Alex2064 16.09.2025 08:46 пишет: так а пробег за год какой? 5ккм и 50ккм есть разница
Ну 50 то вже було-б 5 ТО
Звісно менше 10ти, в мене всі авто до 10ти за рік накатують, окрім бойових, але то окремо Менший на МЛці до ТО накатав за півроку - теж жодних нарікань на ТО не було, все в нормі. Є там пара питань, але нічого важливого - типу одна дверка глючить по єлектриці, не завжди спрацьовує але я вже знаю чому. Реально дрібниця яку можна стяжкою поремонтувати, якщо на швидкоруч.
maksym 16.09.2025 13:19 пишет: а перші три позиції не свідчать про те, що нормального ТО не було? Масло + фільтра онлі. Чи це нормальний стан рідин та ременя?
А що в ТО окрім масла та фільтрів входить? Діагностика. Я робив розширену. Все інше - то вже планове обслуговування. Критичного ще нема. Рідини ще в допусках. Гальмівна допустимо до 3-х, антифриз зараз показує -45 типу Поміняти їх це десь 5000грн з матеріалами ( в мерсах атифриз з бачком міняють). Цього місяця машину на фронт ще робив, тому грошей вільних не було - але критичного на діагностиці теж нема (такого що от треба зараз робити).
Обслуговую на авторизованій СТО, тому все ок. Було-б щось критичне, то зробив-би.
maksym 16.09.2025 13:19 пишет: а перші три позиції не свідчать про те, що нормального ТО не було? Масло + фільтра онлі. Чи це нормальний стан рідин та ременя?
А що в ТО окрім масла та фільтрів входить? Діагностика. Я робив розширену. Все інше - то вже планове обслуговування. Критичного ще нема. Рідини ще в допусках. Гальмівна допустимо до 3-х, антифриз зараз показує -45 типу Поміняти їх це десь 5000грн з матеріалами ( в мерсах атифриз з бачком міняють). Цього місяця машину на фронт ще робив, тому грошей вільних не було - але критичного на діагностиці теж нема (такого що от треба зараз робити).
Обслуговую на авторизованій СТО, тому все ок. Було-б щось критичне, то зробив-би.
Може у мерса якось все по іншому, а у мене в сервісній книжці роботи ТО залежать від пробігу (часу) та включають в себе все, що потрібно по машині. Свічки, реміні, тормозуха, антифріз і т.д. Терміну "планове обслуговування" окремо від ТО не бачив. Щодо авторизованої СТО - якщо авто не на гарантії, то вони роблять тільки те, за що платить клієнт. Не хоче міняти свічки по пробігу - то і не треба. Буває так, що "масло" міняють на фірменій СТО, а дороговартісні заміни - у дяді васі в гаражі.
Може у мерса якось все по іншому, а у мене в сервісній книжці роботи ТО залежать від пробігу (часу) та включають в себе все, що потрібно по машині. Свічки, реміні, тормозуха, антифріз і т.д. Терміну "планове обслуговування" окремо від ТО не бачив. Щодо авторизованої СТО - якщо авто не на гарантії, то вони роблять тільки те, за що платить клієнт. Не хоче міняти свічки по пробігу - то і не треба. Буває так, що "масло" міняють на фірменій СТО, а дороговартісні заміни - у дяді васі в гаражі.
Що і коли робили до мене невідомо. Є тільки останнє ТО два роки тому. І там про це теж невідомо. Тому сробили ТО та розширену діагностіку. І саме вона показала що поки що негайно міняти нічого не треба. Тому будемо робити "планове" тобто заплановане вже по результатах діагностики. Результати ремонту "у дяді васі" я регулярно бачив. Спасибі - робіть собі. Тут заміна підшипника ступиці 850 грн, тому "дядя вася" пролітає.
та й не важливо це. Авто в порядку, а більше нічого мені не треба.
