autoua
Autoua.netФорумКурилка

Ответ кто спрашивал что я все таки выберу. (27/27)

V.I.P **
52 года (35 лет за рулем), Moncton (New Brunswick) Canada
С нами с 04.01.2006

Re: Ответ кто спрашивал что я все таки выберу. [Re: kkk_GAZ240]
      19 сентября 2025 в 18:45 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

kkk_GAZ240 19.09.2025 18:22 пишет:

А щодо однакових банок - я давно помітив що багато практично однакової тари. Випуск уніфікованої тари досить помітно здешевшує виробництво масла всім виробникам за рахунок здешевлення тари.
Виробники масла самі не випускають тару! Вони її теж замовляють в компаній що спеціалізуються на тарі.

А-а, оно воно шо значить!
Я й не знав раніше, що ExxonMobil заливає у свою фірмову тару чужу продукцію.
Понад те, виходить ще й перепродає у своїй тарі іншим виробникам.
Якась складна схема виходить, питання лише для чого, щоби що?

А-а, оно воно шо значить.Я й не знав раніше, що ExxonMobil заливає у свою фірмову тару чужу продукцію

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Шкодоволгный Вазотавр *
55 лет (34 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Ответ кто спрашивал что я все таки выберу. [Re: vladd]
      19 сентября 2025 в 18:55 Гілками

vladd 19.09.2025 18:45 пишет:

kkk_GAZ240 19.09.2025 18:22 пишет:

А щодо однакових банок - я давно помітив що багато практично однакової тари. Випуск уніфікованої тари досить помітно здешевшує виробництво масла всім виробникам за рахунок здешевлення тари.
Виробники масла самі не випускають тару! Вони її теж замовляють в компаній що спеціалізуються на тарі.

А-а, оно воно шо значить!
Я й не знав раніше, що ExxonMobil заливає у свою фірмову тару чужу продукцію.
Понад те, виходить ще й перепродає у своїй тарі іншим виробникам.
Якась складна схема виходить, питання лише для чого, щоби що?

Оце ХЗ.
Але подивись ще на етікетки. Правда формою схожі?
Колись я займався поліграфією і ми робили і дрібні партії (типу як зараз для фермерів) для кооператорів. Так от якщо замовляли стандартну ( яку ми вже робили) за формою то було значно дешевше.
А тепер прикинь (дуже грубо) яка єкономія, якшо з'єкономити наштампі, хай півцента на 100 штуках. А яка єкономія на 10 міліонах наліпок?
Так само і пляшки - форми зношуються і виготовити одну форму знов і знов в рази дешевше ніж 10 різних.
В масштабах виробництва мастила це колосальні суми.

ПС: Це я узагальнено. Нам на тренінгах по іншому напрямку вже про ці єкономічні хріні задовбали мізки парити.

Змінено kkk_GAZ240 (18:57 19/09/2025)

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

13 мая 2026 в 12:58 Гілками

Ну шо скептики....
Це тим хто казав що мерседес дорога в ремонті машина.
Ну звісно не ланос, але розговорились с дядькою на камри ( після мийки салони протирали та тренділи) - ціни практично однакові.

Так от... що по ремонтах.
Нарешті машина постояла в черзі та більш менш ремонтувалось щось. Зайняло це 3-4 тижні ( можна було скоріше, але я не поспішав, їздив поки на службовій).
Суть проблеми - почав підтроювати мотор. Помилка 301 та 351 - котуха приплила.
Перекинув місцями з 4-ю так помилка стала 354-ю але одразу не придивився до того що 301ша не зникла. То ладно. Замовив катуху Делфі ( по номеру як на інших) та щоб два рази не лазити свічки. 5000 за все. поміняв.
А от 301ша помилка не пропала і якщо раніше було іноді підтроювання, то перед заміною котущки воно було одразу після заводки. Ну поміняв - нічого. Троїть і далі.
Що робити? Поїхали до спеціалістів, тим більше що став жалітися на 301 з приміткою перелив палива, можливий дамадж.
За "великі" гроші (страшні 650 грн - є заказ-наряди) мені зробили діагностику вже на мерсовському обладнанні - в першому ціліндрі нема взагали роботи.
Ще раз переставили котушки, підкинули свічки ( іскра є), переставили форсунки місцями...
Ніц - не працює ціліндр. Взяли в руки "важку" артилерію - поміряли компресію. 10-11 на холодному. Ну не те що супер, але норм.
І потім я звернув увагу що свічка не пахне паливом - після всіх маніпуляцій вона суха.

Приговор "мізки".

Ну і головне - вчора вже забрав машину, просто стала пуляти.
За все заплатив 15700. Це з урахуванням того що хтось як виявилось вже це намагався мабуть ремонтувати і "мізки" мені замінили на інші "не копані", звісно прошивши в них мою машину.

Тобто весь ремонт ( доволі складний) вийшов десь в 20к.
Ну і очікування, бо до "мозгоправа" черга

СуперСтар ***
47 лет (25 лет за рулем), Киев
С нами с 31.10.2005

13 мая 2026 в 19:28 Гілками

Ви краще скажіть, як з витратами на паливо, стоїть як пам"ятник?

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

13 мая 2026 в 21:27 Гілками

kkk_GAZ240 13.05.2026 12:58 пишет:

Ну шо скептики....
Ну звісно не ланос, але розговорились с дядькою на камри ( після мийки салони протирали та тренділи) - ціни практично однакові.

Так от... що по ремонтах.
Нарешті машина постояла в черзі та більш менш ремонтувалось щось. Зайняло це 3-4 тижні ( можна було скоріше, але я не поспішав, їздив поки на службовій).
Суть проблеми - почав підтроювати мотор. Помилка 301 та 351 - котуха приплила.
Перекинув місцями з 4-ю так помилка стала 354-ю але одразу не придивився до того що 301ша не зникла. То ладно. Замовив катуху Делфі ( по номеру як на інших) та щоб два рази не лазити свічки. 5000 за все. поміняв.
А от 301ша помилка не пропала і якщо раніше було іноді підтроювання, то перед заміною котущки воно було одразу після заводки. Ну поміняв - нічого. Троїть і далі.
Що робити? Поїхали до спеціалістів, тим більше що став жалітися на 301 з приміткою перелив палива, можливий дамадж.
За "великі" гроші (страшні 650 грн - є заказ-наряди) мені зробили діагностику вже на мерсовському обладнанні - в першому ціліндрі нема взагали роботи.
Ще раз переставили котушки, підкинули свічки ( іскра є), переставили форсунки місцями...
Ніц - не працює ціліндр. Взяли в руки "важку" артилерію - поміряли компресію. 10-11 на холодному. Ну не те що супер, але норм.
І потім я звернув увагу що свічка не пахне паливом - після всіх маніпуляцій вона суха.

Приговор "мізки".

Ну і головне - вчора вже забрав машину, просто стала пуляти.
За все заплатив 15700. Це з урахуванням того що хтось як виявилось вже це намагався мабуть ремонтувати і "мізки" мені замінили на інші "не копані", звісно прошивши в них мою машину.

Тобто весь ремонт ( доволі складний) вийшов десь в 20к.
Ну і очікування, бо до "мозгоправа" черга

А в чому складність ремонту, якщо він полягав в діагностиці і просто заміні ЕБУ? Чи для заміни ЕБУ потрібно було двигун знімати та розбирати?

Змінено Z@B (21:28 13/05/2026)

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: Ответ кто спрашивал что я все таки выберу. [Re: Researcher]
      13 мая 2026 в 22:05 Гілками

Researcher 13.05.2026 19:28 пишет:

Ви краще скажіть, як з витратами на паливо, стоїть як пам"ятник?

А це сама економна з наших машин Реально по трасі навіть менше ніж ГрандВітара 10-10.5 літра.
По місту +/-15, Вітара 15-16.
Ми просто взагалі мало їздимо. В нас с дружиною 7-8000 на рік на дві авто, в дітей ну може до 12000 на рік. Це взагалі ніяк не вплинуло на сімейний бюджет.
АЛЕ я три тижні їздив на Добло... та пох на його 7-8 літрів по трасі, може і менше. Але воно більше 110 тільки згори, за день кудись з'їздити я ввечері хребет з полу частинами згрібав.
Махав я ту економію.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: Ответ кто спрашивал что я все таки выберу. [Re: Z@B]
      13 мая 2026 в 22:21 Гілками

Z@B 13.05.2026 21:27 пишет:

А в чому складність ремонту, якщо він полягав в діагностиці і просто заміні ЕБУ? Чи для заміни ЕБУ потрібно було двигун знімати та розбирати?

Ну по перше діагностів як виявилось нормальних небагато... Та й добратися до деяких речей не так просто. Є багато дрібниць.
По друге один "могоправ" не взявся за мій блок. Вони як виявилося є два чи три різні.
І навіть той що робив - він не став мій ремонтувати а перешив мою машину в аналогічний, тому що в моєму вже колись копалися ( я це не знав). І не з першого разу вийшло. Обіцяли віддати у п'ятницю, але сказали що не вийшло, на понеділок, а зробили у вівторок. Ну і чекав майже три тижні своєї черги

Нажаль перший-ліпший з розбору не покатить - перегрів саме модуля ЕСМ це "болячка" 272/273 моторів. Ну і щось таки там було в старому - сьогодні їздив по справах, машина просто поїхала та запрацювало пара функцій, які наче були раніше, але виявляється не працювали.

