autoua
Autoua.netФорумІнші подорожі

Київ-Варшава: чим краще поїхати? (4/5)

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Київ-Варшава: чим краще поїхати? [Re: KEV]
      23 апреля 2026 в 22:24 Гілками

KEV 23.04.2026 22:06 пишет:

Дружина обирає Женева - Варшава літаком (копійки якщо заздалегідь) а далі:

1. Варшава - Хелм електричкою (3 години; 800 грн)
2. Хелм - Київ (12 годин; 3000 грн)

Ще є потяг Варшава - Київ, але він значно дорожче (5900 грн) та якісь негаразди із квітками.

А як варіант: Женева - Катовіце або Краків. Звідти інтерсіти до Пшемишля і далі вже Пшемишль - Київ. На останній квитки взяти легше ніж на Варшовський потяг. З Катовіце і тим більше Кракова взяти квитки на інтерсіті взагалі не проблема. Тим більше що Катовіце це регіональний хаб Райанейр і туди може бути дешевше летіти, ніж до Варшави.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
KEV
Достоевский ***
57 лет (30 лет за рулем), Киев
С нами с 25.05.2005

Re: Київ-Варшава: чим краще поїхати? [Re: harald67]
      23 апреля 2026 в 22:38 Гілками

harald67 23.04.2026 22:24 пишет:

може бути дешевше

Дякую. Швейцарія ввела обмеження по частоті подорожей, а тому постійного сценарію немає. Ну та у Варшаві за попередні візити був час вирішити інші побутові справи.

продавець прохолоди **
54 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

24 апреля 2026 в 15:59 Гілками

harald67 23.04.2026 15:05 пишет:

Igor71 23.04.2026 12:12 пишет:

harald67 23.04.2026 06:15 пишет:

В ответ на:

...

Це не так щоб зовсім швидко, але і не екстремально довго. Десь середній результат. Назад, споддіваюсь, пройдуть швидше. А електронні відбитки пальців знімали?

Донька каже так і фото ще зробили

З цими відбитками мене дратує консервативна бюрократія Євросоюзу. Років 10 чи більше тому я проходив сканування сітчатки ока в аеропорту Дубаї. Вся процедура зайняла секунд 30. Пунктів сканування було декілька і усі пасажири літака, які вперше прилетіли до Дубаї пройшли досить швидко. Коли через півроку знов прилетів в Дубаї то цю процедуру вже не треба було проходити - просто стоячи перед стійкою прикордонного контролю подивився у камеру і на екрані у тамтешнього прикордонника побачив своє фото, скан свого закордонного паспорта і дату останнього вʼїзду/виїзду. Може там щось іще було, чого я не побачив. Минуло 10 років і ЄС вирішив вигадати велосипеда. Тобто сканувати відбитки пальців і робити фото. Усе це здійснюється дуже повільно, постійно глючить техніка, черги стають циклопічними. І це вони кілька років розробляли і півроку готувалися до запровадження. Невже не можна було придбати вже готове і перевірене на тривалому застосуванні рішення?

каже зайняло хвилини 2

подсевший на форум *
46 лет (18 лет за рулем), Житомир
С нами с 07.03.2008

Re: Київ-Варшава: чим краще поїхати? [Re: Igor71]
      25 апреля 2026 в 00:00 Гілками

Igor71 23.04.2026 12:12 пишет:

harald67 23.04.2026 06:15 пишет:

Igor71 22.04.2026 21:18 пишет:

Дружина простояла на нашому три на польському 4 години. Ягодин це на автобусі

Це не так щоб зовсім швидко, але і не екстремально довго. Десь середній результат. Назад, споддіваюсь, пройдуть швидше. А електронні відбитки пальців знімали?

Донька каже так і фото ще зробили

Відбитки і фото займають дві три хвилини. Все інше наші люди((( вони як барани ведуть себе((( і ось на це йде час.
Там як це робиться: підійшов до віконця - зняли відбитки. Потім збоку рамка для фото. Підійшов, став навпроти камери. Тебе сфотографували. І все. Пару хвилин.
АЛЕ кожна друга людина дибили((( це реально жах((( Кожен раз коли їду просто соромно((( вони дибили, а соромно мені(((
Я реально не розумію як можно так тупити і цю хвилинну процедуру проходити пів години на аато(((
Тупо тупе стадо що смикається в різні сторони і не розуміє що куди і що робити.
з.и. Вибачте наболіло. Часто мотаюсь і це тупе стадо тупо бісить. ((((

Змінено vit_lik (00:02 25/04/2026)

Достоевский ***
35 лет за рулем, Київ <--> Білогородка
С нами с 31.08.2001

Re: Київ-Варшава: чим краще поїхати? [Re: vit_lik]
      25 апреля 2026 в 12:46 Гілками

vit_lik 25.04.2026 00:00 пишет:

АЛЕ кожна друга людина дибили((( це реально жах((( Кожен раз коли їду просто соромно((( вони дибили, а соромно мені(((
Я реально не розумію як можно так тупити і цю хвилинну процедуру проходити пів години на аато(((

Треба враховувати психічний стан наших громадян: дуже багато хто на психічних\емоційних гальмах\антидеприсантах і тому такі затримки Кожний по різному переносить стрес. А їхати треба.....

подсевший на форум *
С нами с 07.03.2008

Re: Київ-Варшава: чим краще поїхати? [Re: Smap]
      25 апреля 2026 в 21:30 Гілками

Smap 25.04.2026 12:46 пишет:

Треба враховувати психічний стан наших громадян: дуже багато хто на психічних\емоційних гальмах\антидеприсантах і тому такі затримки Кожний по різному переносить стрес. А їхати треба.....

Не буду спорити. Скоріше за все Ви давно не їздили через кордон. Справа в тому. Що так було завжди. І зараз нічого не змінилось. Я дуже давно і багато їзжу за кордон. За останні 20 років. Наші люди майже завжди ведуть себе як барани на таможні. Особливо коли є якісь перевірки чи операції не стандартні. І це не стрес війни. Війною не можна виправдовувати тупість.

СуперСтар ***
56 лет (37 лет за рулем), Киев
С нами с 16.12.2003

26 апреля 2026 в 10:31 Гілками

Якщо щось робиш багаторазово та вмієш добре, не треба це вимагати від інших, які це можуть робити перший раз. Якось я попросив дружину зарядити магазини від ПМ набоями - а вона не розуміє, якою стороною набої пхати. То що - мене це має бісити?

Змінено Професор (10:35 26/04/2026)

подсевший на форум *
С нами с 07.03.2008

Re: Київ-Варшава: чим краще поїхати? [Re: Професор]
      26 апреля 2026 в 12:18 Гілками

Професор 26.04.2026 10:31 пишет:

Якщо щось робиш багаторазово та вмієш добре, не треба це вимагати від інших, які це можуть робити перший раз. Якось я попросив дружину зарядити магазини від ПМ набоями - а вона не розуміє, якою стороною набої пхати. То що - мене це має бісити?

Може і так. Але коли ти стоїш десяту годину в черзі. А потім бачиш як вони всі перший раз проходять. І так кожен раз вже 20 років бачиш. Трохи підбішує. От відверто - невже не можна хочаб подивитись що роблять попередні в черзі. От представ картину. Твоя дружина вже годину дивиться як заряджають ПМ. Раз за разом одна і та сама дія. А потім не знає якою стороною….

СуперСтар ***
56 лет (37 лет за рулем), Киев
С нами с 16.12.2003

26 апреля 2026 в 22:27 Гілками

vit_lik 26.04.2026 12:18 пишет:

Але коли ти стоїш десяту годину в черзі. А потім бачиш як вони всі перший раз проходять. І так кожен раз вже 20 років бачиш. Трохи підбішує. От відверто - невже не можна хочаб подивитись що роблять попередні в черзі. От представ картину. Твоя дружина вже годину дивиться як заряджають ПМ. Раз за разом одна і та сама дія. А потім не знає якою стороною….

Не треба реагувати на це, добріше треба бути, та й для власного здоров'я краще не нервувати по дрібницям. Дружина у мене не годину дивилась - за 30 років служби я її декілька разів у тирі вчив стріляти, але все одно вона на пістолет дивиться як у перший раз.
Коли я вперше їхав за кордон, теж не все швидко робив. Не розумів, навіщо поляк б'є ногою по колесам моєї автівки, питає щось про бензин. Я йому все кажу: так мотор на бензині, потім - каністри з бензином немає, а він вже лається щось польською на мене. Нарешті вже зрозумів, що його цікавило, скільки у мене літрів бензину у баку.

подсевший на форум *
С нами с 07.03.2008

Re: Київ-Варшава: чим краще поїхати? [Re: Професор]
      27 апреля 2026 в 00:23 Гілками

Професор 26.04.2026 22:27 пишет:

Але коли ти стоїш десяту годину в черзі. А потім бачиш як вони всі перший раз проходять. І так кожен раз вже 20 років бачиш. Трохи підбішує. От відверто - невже не можна хочаб подивитись що роблять попередні в черзі. От представ картину. Твоя дружина вже годину дивиться як заряджають ПМ. Раз за разом одна і та сама дія. А потім не знає якою стороною….

Не треба реагувати на це, добріше треба бути, та й для власного здоров'я краще не нервувати по дрібницям. Дружина у мене не годину дивилась - за 30 років служби я її декілька разів у тирі вчив стріляти, але все одно вона на пістолет дивиться як у перший раз.
Коли я вперше їхав за кордон, теж не все швидко робив. Не розумів, навіщо поляк б'є ногою по колесам моєї автівки, питає щось про бензин. Я йому все кажу: так мотор на бензині, потім - каністри з бензином немає, а він вже лається щось польською на мене. Нарешті вже зрозумів, що його цікавило, скільки у мене літрів бензину у баку.

Я давно вже перестав реагувати на тупість. Що на кордоні. Що будь де. Я просто в цій темі написав, чому воно так. Що це не поляк винен, що так довго. Що це не нововведення винні що так довго. А люди самі винні. Ті самі люди, які кожен раз ниють, що так довго на таможні. Напевно таможня погана. Щось там не так і по наводили всякого різного…

А на справді. Що я хотів написати усіма цими постами. Головна проблема не у митниці - а в тому як наші люди себе поводять на митниці, як туплять і як не розібравшись кожен раз звинувачують всіх і все навкруги. Таке відчуття що всі повинні знати нашу мову, звертатись до нас в своїй країні суто Українською. І кожну дію пояснювати. Щось мені це відношення москалів нагадує. Я не буду вчити інші мови - хай вони козли по рюські говорят. А інакше - польські митники кАзли і це вони винні що так довго.
Але що ще цікаво. Там на митниці все написано. Над кожною дорогою знаки. Все розписано. Кому куди. Що можна, що не можна. Купа плакатів з описом.
Не розумієш польську - спитай англійською. Ще не разу не бачив митника, який би не відповів англійською.
Ти просто не повіриш скільки я раз чув, що польські прикордонники якісь погані, або іншої країни прикордонники, щось там не зрозумілою мовою кажуть до нас, щось хочуть… а ми такі гарні, а вони такі погані… і тому так довго і погано.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

27 апреля 2026 в 05:28 Гілками

vit_lik 27.04.2026 00:23 пишет:

Я давно вже перестав реагувати на тупість. Що на кордоні. Що будь де. Я просто в цій темі написав, чому воно так. Що це не поляк винен, що так довго. Що це не нововведення винні що так довго. А люди самі винні. Ті самі люди, які кожен раз ниють, що так довго на таможні. Напевно таможня погана. Щось там не так і по наводили всякого різного…