Це більше тим хто казав - подивишся через рік яке це гівно буде. І нічого не сталося. Просто їздить. Пневма працює як треба. Двигун газу не бачив, тому теж практично в ідеалі. Масло за рік не доливав
Хоча по чесному - долив півлітра з переляку. А потім мені сказали не брати до уваги шо електронний датчик пише - перевірте масло. Вони типу по конструкції глючні і треба просто дивитись на щуп. А по щупу все ідеально. Це навіть не помилка, а повідомлення "на наступній заправці перевірте рівень мастила" - як помилка не фіксується в блоці.
Може у мерса якось все по іншому, а у мене в сервісній книжці роботи ТО залежать від пробігу (часу) та включають в себе все, що потрібно по машині
Там вже пробіг такий, що мурзилка закінчилась.
Взагалі не зрозумів звідки така сума за просту заміну оливи та діагностіку ходової.
Так олива орігінал - 4500 В АТЛ - мені моторошно було після погляду на цінник Рекомендовані МБ - фільтр салону 1400, повітряний 1000. Все норм. Ці машини не полюбляють на помиях їздити
Researcher 16.09.2025 19:25 пишет: Тобто нічого не зробили, 10к. Ну нехай щастить))
Де ти взяв 10? Ну і хай мені щастить що я купую оригінальні якісні фільтра та мастило. Я так роблю на всіх авто. Ллю тільки оригінальне мастило та використовую не підроблені дорогі фільтра.
Якщо тобі 500грн/літр за мастило дорого - то хай ТОБІ щастить виграти в лотерею купуючи дешеве мастило з перегнаної "отработкі". Якщо не знав - 5000 пробігу на ньому це вже забагато буде. А їздити на ньому 10-15к як дехто робить, а потім жалітися що мотор і 200к не виїздив... Ваше право.
Researcher 16.09.2025 19:25 пишет: Тобто нічого не зробили, 10к. Ну нехай щастить))
Де ти взяв 10? Ну і хай мені щастить що я купую оригінальні якісні фільтра та мастило. Я так роблю на всіх авто. Ллю тільки оригінальне мастило та використовую не підроблені дорогі фільтра.
Якщо тобі 500грн/літр за мастило дорого - то хай ТОБІ щастить виграти в лотерею купуючи дешеве мастило з перегнаної "отработкі". Якщо не знав - 5000 пробігу на ньому це вже забагато буде. А їздити на ньому 10-15к як дехто робить, а потім жалітися що мотор і 200к не виїздив... Ваше право.
В тебе 9 літрів оливи йде на ТО? Чи то щоб ще пару-трійку літрів на долив до наступного ТО залишилось?
В ответ на:
ТО без діагностики 8000 (з них 4500 фірмове мастило)
І 500 за оливу - ну таке... мені мотокрафтовські теж по 500 за літр оригінал зі США обходяться, але разом з тим elf full-tech (сама дорога з ельфів для дизеля з сажовим) - по 300 у офіціалів коштує
DimonDSV 16.09.2025 22:09 пишет: коли міняв оливу в редукторі на лінкольні, то там тільки оригінал. 5000 за літр. буває і таке.
чіівооо? фірмове SAE 80W-90 для заднього моста також біля 500, його 2 літри потрібно.. Для роздатки так - там дорожче 75W-140 - біля 30$ за 0.4 літра, але його однієї пляшки і достатньо буде скоріш за все..
DimonDSV 16.09.2025 22:09 пишет: коли міняв оливу в редукторі на лінкольні, то там тільки оригінал. 5000 за літр. буває і таке.
чіівооо? фірмове SAE 80W-90 для заднього моста також біля 500, його 2 літри потрібно.. Для роздатки так - там дорожче 75W-140 - біля 30$ за 0.4 літра, але його однієї пляшки і достатньо буде скоріш за все..
Нічого дивного. Я по 80-90 баксів за пляшку 750гр теж лив кудись (точно не пам'ятаю). МАстила для агрегатів із самоблокуючими фрікціонами... завжди як для літака коштує Там навантаження набагато більше ніж у двигуні.
В ответ на: В тебе 9 літрів оливи йде на ТО?
так в мене в моторі 9 літрів. Лили при мені
Але бачиш - для когось дивина що мастило на заміну в моторі коштує 5000. Та й ще регламент заміни 8000км Мене це не дивує.