я теж купив в 2022 р базеус на 10000 на всяк випадок бо машина довго стояла думав не заведу. Завелася штатним акумом то і не довелося спробувати. У сусіда жигуль копійка не заводився, я спробував повністю зарядженим бустером то крутив дуже невпевнено так і не запустив. Чи то він вже здох за 3 роки, хоча використовувася лише як повербанк, чи то жигуль така машина. Отакий мій досвід.
nickka 23.01.2025 20:47 пишет: я теж купив в 2022 р базеус на 10000 на всяк випадок бо машина довго стояла думав не заведу. Завелася штатним акумом то і не довелося спробувати. У сусіда жигуль копійка не заводився, я спробував повністю зарядженим бустером то крутив дуже невпевнено так і не запустив. Чи то він вже здох за 3 роки, хоча використовувася лише як повербанк, чи то жигуль така машина. Отакий мій досвід.
Я свій якщо і юзав як пауербанк, то раз чи два. От цікаво - не маючи розрядженого акума якось можна перевірити бустер на справність?
nickka 23.01.2025 20:47 пишет: я теж купив в 2022 р базеус на 10000 на всяк випадок бо машина довго стояла думав не заведу. Завелася штатним акумом то і не довелося спробувати. У сусіда жигуль копійка не заводився, я спробував повністю зарядженим бустером то крутив дуже невпевнено так і не запустив. Чи то він вже здох за 3 роки, хоча використовувася лише як повербанк, чи то жигуль така машина. Отакий мій досвід.
Я свій якщо і юзав як пауербанк, то раз чи два. От цікаво - не маючи розрядженого акума якось можна перевірити бустер на справність?
В ответ на: нет, там другой принцип, ибо тогда можно было бы штатный выбросить и ездить на мелкой батарейке
там бустер дает мощный заряд в штатный и добавляет в момент пуска собой но не долго...
дуже цікаво, який такий інший фізичний принцип може використовувати бустер) Дає заряд в штатний, ще й потім додає в момент запуску Бустер це банальний 4S li-po акумулятор з номінальною напругою 14,8V. Просто li-po можуть видавати високі струми до х100 від номіналу ємності, таким чином невеликий 5Аг акум може видавати 500А стартового струму. І так, якщо бустер достатньо потужний то можна напряму завести ним двигун без штатного акума. І так - можна було б їздити на дрібній li-po батареї, що і роблять на деяких супер/гіперкарах, звісно вона не така дрібна як бустер бо нам ж потрібен ще запас по ємності а не 1-2 рази запустити двигун. Проте для цього треба інша зарядки і балансування акуму + пожежонебезпека li-po = дорого, тому повсюдно не використовується.
kym 25.01.2025 21:19 пишет: ...я прекрасно знаю и про провода, и про предохранитель и про отключение в момент пуска
но как мне втирали когда бустеры только начали появляться...
Перші бустери, що з"явилися років -надцять тому й звалися "JumpStarter", дійсно були заточені для підзарядки АКБ через прикурювач. За інструкцією треба було підключити, почекати 10 хвилин, поки дохла АКБ трохи підзарядиться, потім крутити. Один дружбан був купив, навіть пару разів успішно юзав. Потім вскриття показало, що там всередині просто 20 шт. батареєк АА послідовно...
нет, там другой принцип, ибо тогда можно было бы штатный выбросить и ездить на мелкой батарейке
там бустер дает мощный заряд в штатный и добавляет в момент пуска собой но не долго...
или как у волги\жиги кривым стартером маслать вместе с бустером
Один раз точно можна завести без акума маленьку бензинку...
саме без батарейки не пробував, але коли акум в мене помер зовсім, так що навіть зарядне вже не хотіло його заряджати, то бустер не зміг завести авто, бо навіть лампочки не загорілись при ввімкненні запалення, імхо якась остаточна ємність в для старту потрібна, а бустер вже добавляє струм та ємність для прокручування двигуна. Так що не дуже в таку спроможність вірю .
саме без батарейки не пробував, але коли акум в мене помер зовсім, так що навіть зарядне вже не хотіло його заряджати, то бустер не зміг завести авто, бо навіть лампочки не загорілись при ввімкненні запалення, імхо якась остаточна ємність в для старту потрібна, а бустер вже добавляє струм та ємність для прокручування двигуна. Так що не дуже в таку спроможність вірю .
Це не питання віри, це питання факту. Середній свіжий бустер заводить не в мороз без проблем, наприклад, 2 л легкове авто без акума, прикладів тут вже достатньо наводили, сам з басеусом таке проводив. Але як і при будь-якій зовнішній подачі струму, з першого разу можна неякісно під'єднати крокодили. Можете підїхати до будь-якого маленького торговця бустерами і при купівлі нехай вам заведе авто бустером без допомоги акумулятора.
то жигуль така машина, якщо зразу не завелася і потім пробуєш ще крутити а вона не заводиться то бустер сідае швидко, у знайомого шістка то заводи і не завели і посадили 2 бустера а завели вже потім від прикурювача