А на справді. Що я хотів написати усіма цими постами. Головна проблема не у митниці - а в тому як наші люди себе поводять на митниці, як туплять і як не розібравшись кожен раз звинувачують всіх і все навкруги. Таке відчуття що всі повинні знати нашу мову, звертатись до нас в своїй країні суто Українською. І кожну дію пояснювати. Щось мені це відношення москалів нагадує. Я не буду вчити інші мови - хай вони козли по рюські говорят. А інакше - польські митники кАзли і це вони винні що так довго.
Але що ще цікаво. Там на митниці все написано. Над кожною дорогою знаки. Все розписано. Кому куди. Що можна, що не можна. Купа плакатів з описом.
Не розумієш польську - спитай англійською. Ще не разу не бачив митника, який би не відповів англійською.
Ти просто не повіриш скільки я раз чув, що польські прикордонники якісь погані, або іншої країни прикордонники, щось там не зрозумілою мовою кажуть до нас, щось хочуть… а ми такі гарні, а вони такі погані… і тому так довго і погано.

У чомусь є правда, а у чомусь не згоден. Мабуть головне - обговорюємо дії переважно польських прикордонників, а не митників. І їм є що закинути. Родичі часто автівкою їздять то надивилися. Типу взяв доки на перевірку і пішов здавати зміну. Каже через 40 хвилин прийде нова зміна і поверне. Не проставили дитині штамп про перетин кордону; відмовилися проводити перетин кордону через "профіль зафований; для людей з тимчасовим захистом у Польщі написали що вїхали як туристи і т.п. От як раз із митниками про особливі проблеми не чув. Ну запитають скільки бензину (навіть незрозуміло навіщо бо ніяк не реагують на будь-яку відповідь) чи попросять дістати от саме ту сумку і відкрити - особливо не копирсаються.
П.С. От чого родичі точно не зустрічали на польському кордоні так це митників або прикордонників, які реально володіють англійською. Та і у самій Польщі якщо зустрічаєш поляка, який пристойно розмовляє англійською то це у більшості випадків ті, хто на заробітках був у США/ЮК, або навчається у тамтешніх університетах. Так щоб просто поляк говорив англійською це рідкість.

Змінено harald67 (05:32 27/04/2026)

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

27 апреля 2026 в 20:10 Гілками

Мої повернулися з Варшави, на двох таможнях заняло три години часу, їхали через Ягодин автобусом Оріон бус

AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: Київ-Варшава: чим краще поїхати? [Re: Mutant]
      27 апреля 2026 в 20:35 Гілками

Нагадайте, ця процедура одноразова? Чи при кожному перетині?

подсевший на форум *
С нами с 07.03.2008

28 апреля 2026 в 00:21 Гілками

harald67 27.04.2026 05:28 пишет:

vit_lik 27.04.2026 00:23 пишет:

В ответ на:

...

У чомусь є правда, а у чомусь не згоден. Мабуть головне - обговорюємо дії переважно польських прикордонників, а не митників. І їм є що закинути. Родичі часто автівкою їздять то надивилися. Типу взяв доки на перевірку і пішов здавати зміну. Каже через 40 хвилин прийде нова зміна і поверне. Не проставили дитині штамп про перетин кордону; відмовилися проводити перетин кордону через "профіль зафований; для людей з тимчасовим захистом у Польщі написали що вїхали як туристи і т.п. От як раз із митниками про особливі проблеми не чув. Ну запитають скільки бензину (навіть незрозуміло навіщо бо ніяк не реагують на будь-яку відповідь) чи попросять дістати от саме ту сумку і відкрити - особливо не копирсаються.
П.С. От чого родичі точно не зустрічали на польському кордоні так це митників або прикордонників, які реально володіють англійською. Та і у самій Польщі якщо зустрічаєш поляка, який пристойно розмовляє англійською то це у більшості випадків ті, хто на заробітках був у США/ЮК, або навчається у тамтешніх університетах. Так щоб просто поляк говорив англійською це рідкість.

