з нього витікає прозорий сік...