Якщо замовники хочуть платити на PayPal, то переводити гроші просто на звичайний рахунок у банку - це треба буде платити 18+5%, вірно? А переводити напряму на рахунок ФОП і платити 5% просто так неможна, мабуть? Поділіться, як правильно це робите?
Якщо замовники хочуть платити на PayPal, то переводити гроші просто на звичайний рахунок у банку - це треба буде платити 18+5%, вірно? А переводити напряму на рахунок ФОП і платити 5% просто так неможна, мабуть? Поділіться, як правильно це робите?
Мабуть якось так - відкрити ФОП з відповідними кведами, відкрити рахунок в валюті в банку, укласти контракт з замовником, отримати оплату через свіфт, податок ЕСН 22% від мінзарплати + ЕН 6% від доходу. В банк підійдіть, вони все розкажуть, там грамотні люди є
Очень не рекомендую через платежную систему. нашу налоговую постоянно штормит, сперва говорили, что все доходы фопа попадают под ЕН без разницы, где получены. Потом выдали разьяснение, что только те, что в украинский банк попали. а сейчас немного смягчили, что если ты эти доходы успел и вывел на фоп счет, тогда можно ЕН. но кто знает как будет завтра. поэтому надежней делать ВЕД конктракт и получать на счет фопа в банке
Мабуть якось так - відкрити ФОП з відповідними кведами, відкрити рахунок в валюті в банку, укласти контракт з замовником, отримати оплату через свіфт, податок ЕСН 22% від мінзарплати + ЕН 6% від доходу. В банк підійдіть, вони все розкажуть, там грамотні люди є
І ще обміняти бакси з свого рахунку по злодійському курсу.
маленькі суми простіше переправляти тому хто з палки щось купляє за кордоном, а з ним вже як домовитеся.
маленькі суми простіше переправляти тому хто з палки щось купляє за кордоном, а з ним вже як домовитеся.
камрад, це ж автоуа, дай хоч розуміння порядку які суми для тебе маленькі гиги
200 грн?
На украинский ПейПал могут переводить только финансовую помощь, но не оплаты за товары или сервис. Пара переводов и ПейПал счет заблокируют со всеми полученными на него деньгами, разблокировка( чтобы забрать деньги) вроде как полгода. ПейПал для оплат сразу отказать.
правильно і безгеморно, це ФОП + релевантні КВЕДи + рахунок в іноземній валюті + інвойс на послуги ФОПа. Зараз купа бухгалтерів підтримує ФОПи з зовнішньоекономічною діяльністю, які всю цю паперову роботу візьмуть на себе (насправді її не багато, але краще, щоб цим займался людина з досвідом). Все інше, то вже такі непевні схеми, і невідомо чим воно закінчиться в нашій державі.
У 2015-2017 я як айті ФОП так працював. Бюстгалтерію не наймав, все сам рахував, але мене проконсультував грамотний бухгалтер. Мав контракт від американської юрособи, доларовий рахунок в українському банку. Заходили щомісяця долари, частка продавалась автоматично за курсом банка, частка зберігалася на доларовому рахунку. Але долари ти зняти не міг, мав їх теж сконвертувати у гривні. Найбільша морока в ті часи було в банк носити інвойси і це вже від банку залежало. Деякі щомісяця тягали, а у мене попросили оригінал і копію договору раз занести і все. Може мені повезло, мій менеджер у банку була дуже толкова дівчина - зразу все сказала які папери треба і голови не морочила. Ну і там було трохи морочно декларацію рахувати, бо треба рахувати все в гривню, але якось навчився. Але з них 5 відсотків, все як звичайно. Можливо щось помінялось з тих пір, пишу як було. Бо листів у скриньку про зміни законодавства падало багацько, я не читав.