У знайомого ситуація в Німеччині - авто продане 2022 року "Номера забрав німецький відділ видачі номерів" (с), але в Дії, і кабінеті водія, досі світиться як власність знайомого. Хз що воно за відділ видачі номерів, може хто мав подібну ситуацію?
Щоб зняти з реєстрації в німецькому цуласунгу треба спочатку поставити на реєстрацію. Тобто в нього є всі документи плюс документи про продаж. Але не думаю що вони співпрацюють з укр базами. Тобто це треба самостійно надати документи в Україну. Ми переєстрували укр авто на німецькі номери, теж забрали техпаспорт і укр номери. Але в Дії звісно що авто лишилося на обліку. Її ж звісно ніхто не знімав.
Roksimama 12.01.2025 18:06 пишет: Щоб зняти з реєстрації в німецькому цуласунгу треба спочатку поставити на реєстрацію. Тобто в нього є всі документи плюс документи про продаж. Але не думаю що вони співпрацюють з укр базами. Тобто це треба самостійно надати документи в Україну. Ми переєстрували укр авто на німецькі номери, теж забрали техпаспорт і укр номери. Але в Дії звісно що авто лишилося на обліку. Її ж звісно ніхто не знімав.
Трошки прояснилося, дякую. А механізм "передачі документів" В Україну десь прописано?
Roksimama 12.01.2025 18:06 пишет: Щоб зняти з реєстрації в німецькому цуласунгу треба спочатку поставити на реєстрацію. Тобто в нього є всі документи плюс документи про продаж. Але не думаю що вони співпрацюють з укр базами. Тобто це треба самостійно надати документи в Україну. Ми переєстрували укр авто на німецькі номери, теж забрали техпаспорт і укр номери. Але в Дії звісно що авто лишилося на обліку. Її ж звісно ніхто не знімав.
Трошки прояснилося, дякую. А механізм "передачі документів" В Україну десь прописано?
Не думаю. Мабуть захочуть персонально бачити колишнього власника з документами. Але написати пару е-мейлів з запитаннями ніхто ж не забороняє.
ситуация прикольная. а как ее теперь снять с учета в Украине? под типа "выбраковку" или как оно по науке называется. в этом случае удаляется с баз, но живьем то ездит. а вдруг словак в Украину припхается))) интересно, т/п немцы забрали? имхо, но инфы недостаточно, что-то недоговаривет знакомый. в 22-ом на немецкий учет никто не заставлял ставить, дорого и геморрно
Alex2064 13.01.2025 08:27 пишет: ситуация прикольная. а как ее теперь снять с учета в Украине? под типа "выбраковку" или как оно по науке называется. в этом случае удаляется с баз, но живьем то ездит. а вдруг словак в Украину припхается))) интересно, т/п немцы забрали? имхо, но инфы недостаточно, что-то недоговаривет знакомый. в 22-ом на немецкий учет никто не заставлял ставить, дорого и геморрно
Щоб зробити вибраковку в Україні, треба здати в сервіс-центр техпаспорт і номери авто. Саму машину надавати для огляду не треба. АЛЕ! Після цього машина лише на розборку. Їздити на ній більше не можна (ну або до першої перевірки ).
Alex2064 13.01.2025 08:27 пишет: ситуация прикольная. а как ее теперь снять с учета в Украине? под типа "выбраковку" или как оно по науке называется. в этом случае удаляется с баз, но живьем то ездит. а вдруг словак в Украину припхается))) интересно, т/п немцы забрали? имхо, но инфы недостаточно, что-то недоговаривет знакомый. в 22-ом на немецкий учет никто не заставлял ставить, дорого и геморрно
Якби він її реально поставив на німецький облік, він би це точно запам*ятав. В нас це зайняло півроку для машини чоловіка, а свою я відвезла в Україну і продала, бо я не настільки стресостійка. Думаю це була якась «пільгова перереєстрація» або взагалі тупо видали транзитні номери та й по всьому. А чому вибраковку? В нього ж договір купівлі/подажу.
Roksimama 13.01.2025 19:37 пишет: В нас це зайняло півроку для машини чоловіка, а свою я відвезла в Україну і продала, бо я не настільки стресостійка.
А чому другу машину не продали в Україні? Це ж вигідно, німецькі машини дешевше..
Так а сенс продавати практично нову машину з пробігом 30 тис? Щоб купити тут що? В Німеччині може відра дешевше, а свіжі машини зовсім ні. Я навіть думаю що моя теперішня машина куплена дорожче ніж в Україні. Спеціально не дивилася ціну на авторіа, щоб не засмучуватися.
Якби він її реально поставив на німецький облік, він би це точно запам*ятав. В нас це зайняло півроку для машини чоловіка, а свою я відвезла в Україну і продала, бо я не настільки стресостійка. Думаю це була якась «пільгова перереєстрація» або взагалі тупо видали транзитні номери та й по всьому. А чому вибраковку? В нього ж договір купівлі/подажу.
я ж и говорю, знакомый ТСа что-то не договаривает. не может так отбить память за 2 года по вопросу машины