Дивно. Таке відчуття що родичі були в Польщі десь років 30 по тому &#128527; я через кордон раз в пару місяців приїжджаю. Тобто сумарно в Польщі проводу велику частку часу. Але в великих містах. Зазвичай в Варшаві. Так от на кордоні був на різних переходах. І постійно чую як митники розмовляють англійською - якщо до них звертатися англійською. А от в самій Польщі я не разу не бачив і не чув щоб хтось не відповів англійською, в магазинах, заправках тощо. Можливо на вулиці якщо спіймати когось. То може не знати. Але у мене кума жила півтора роки у Вроцлові. А вона добре знає англійську і ніц не знає польську. Так от, вона розповідала, що ні разу не було проблем в спілкуванні англійською. Майже всі відповідали і відповідали с добрим знанням англійської.

Я не дуже добре знаю англійску мову( польську краще знаю &#128512; Але я за два тижні буду в Польщі. Подивлюсь як воно. Особливо на кордоні. Якщо не забуду відпишу в цій темі.
Хто винен в чергах на кордоні і як з англійською мовою.

подсевший на форум *
С нами с 07.03.2008

Re: Київ-Варшава: чим краще поїхати? [Re: AM]
      28 апреля 2026 в 00:26 Гілками

AM 27.04.2026 20:35 пишет:

Нагадайте, ця процедура одноразова? Чи при кожному перетині?

Читав що одноразова. Але вже пару раз їздив і кожен раз брали відбитки і робили фото. Зараз знов поїду подивлюсь і спитаю. Якщо знов будуть брати відбитки. Трохи пізніше напишу. Як на зараз.

подсевший на форум *
С нами с 07.03.2008

28 апреля 2026 в 00:29 Гілками

Igor71 27.04.2026 20:10 пишет:

Мої повернулися з Варшави, на двох таможнях заняло три години часу, їхали через Ягодин автобусом Оріон бус

так то назад. В мене рекорд тієї весни 15 хвилин 2 таможні. Реально пролетів ))) а от в поза тому році 8 годин. Не врахував що повертаюсь в кінці чорної п&#700;ятниці .

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

28 апреля 2026 в 11:33 Гілками

vit_lik 28.04.2026 00:29 пишет:

так то назад. В мене рекорд тієї весни 15 хвилин 2 таможні. Реально пролетів ))) а от в поза тому році 8 годин. Не врахував що повертаюсь в кінці чорної п&#700;ятниці .

туди було 7 годин

подсевший на форум *
С нами с 07.03.2008

28 апреля 2026 в 16:21 Гілками

Igor71 28.04.2026 11:33 пишет:

туди було 7 годин

це ще терпимо. В мене антирекорд - 14 годин туди.
Мені на Молдову сподобалось їздити: пів години туди і пів години назад.

продавець прохолоди **
С нами с 17.12.2008

29 апреля 2026 в 14:04 Гілками

vit_lik 28.04.2026 16:21 пишет:

Igor71 28.04.2026 11:33 пишет:

В ответ на:

...

туди було 7 годин

це ще терпимо. В мене антирекорд - 14 годин туди.
Мені на Молдову сподобалось їздити: пів години туди і пів години назад.

ну не всі зараз можуть їздити як Ти, ну і мої їздили автобусом а не машиною, а хто довше стоїть автобус чи авто я не знаю

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

29 апреля 2026 в 17:13 Гілками

Igor71 29.04.2026 14:04 пишет:

а хто довше стоїть автобус чи авто я не знаю

Автобус довше. Там поки +/- 40 пасажирів "оцифрують" то це вже більше години буде.

Autoua.netФорумІнші подорожі
Додаткова інформація
0 користувачів і 5 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, LordAmid, moderator, LOMOND 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 7272

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія