А що оце розгоняють по інтернетах? Це знов треба мати стікер на лобовому склі чи як вони збираються зафіксувати відсутність?
В ответ на: Новий закон 3720-IX «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» передбачає новий спосіб накладення штрафів за відсутність поліса автострахування. Так, стаття 9 пояснює, як здійснюватиметься процедура перевірка наявності чинних договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності. «Відповідними підрозділами Національної поліції України під час здійснення регулювання дорожнього руху та здійснення контролю за дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками та за правомірністю експлуатації транспортних засобів на вулично-дорожній мережі (у тому числі з використанням працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів та в режимі фотозйомки, відеозапису), а також під час оформлення документів щодо порушення Правил дорожнього руху та оформлення матеріалів дорожньо-транспортної пригоди», – йдеться у тексті документа. Отже, відтепер камери автофіксації матимуть ще більший потенціал і зможуть штрафувати автовласників не лише за порушення швидкісного режиму та рух смугами громадського транспорту, а й за відсутність страховки.
Мене на колишньому пр. Перемоги ще до широкомасштабної війни якось зупинив патруль - їхав за мною, а потім увімкнув червону люстру. Єдине питання у поліцейського було - у вас є страховка? Коли я показав посвідчення УБД, він одразу побажав щасливої дороги, інші документи його не цікавили.
Професор 04.01.2025 12:21 пишет: Мене на колишньому пр. Перемоги ще до широкомасштабної війни якось зупинив патруль - їхав за мною, а потім увімкнув червону люстру. Єдине питання у поліцейського було - у вас є страховка? Коли я показав посвідчення УБД, він одразу побажав щасливої дороги, інші документи його не цікавили.
Тоже так останавливали Почти по закону 5 мин разговора ниочем Страховка была но юрик сменил регистрацию и номер) Показал издалека Пусть учатся планшетом пользоваться
Все, розходимось, відкладається. Хоча це про автофіксацію, а що їм заважає по держномеру визначити наявність ОСЦВ, а вже потім зупинити цілком законно?
В ответ на: Мережею шириться інформація про нібито початок фіксації та штрафи на водіїв за відсутність "страховки" в автоматичному режимі.
Ця інформація не відповідає дійсності і ось чому.
Наразі немає законодавчих підстав для застосування системи автофіксації щодо саме цього правопорушення.
Потрібні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та підзаконних нормативно-правових актів, що регулюють це питання, де потрібно передбачити можливість фіксації саме цього правопорушення.
Система автофіксації поки що технічно не адаптована для фіксації цього порушення.
Це питання буде опрацьовуватись як технічно, так і нормативно, і про початок фіксації такого виду правопорушення в автоматичному режимі ми повідомимо громадян заздалегідь, з офіційних джерел, як і раніше.
Проте, дане порушення може фіксуватися під час зупинки транспортного засобу поліцейськими, як і раніше, тому поліс треба оформлювати, адже це не тільки вимога закону, а й ваша безпека.
У мене теж бувало на порожній трасі притиснеться ззаду патрулька без маячків, їде кілька хвилин, а потім по газах, обжене і пішов в горизонт. Пробивав по базах, в т ч і страховку.