це вже не той кірпіч, на 130кмг за жпс витрата біля 11л в залежності від вітру. у справах - тож клієнти мають сплачувати
В ответ на:
Я просто не можу зрозуміти чому хтось вважає 8000грн на ТО раз на рік (нагадаю 9 літрів мастила по 500) це дуже дорого для великого комфортного авто. Це абсолютно нормально. І немає якихось космічних цін на запчастини, вони не дорожчі за запчастини на ті самі паркетники або позашляховики на яких ми в сім'ї їздимо.
всі порівнюють в з цінами оригінала і в перші 10 років перебування моделі на ринку. далі навіть оригінал трохи попускає. а ще, за спостереженнями, через 10 років після закінчення випуску моделі з'являється купа альтернативних запчастин з досить альтернативними цінами.
але взагалі, при співвимірних пробігах, витрати на утримання старого преміума мають бути вище нових економів. на це перш за все впливає кількість візитів до сервісу і обсяг оплачуваних робіт кваліфікованого персоналу.
мені дуже подобається мій 20річний "преміум" (десь днями саме виповнюється 20 років як він зійшов з конвеєра), але складність мерсівського двигуна ом642 в сервісі (багато роботи розбирання/збирання, необхідності заміни при цьому якихось вторинних елементів) точно не дозволила б насолоджуватись ним, якби сам його не обслуговував і не ремонтував. коли брав вибору запчастин (крім двигуна і акпп - там все стабільно є, але не завжди смішні гроші) особливо не було і вже почав було напружуватись, але за рік (10 років як модель закінчила шлях на конвеєрі) почали з'являтися альтернативні варіанти для більшості вузлів, що зношуються, за прийнятний цінник.
О! Тут підпишусь під кожним словом окрім деяких моментів: В мене загальний пробіг невеликий, тому часто лазити та обслуговувати не треба Та й 272-й не надто складний в сервісі ( хоча я цього ще не знаю )
А пересісти хай і з 20ти річного надійного як цеглина преміума на сучасний економ... для мене це навіть не крок назад, а мабуть три Ну не можна порівнювати класичний шкіряний диван хай і не новий з новою табуреткою.
kkk_GAZ240 17.09.2025 16:02 пишет: Саме тому що не ламається я і не знаю чи складний він в обслуговуванні.
є трохи інфи: Тем не менее, двигатель M272 оказался занозой в боку немецкого производителя автомобилей: более ранние модели автомобилей, в которых использовался двигатель M272 в период с 2006 по 2008 год, испытывали преждевременные проблемы с балансирным валом и другие проблемы, которые приводили к дорогостоящему ремонту.
є ще проблеми заслонок впускного колектора (пластикові елементи помирають і від часу). ланцюг в грм надійний, але зірочка на коліні кажуть зношується першою.
питання в тому чи вистачить ресурсу що залишився на час твого володіння автівкою? якщо вистачить - це буде приємний факт.
kkk_GAZ240 17.09.2025 16:02 пишет: Саме тому що не ламається я і не знаю чи складний він в обслуговуванні.
є трохи інфи: Тем не менее, двигатель M272 оказался занозой в боку немецкого производителя автомобилей: более ранние модели автомобилей, в которых использовался двигатель M272 в период с 2006 по 2008 год, испытывали преждевременные проблемы с балансирным валом и другие проблемы, которые приводили к дорогостоящему ремонту.
є ще проблеми заслонок впускного колектора (пластикові елементи помирають і від часу). ланцюг в грм надійний, але зірочка на коліні кажуть зношується першою.
питання в тому чи вистачить ресурсу що залишився на час твого володіння автівкою? якщо вистачить - це буде приємний факт.
Заслонки летять якщо на газу їздити. А так подивимось. Сервіс сказав що мотор в гарному стані і проблем з ним нема. Років 5 я машини міняти не збираюсь, а далі буде видно
Та й пишуть з 2006го року, а в мене 2005 А якщо без посмішок - з моїми пробігами вистачить надовго. Головне сказали мастило дешеве не лити
kkk_GAZ240 18.09.2025 10:45 пишет: ... Заслонки летять якщо на газу їздити. А так подивимось. Сервіс сказав що мотор в гарному стані і проблем з ним нема. Років 5 я машини міняти не збираюсь, а далі буде видно ...
А как газ влияет, просто интересно, на впуск и на заслонки?
kkk_GAZ240 18.09.2025 10:45 пишет: ... Заслонки летять якщо на газу їздити. А так подивимось. Сервіс сказав що мотор в гарному стані і проблем з ним нема. Років 5 я машини міняти не збираюсь, а далі буде видно ...
Насколько мне пояснили специалисты - газ "сухое" топливо, а заслонки пластиковые. На газу они в несколько раз быстрее "высыхают" и становятся хрупкими. Поэтому на газу как раз в диапазоне 250ккм происходит их разрушение и прилет в цилиндры.
Собственно я в это обьяснение верю, т.к. если посмотреть на обьявления где газ-бензин мы увидим что или "проблемы с мотором" или "сделан капремонт". Может и на сделаный мотор можно согласиться, но как и кто его делал...
У нас машины без газа, и состояние заслонок идеальное. Тому я склонен таким пояснениям верить. Да и ставить газ на авто с пробегом до 10к в год - выкинутые деньги.
Насколько мне пояснили специалисты - газ "сухое" топливо, а заслонки пластиковые. На газу они в несколько раз быстрее "высыхают" и становятся хрупкими. Поэтому на газу как раз в диапазоне 250ккм происходит их разрушение и прилет в цилиндры.
Собственно я в это обьяснение верю, т.к. если посмотреть на обьявления где газ-бензин мы увидим что или "проблемы с мотором" или "сделан капремонт". Может и на сделаный мотор можно согласиться, но как и кто его делал...
У нас машины без газа, и состояние заслонок идеальное. Тому я склонен таким пояснениям верить. Да и ставить газ на авто с пробегом до 10к в год - выкинутые деньги.
Жени тих "спеціалістів" у три шиї. Мізки у них сухі. Я ще можу зрозуміти страждання випускних клапанів та каталізатора від бідної суміші, але щоб говорити, що впуск від газу страждає, треба бути дуже обдарованим "спеціалістом". Винен не газ, а той хто його ставив і налаштовував, а також хто експлуатує за принципом аби їхало.
Жени тих "спеціалістів" у три шиї. Мізки у них сухі. Я ще можу зрозуміти страждання випускних клапанів та каталізатора від бідної суміші, але щоб говорити, що впуск від газу страждає, треба бути дуже обдарованим "спеціалістом". Винен не газ, а той хто його ставив і налаштовував, а також хто експлуатує за принципом аби їхало.
Вибач, але мабуть спеціалісти авторизовані мерседесом знають про це більше за тебе. Ти-ж за освітою так само як і я не спеціалісти з матеріаловеденя та єксплуатації транспортних засобів. А начитатись інтернету - там пишуть що попало.
Я взагалі вже не раз казав що ставити газ на все підряд - зло і аніскільки не вигідно. Вже навіть набридло про це казати.
Може у мерса якось все по іншому, а у мене в сервісній книжці роботи ТО залежать від пробігу (часу) та включають в себе все, що потрібно по машині
Там вже пробіг такий, що мурзилка закінчилась.
Взагалі не зрозумів звідки така сума за просту заміну оливи та діагностіку ходової.
Так олива орігінал - 4500 В АТЛ - мені моторошно було після погляду на цінник Рекомендовані МБ - фільтр салону 1400, повітряний 1000. Все норм. Ці машини не полюбляють на помиях їздити
кх-гм... дороговато... у мерса главное масло по егойному дрпуску, особенно коробка автомат у меня дизель фильтр топливный - 1 тыс.грн (раз в 2 года) фильтр воздушный - 400 грн фильтр салона - 450 грн масло двигателя 5 л (ПО ДОПУСКУ МБ) - 2 500 грн (раз в год) масло АКПП 6л (ПО ДОПУСКУ МБ) - 3 300 грн (по пробегу, я меняю раз в 2 года) это дорого? на других машинах на официалах бОльше выходит на доке купил что надо, у своих поменял, потом сам в компе внес правки что еще надо для счастья?
В ответ на: Вибач, але мабуть спеціалісти авторизовані мерседесом знають про це більше за тебе.
