autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Обрати Ігровий комплекс(дряпка) для кота (9/9)

Супер писатель! **
С нами с 07.01.2008

Re: Обрати Ігровий комплекс(дряпка) для кота [Re: harald67]
      20 марта 2025 в 10:38 Гілками

harald67 20.03.2025 09:38 пишет:

Є така передача на тв "My Cat from Hell", так там ведучий пропонує проводити "котифікацію" житлового приміщення. У кімнаті де найчастіше збирається родина, і відповідно, де найчастіше перебуває домашній кіт, робити саме це. Тобто якусь котячу драбину і різновисокі полички на стінах ближче до стелі, щоб кіт там міг бігати і звідти спостерігати за обстановкою в хаті.

Ну ось я так і хочу.Але невідомо,чи сподобається "головному замовнику".Щоб не виявилось марною працею,витрачанням коштів та зусиль...

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Обрати Ігровий комплекс(дряпка) для кота [Re: Александер 1]
      20 марта 2025 в 11:02 Гілками

Александер 1 20.03.2025 10:38 пишет:

harald67 20.03.2025 09:38 пишет:

Є така передача на тв "My Cat from Hell", так там ведучий пропонує проводити "котифікацію" житлового приміщення. У кімнаті де найчастіше збирається родина, і відповідно, де найчастіше перебуває домашній кіт, робити саме це. Тобто якусь котячу драбину і різновисокі полички на стінах ближче до стелі, щоб кіт там міг бігати і звідти спостерігати за обстановкою в хаті.

Ну ось я так і хочу.Але невідомо,чи сподобається "головному замовнику".Щоб не виявилось марною працею,витрачанням коштів та зусиль...

Залежить від кота. Бувають "альпіністи" - всюди куди можна і не можна нагору залазять. А бувають "спелеологи" - в усі діри лізуть а нагору бояться. У мене друга версія, але йому так передписано породою: погано стрибає, не групується у повітрі і не завжди приземляється на лапи, лапи слабкі і тому навіть якщо впаде з висоти 2,5 і більше метрів, то лапи не втримають і гепнеться усім пузом. Тому у мене і немає йому де по верхах лазити. А як у тебе - тобі видніше. Якщо кіт - альпініст, то напевне на усі полички залізе.

V.I.P **
51 год (23 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

20 марта 2025 в 11:22 Гілками

Александер 1 20.03.2025 08:33 пишет:

Djohny 19.03.2025 13:17 пишет:

У нас под настрооение

Да,веселая компания у вас Я думаю,если делать "дерево",то высотой метра два,с боковой "веткой" вдоль стены и несколькими полочками.

теоретически хочется вообще что то типа как в тиктоках с полками и домиками но все зависит от обстановки. Место то как раз вся стена. А компашка постепенн набиралась - все коты "дворяне", и очень трудно иногда удержаться и не взять еще одного т.к сейчас уже тот предел когда им можно дать лучшее..

Супер писатель! **
С нами с 07.01.2008

20 марта 2025 в 11:24 Гілками

harald67 20.03.2025 11:02 пишет:

Залежить від кота.

Більш за все він полюбляє спати Але йому ж і рухатись потрібно.Кіт молодий.З другого боку,в нього були переломи двох лап і зрослись вони погано.Побоююсь,щоб він стрибав з висоти.Отже не знаю,що і робити.

V.I.P **
51 год (23 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

20 марта 2025 в 11:26 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Угадай по фото любимые локации
Причем тоже 2*2

Угадай по фото любимые локации  Причем тоже 2*2

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

20 марта 2025 в 11:33 Гілками

Александер 1 20.03.2025 11:24 пишет:

harald67 20.03.2025 11:02 пишет:

Залежить від кота.

Більш за все він полюбляє спати Але йому ж і рухатись потрібно.Кіт молодий.З другого боку,в нього були переломи двох лап і зрослись вони погано.Побоююсь,щоб він стрибав з висоти.Отже не знаю,що і робити.

Як варіант - нічого не робити. Поставити йому дряпку горизонтальну/вертикальну і просто зранку та увечері гратися з котом якоюсь мишкою на паличці чи лазерною указкою.
Наприклад у мого кота взагалі немає постійного місця, де б він спав. Скільки не ставили йому коробок, будиночків, клали підстілки - ніякої реакції. Може тиждень-два десь на одному місці лежати, а потім пару місяців до цього місця не підходити. Отже ми просто відпустили цю ситуацію - нехай що хоче то і робить. Сам просить погратися, вичесати його та дуже рідко - поїсти (бо і так даємо регулярно). Отже не відмовляємо.

Достоевский *
Киев
С нами с 08.06.2013

Re: Обрати Ігровий комплекс(дряпка) для кота [Re: igg]
      11 мая 2025 в 20:45 Гілками

Порадьте рішення для доступу кішки в туалет! Щось типу маленьких дверцят, які врізаються в основні двері. Плануємо в туалеті розташувати кошачий лоток.

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

Re: Обрати Ігровий комплекс(дряпка) для кота [Re: Rucha]
      11 мая 2025 в 20:58 Гілками

Багато варіантів на аліекспресі. Я щойно знайшов це на AliExpress:
грн.287.59 | TONG Cat Door Flap for Interior Exterior Door 4-way Locking Cat Flap Door for Interior Exterior Door
https://a.aliexpress.com/_EuurRSm
Наприклад. Швидка доставка. Шукати двері для кішки або варіанти

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

12 мая 2025 в 06:07 Гілками

Rucha 11.05.2025 20:45 пишет:

Порадьте рішення для доступу кішки в туалет! Щось типу маленьких дверцят, які врізаються в основні двері. Плануємо в туалеті розташувати кошачий лоток.

І на попередній квартирі (у мене тоді було 2 коти) і на нинішній я такого рішення не знайшов. Пиляти двері було нереально через їх конструкцію та опір дружини. Отже просто намагалися тримати двері в санвузол завжди відчиненими. Звісно коронним номером і тодішніх і нинішнього кота було прийти і насрати в лоток, коли хтось із нас приймав ванну.

V.I.P **
45 лет,
С нами с 08.06.2015

15 мая 2025 в 17:06 Гілками

Rucha 11.05.2025 20:45 пишет:

Порадьте рішення для доступу кішки в туалет!

В нас - це просто постійно відкриті двері. Закриваються - лише, коли хтось там, не з котів.
Друге рішення - лоток поставити десь в коридорі, недалеко від туалету. Якщо в будинку нормальна вентиляція - то запаху ніякого не буде лишатися.

Змінено VovkZ (17:07 15/05/2025)

пользователь **
65 лет, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: Обрати Ігровий комплекс(дряпка) для кота [Re: VovkZ]
      16 мая 2025 в 19:53 Гілками

В ответ на:

Друге рішення - лоток поставити десь в коридорі, недалеко від туалету. Якщо в будинку нормальна вентиляція - то запаху ніякого не буде лишатися.

Таки да. У меня лоток стоит в коридорчике возле туалета. Запаха нету, гости не определяют, что в закутке за кухонной дверью расположен девайс.
Правда один нюанс. Всегда используется глинистый комкующийся грунт. За просто впитывающие - песок, силикон, опилки етс. не в курсе. Там все-таки с запахом хуже, ИМХО

V.I.P **
45 лет,
С нами с 08.06.2015

Re: Обрати Ігровий комплекс(дряпка) для кота [Re: alex_b]
      16 мая 2025 в 22:42 Гілками

В нас прості дерев'яі опилки, гарна вентиляція в будинку, і кіт-акуратист, який гарно закопує за всіма іншими.

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

16 мая 2025 в 22:56 Гілками

alex_b 16.05.2025 19:53 пишет:

В ответ на:

Таки да. У меня лоток стоит в коридорчике возле туалета. Запаха нету, гости не определяют, что в закутке за кухонной дверью расположен девайс.
Правда один нюанс. Всегда используется глинистый комкующийся грунт. За просто впитывающие - песок, силикон, опилки етс. не в курсе. Там все-таки с запахом хуже, ИМХО

Зато крупинки этого комкующегося грунта по всей квартире. Я прав?

пользователь **
65 лет, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: Обрати Ігровий комплекс(дряпка) для кота [Re: Джин]
      17 мая 2025 в 08:57 Гілками

В ответ на:

Нет, не прав. Квартира чистая. И прошлая кошка и нынешний зверь имеют роскошнейшую длиннючую шерсть на заднице, которая изредка может прихватить пару крупинок, которые стряхнет там же возле лотка. Но квартира чистая. Особенно, если учесть, что семья в основном ходит босиком по квартире и любая крупинка ощутима сразу.
Правда, отмечу, что нынешний мейн-кун афигенно длинный и в обычный лоток помещался с напрягом. Посему был куплен "крытый" лоток-домик. Он, конечно погабаритнее обычного лотка, но там уже и единичные крупинки не вылетают.
Не понял, кстати, причем тут параметр "комкующийся" Если кот остервенело загребает в лотке свой урожай, то с таким же успехом будет вылетать и впитывающий грунт. Какая разница?

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

17 мая 2025 в 09:01 Гілками

Для всіх (окрім alex_b, бо знаю що він не змінить своєї думки). Шикарний силікагелевий наповнювач Хвостик, є на розетці і, звичайно, в інших магазинах. Схожий був давно якийсь китайський, але його один раз завезли і перестали. У цьому наповнювачі поєднуються поглинаючі і комкуючі властивості.

пользователь **
65 лет, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: Обрати Ігровий комплекс(дряпка) для кота [Re: nickka]
      17 мая 2025 в 09:45 Гілками

nickka 17.05.2025 09:01 пишет:

Для всіх (окрім alex_b, бо знаю що він не змінить своєї думки). Шикарний силікагелевий наповнювач Хвостик, є на розетці і, звичайно, в інших магазинах. Схожий був давно якийсь китайський, але його один раз завезли і перестали. У цьому наповнювачі поєднуються поглинаючі і комкуючі властивості.

Упёртый alex_b за десятилетия котовладения перепробовал тучу грунтов массы производителей из разнообразных материалов.
Если твой наполнитель обладает комкующими свойствами, то нет никаких возражений. Шар из намокшего бентонита (или чего-то другого) аккуратно поддевается совком и выкидывается. То есть в лотке становится практически абсолютно чисто. Это самое главное. В случае впитывающего грунта моча постепенно пропитывает весь наполнитель и когда уже начинает ощущаться запах или интуиция срабатывает то весь грунт махом выкидывается и насыпается новый. Я экспериментировал, так что представление имею.
То есть и запах бывает, и неэкономичность налицо.
До войны несколько лет использовал украинский Мафин, исходя из соотношения цена-качество. Сейчас кот с женой в Польше и я не помню, какую фирму ему сыпят.
ЗЫ. С прошлой кошкой был грунтовый казус. Я не нашел нужного грунта и по совету продавца купил древесный в виде таких прессованных цилиндриков колбасок. Типа вот они если намокнут, то рассыпаются и эти намокшие опилки надо постараться убрать. Но до этого дело не дошло. Кошка Муся подошла, брезгливо потрогала лапкой эти колбаски и гордо удалилась. Ну, думаю, в туалет захочешь - пойдешь. Однако проходит полдня, день, а зверек терпит и терпит. Тут я прекратил эксперимент и поехал искать нормальный бентонитовый грунт. Не проявил, короче, принципиальность

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

17 мая 2025 в 17:09 Гілками

alex_b 17.05.2025 08:57 пишет:

В ответ на:

Нет, не прав. Квартира чистая. И прошлая кошка и нынешний зверь имеют роскошнейшую длиннючую шерсть на заднице, которая изредка может прихватить пару крупинок, которые стряхнет там же возле лотка. Но квартира чистая. Особенно, если учесть, что семья в основном ходит босиком по квартире и любая крупинка ощутима сразу.
Правда, отмечу, что нынешний мейн-кун афигенно длинный и в обычный лоток помещался с напрягом. Посему был куплен "крытый" лоток-домик. Он, конечно погабаритнее обычного лотка, но там уже и единичные крупинки не вылетают.
Не понял, кстати, причем тут параметр "комкующийся" Если кот остервенело загребает в лотке свой урожай, то с таким же успехом будет вылетать и впитывающий грунт. Какая разница?

У меня гребет так , как будто к соседям снизу хочет докопаться. Долго и супер энергично . Бортики у лотка высокие, ничего не выбрасывается в процессе гребли , но он зараза сам себя обсыпает грунтом, который после уже с него осыпается по квартире. Ну и пыли от бетонита хватает.А по элиминации запаха и удобству выбрасывания отработанного материала - думаю лучше бетонита ничего нет.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
1 користувачів і 74 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 13295

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія