Traveler 17.01.2025 17:07 пишет: Ось для потестити - 1300-1500 грн.
В мене до 6,8" така була. Нічого поганого не скажу. По меню навіть зручніше, ніж нова
до речі, як варіант. а обсяг пам'яті якось на роботу впливає? бо я так розумію це чисто під закачування книжок, тобто 2, чи 8, чи 16 - просто сумарно максимальна кількість книжок що влізе?
до речі, як варіант. а обсяг пам'яті якось на роботу впливає? бо я так розумію це чисто під закачування книжок, тобто 2, чи 8, чи 16 - просто сумарно максимальна кількість книжок що влізе?
так. і навіть пару гіг файлами mobi забити та прочитати - справа на роки. якщо зовсім багато книг читаєте - можна копіювати ті що треба раз на рік і потім видаляти і копіювати нові.
Traveler 17.01.2025 17:07 пишет: Ось для потестити - 1300-1500 грн.
В мене до 6,8" така була. Нічого поганого не скажу. По меню навіть зручніше, ніж нова
Одна форматована книжка Мобі 3-6 мб.
Навіть на 2 Гб можна накачати на декілька років читання
В мене boox 8" як раз вистачає щоб pdf у landscape mode було читабельно. Але при цьому розмір і вага зручні щоб тримати одній рукою.
Він йшов з офіційним чехлом який має фізичні кнопки (тут хтось писав що їм не вистачає такого у сучасних пристроях).
Також є стілус (я думав що не буду користуватися) яким я користуюся щоб робити нотатки по роботі.
Андроїд дає можливість поставити будь які додатки (Google drive для зручного перекидання файлів, Google book, Amazon kindle app які дозволяють читати контакт з тих площадок та сінхронізувати прогрес між пристроями).
Відпишуся чим все скінчилося. Прокрастинація взяла вгору, і я на пару місяців забив, не міг налаштуватися почати вибір) Нарешті вибрав, і взяв практично по дну ринку - через дефекти зовнішні(їх вияилося більше, ніж вказував продавець). Тепер в мене Kindle 10th Generation (Basic) Kids(це вже суто по серійнику пробив). Чому взяв цю модель, а не Paperwhite - мегалегка, прості базові функції що треба мені - можливість читати книжки. Сподівався на мегабіле світло(пишуть що з відтінком синього) - але просто норм світло виявилося. Брати тепле(тобто жовте) я аж ніяк не хотів.
Читати вдень - без питань, вночі - теж класно. Світла виділяє мало, очі не давить(хоча я і з ноутом чи телефоном можу годинами просиджувати в темноті). 6 дюймів - норм. Був би більшим - не відмовився б, але не скажу що то проблема. тримаю однією рукою. Забігаючи наперед - при розборі відмітив що можна було б і полегшити його, аби внутрішній корпус був не металевим.
За пару днів після покупки глянув відео ютубне, розібрав, і підклеїв тріснуті кутики(це і були дефекти). Модель продавалася з чохлом, його я так зрозумів не парячись виломують - от звідти і дефект. Ціаноакрилат своє зробив, все тепер вкупі тримається, немає "сколу"(один кут був банально виломаний і тримався просто за рахунок корпусу), про який казав продавець.
Через кабель пробував закидати, чомусь не побачила читалка ті файли. Тому шлю через мейл, за хвилину підвантажується все на саму читалку. PDF - дивитися можна, проте краще epub - ті файли краще виглядають і їх не треба підлаштовувати для читання.
так працює. а в чомусь є принципова відмінність? бо за розміром файлів вони +- однакові. візуально текст і там і там гарно читається. ну і чим чіпляти шнурок, мені простіше на пошту кинути)
H2O 30.05.2025 19:12 пишет: Формат інший. Kindle читає лише mobi або AZW3. Коли ти посилаєш epub, система його конвертує в AZW3. Mobi не потрібно конвертувати.
якщо я не помиляюсь, то вже десь рік вони не підтримують мобі, замість нього перейшли на єпаб.
як показав практичний досвід - напряму закинуті файли mobi - читає. а якщо їм через сервер сати - каже що все, не працюємо з ними(вище звідти додавав виписку)
Sergio225 30.05.2025 23:36 пишет: як показав практичний досвід - напряму закинуті файли mobi - читає. а якщо їм через сервер сати - каже що все, не працюємо з ними(вище звідти додавав виписку)
на версію з клавіатурою через шнур закидую мобі, все читає.
не те що б гнався за рекордами, та беручи до уваги майже відсутню статистику читання минулих років, тут за тиждень+ вже 2 книжки, третю почав. як не крути, паперову книгу вночі не почитаєш(зі світлом не рахується, таке не практикую)
Мне тем покетбуки больше нравятся, что всеядны и не нужно конвертаций делать. Дома 5 книжек. 2 Киндла и 3 покета. У покета есть возможность выбора температуры подсветки. Бонусз киндлов в том, что они как-то кажутся добротнее за счёт металлической рамки. А удобнее в пользовании покетбук. Но это субьективно.