Ті автиризовані спеціалісти тільки і можуть що задавити своїм авторизированним авторітетом , та щоб ти від них відчипився зі своїм старим мерсом . Приїдь до них з чимось спеціфічним та геморним , відразу прозрієш .
Взагалі не зрозумів звідки така сума за просту заміну оливи та діагностіку ходової.
Так олива орігінал - 4500 В АТЛ - мені моторошно було після погляду на цінник Рекомендовані МБ - фільтр салону 1400, повітряний 1000. Все норм. Ці машини не полюбляють на помиях їздити
кх-гм... дороговато... у мерса главное масло по егойному дрпуску, особенно коробка автомат у меня дизель фильтр топливный - 1 тыс.грн (раз в 2 года) фильтр воздушный - 400 грн фильтр салона - 450 грн масло двигателя 5 л (ПО ДОПУСКУ МБ) - 2 500 грн (раз в год) масло АКПП 6л (ПО ДОПУСКУ МБ) - 3 300 грн (по пробегу, я меняю раз в 2 года) это дорого? на других машинах на официалах бОльше выходит на доке купил что надо, у своих поменял, потом сам в компе внес правки что еще надо для счастья?
так все правильно, в тебе 5 л, в нього 9 л, от і різниця набігає.
так все правильно, в тебе 5 л, в нього 9 л, от і різниця набігає.
Так і воздуханов два і клімат двозонний - теж два фільтра. Та й так порахувати тільки витратні: Кум - 7700 +витрати часу я - 6800 +1200 за те що я нічого не роблю. Тому я не бачу що в мене дорого? Я вже писав порівняно з ланосом в мене супер дорого - на ланос мастило +2 фільтра (а воздушний можна і продути, він-же чистий) можна і за 1500 вкластися. Але я вже ніколи не сяду за кермо ланоса.
Так загальний рахунок трохи більше - я замовляв повну діагностику.
Вибач, але мабуть спеціалісти авторизовані мерседесом знають про це більше за тебе. Ти-ж за освітою так само як і я не спеціалісти з матеріаловеденя та єксплуатації транспортних засобів. А начитатись інтернету - там пишуть що попало.
Я взагалі вже не раз казав що ставити газ на все підряд - зло і аніскільки не вигідно. Вже навіть набридло про це казати.
Давай почнем з того чи авторизований, авторизований спеціаліст мерседесом, в сфері ГБО. От я дуже сумніваюсь, правда. Відповідно його слова не більше ніж триндьож. Я експлуатував ГБО на старому авто, продав на 200 ткм пробігу, двигун не всох, прикінь. І в сім'ї є ще одне авто на газу, теж не всихає. Може я щось роблю не так? Мабуть знаю відповідь, менше слухаю різного роду "спеціалістів", а вмикаю мізки і думаю сам. До речі, ГБО обслуговував і обслуговую самостійно, тобто розумію як воно працює і повинно працювати. На твої, і не тільки твої заслонки, в першу чергу впливає пробіг, все решта другорядне. Чомусь на пробігу до 100К ніхто навіть не згадує про ті заслонки, чи не так?
Зи Взагалі вважаю поганою звичкою довіряти бузумвоно будь якому спецу, навіть авторизованому. Авторизація чи сертифікація в якомусь відносно вузькому профілі, не означає, що ця людина автоматом гуру у всіх сферах.
Так і воздуханов два і клімат двозонний - теж два фільтра. Та й так порахувати тільки витратні: Кум - 7700 +витрати часу я - 6800 +1200 за те що я нічого не роблю. Тому я не бачу що в мене дорого? Я вже писав порівняно з ланосом в мене супер дорого - на ланос мастило +2 фільтра (а воздушний можна і продути, він-же чистий) можна і за 1500 вкластися. Але я вже ніколи не сяду за кермо ланоса.
Так загальний рахунок трохи більше - я замовляв повну діагностику.
Чекай, то олива у тебе якійсь петронас(вперше чую взагалі), а не оригінал МВ. По оиргіналу твоя ніби оце 5w-40 MB 229.5 5л MERCEDES A000989860613AAEE. Ну і петронас таки дешевше трохи за орігу. А які фільтри тобі поставили?