маю комплект кастрюль 5 шт. різних розмірів, купував колись у "нульових" у когось тут, на автоуа. досі все було добре, але нещодавно прийшлось вимушено замінити поверхню розжарювальну на індукційну. все працювало також добре, кастрюлі магнітні, підходящі. але у індукції дві конфорки вийшли з ладу. викликав майстра, той визначив, що вийшли з ладу два транзистори та діодні містки для двох конфорок. коли вмикав для перевірки, заразм поставив цю кастрюлю і на працюючу конфорку, з зовсім трохи води. і після візита того майстра виявили що на цій кастрюльці з'явилась "шишка" висотою "на око" десь так менше півміліметра. що це може бути? це зовнішній шар дна вигнувся-деформувався від перегріву, як це буває у тонкостінних нерж ковшиках. маю такий ще радянський "ковшик" нерж із вигнутим дном. - це якось можена полагодити? (я сумніваюсь). - можна такою кастрюлею користуватись, безпечно? донна частина товщиною 1,2 см. от як тут на вигляд дно потовщене https://rozetka.com.ua/410416953/p410416953/ немає там внутрі нічого такого, що могло би під час нагрівання розірвати дно? можливо я й дурниці вигадую. але ж за товщини 1,2см. зовні знизу здулось, внутрі кастрюлі дно рівне. шкода. ходова, зручна невеличка 1,5-2л кастрюля. фото: https://ibb.co/8d6c5K6
не представляю чтобы оно могло взорваться) на ровноту дна индукции пофик. Я бы пользовался пока не станет не удобно. По увеличению знаю что алюминий может так расти от воды, может попала как то влага или наружный слой с микротрещинами пропустил внутрь.
WarFox 21.10.2024 21:53 пишет: не представляю чтобы оно могло взорваться) на ровноту дна индукции пофик. Я бы пользовался пока не станет не удобно. По увеличению знаю что алюминий может так расти от воды, может попала как то влага или наружный слой с микротрещинами пропустил внутрь.
ну так! рівність дна індукції пофік. той же нерж ковшик радянський з вигнутим дном працює норм. ну це нержавійка не алюм. і тріщин не спостерігається. тобто, висновок - можна акуратно, без перегрівів коритуватись? ця "шишка" якщо вагою тіла пальцями натиснути, ніби навіть прогинається трохи. то що, такі от кастрюльні товсті дніща не суцільнометалеві, а "піріг" з декількох шарів, тоді а що між шарами, та й який сенс багатошарового дна?
Не пофиг. Чем более неровное дно, тем меньше передаваемая на нагрев мощность (независимо от выставленной на табло). Я проверял на большой выварке с выштамповкой на дне, из-за которой дно как бы вогнуто немного относительно плоскости - индукция при выставленных 2кВт реально берет с сети где-то 1.3кВт. И скорость нагрева соответствующая. Та же самая индукция на кастрюле с ровным дном дает берет из сети 2кВт и нагрев, соответственно, быстрее
WarFox 21.10.2024 21:53 пишет: не представляю чтобы оно могло взорваться) на ровноту дна индукции пофик. Я бы пользовался пока не станет не удобно. По увеличению знаю что алюминий может так расти от воды, может попала как то влага или наружный слой с микротрещинами пропустил внутрь.
ну так! рівність дна індукції пофік. той же нерж ковшик радянський з вигнутим дном працює норм. ну це нержавійка не алюм. і тріщин не спостерігається. тобто, висновок - можна акуратно, без перегрівів коритуватись? ця "шишка" якщо вагою тіла пальцями натиснути, ніби навіть прогинається трохи. то що, такі от кастрюльні товсті дніща не суцільнометалеві, а "піріг" з декількох шарів, тоді а що між шарами, та й який сенс багатошарового дна?
к примеру алюминий быстрее распределит тепло и снизит вес, сталь нужна чтоб магнитилась, снаружи нержа чтоб не ржавела. это так навскидку
Не пофиг. Чем более неровное дно, тем меньше передаваемая на нагрев мощность (независимо от выставленной на табло). Я проверял на большой выварке с выштамповкой на дне, из-за которой дно как бы вогнуто немного относительно плоскости - индукция при выставленных 2кВт реально берет с сети где-то 1.3кВт. И скорость нагрева соответствующая. Та же самая индукция на кастрюле с ровным дном дает берет из сети 2кВт и нагрев, соответственно, быстрее
то мабуть краще не експериментувати і не користуватись? якщо шишка сильніш контактує із скляною поверхнею, то і для скла в цьому місці буде сильніший нагрів, ще й раптом поверхню плити зіпсує? у плитиі так з чотирьох дві робочі конфорки залишилось. словом, рано пораділи індукції, наврочили!
то мабуть краще не експериментувати і не користуватись?
Если там, как описано в старт-посте, всего полмиллиметра-миллиметр, то я бы не парился вообще. Ну да, греть будет хуже, чем на ровном дне, но покажите мне старую кастрюлю, особенно после использования на газовой плите, с ровным дном. И нормально все они сосуществуют с индукцией.
По поводу переживаний за бОльший нагрев стекла - то все фигня. Нагреть больше, чем всегда нагревается от дна кастрюли, оно не сможет. А температура от той же сковородки, когда на ней что-то жаришь, все-равно выше