Тому не все так просто. 15700 то з ціною блока.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

13 мая 2026 в 22:30 Гілками

kkk_GAZ240 13.05.2026 22:21 пишет:

Z@B 13.05.2026 21:27 пишет:

Ну по перше діагностів як виявилось нормальних небагато... Та й добратися до деяких речей не так просто. Є багато дрібниць.
По друге один "могоправ" не взявся за мій блок. Вони як виявилося є два чи три різні.
І навіть той що робив - він не став мій ремонтувати а перешив мою машину в аналогічний, тому що в моєму вже колись копалися ( я це не знав). І не з першого разу вийшло. Обіцяли віддати у п'ятницю, але сказали що не вийшло, на понеділок, а зробили у вівторок. Ну і чекав майже три тижні своєї черги

Нажаль перший-ліпший з розбору не покатить - перегрів саме модуля ЕСМ це "болячка" 272/273 моторів. Ну і щось таки там було в старому - сьогодні їздив по справах, машина просто поїхала та запрацювало пара функцій, які наче були раніше, але виявляється не працювали.

Тому не все так просто. 15700 то з ціною блока.

Цена блока гугл підказує в районі 7к, роботи із заміни від 3 до 6 к. Решта за пошук проблеми? ну така собі ціна діагностики виходить)))

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: Ответ кто спрашивал что я все таки выберу. [Re: Z@B]
      13 мая 2026 в 22:39 Гілками

Z@B 13.05.2026 22:30 пишет:

Цена блока гугл підказує в районі 7к, роботи із заміни від 3 до 6 к. Решта за пошук проблеми? ну така собі ціна діагностики виходить)))

Діагностіка 650 грн, читай що пишуть.
Вмієш робити дешевше? Не питання - зараз два таких мотори військовим зайдуть...
Тільки гарантію даєш? Перешивати єпром контролера з якого раза вмієш?
При тому в твоєму розумінні зняття, та заміна свічок, катушок, та зняття установка рампи повинно бути безкоштовно? Форсунки будеш ставити повторно на одноразові прокладки? Чи може все таки заміниш?
Не розповідай байки з інтернету. Склади 7+6, додай всі додаткові роботи... І хай тобі гугл ще це і зробить.
15000 це дуже недорого.

Змінено kkk_GAZ240 (22:42 13/05/2026)

IesuiT *
43 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

13 мая 2026 в 22:40 Гілками

Ну шо скептики....

В ответ на:

В нас с дружиною 7-8000 на рік на дві авто

Так ти ж проїхав в рік 3500 км, і видригнули мізки і катушки запалення.
Проїдь тисяч 25-30, за рік, тоді поговоримо.
На Хюндай за 200тис, крім заміни радіатора (прийшов час 12 років) і роз'єма іммобілайзера (внепланова), останній роз'єднали, попшикали і зібрали назад, все. Більше нічого не вилізло. Масло, свічки, ходова, це я не рахую, бо це звичайне обслуговування з нашими дорогами.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: Ответ кто спрашивал что я все таки выберу. [Re: juiT]
      13 мая 2026 в 23:00 Гілками

juiT 13.05.2026 22:40 пишет:

Ну шо скептики....

В ответ на:

В нас с дружиною 7-8000 на рік на дві авто

Так ти ж проїхав в рік 3500 км, і видригнули мізки і катушки запалення.
Проїдь тисяч 25-30, за рік, тоді поговоримо.
На Хюндай за 200тис, крім заміни радіатора (прийшов час 12 років) і роз'єма іммобілайзера (внепланова), останній роз'єднали, попшикали і зібрали назад, все. Більше нічого не вилізло. Масло, свічки, ходова, це я не рахую, бо це звичайне обслуговування з нашими дорогами.

Так я то теж не рахую. Хоча свічки тут ходять по 80-100к і коштують немалих грощей. Поміняв, бо ХЗ коли мінялись раніше.
Я знав що будуть деякі заміни. за 20 років та 270К це тільки друга котушка. ЕСМ зазвичай дохне десь в районі 200к - він дуже невдало стоїть. Але був погано зроблений.
В цьому році на ТО буду бачок охлаждайки міняти. Теж строк підходить - раз на 10 років заміна, якщо навіть він справний.

Питання було в витратах на паливо.
А те що потроху по часу проситься та дещо про що я знав при покупці - реально дрібниці.
Як прийде час колодок, то вже мабуть и диски буду міняти. Це теж тому що авто погане? Чи як?

В ответ на:

На Хюндай за 200тис, крім заміни радіатора (прийшов час 12 років)

Фу лошара! В мене 20 років рідний в ідеалі ще. Це що за фігня що радіатор треба міняти Фу, фігня, відстій...

ВІкові проблеми комусь попадаються, комусь ні. Ну мені дістався ЕСМ, хоча 3/4 авто з 272/273 вже їздять на невідомо як відкапіталених моторах ( проте в описі всі газ/бензин). В мене все передивилися - до капіталки ще стільки проїде сказали. Я стільки не проживу з моїми пробігами

СуперСтар ***
С нами с 31.10.2005

13 мая 2026 в 23:15 Гілками

Я не фанат електричок, але з вашими пробігами якийсь Ліф було б саме воно. І їздили б більше, бо мало їздите через вартість палива також.

Таке відро гарно для подорожей, хз нафіга воно з такими пробігами.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

13 мая 2026 в 23:39 Гілками

Researcher 13.05.2026 23:15 пишет:

Я не фанат електричок, але з вашими пробігами якийсь Ліф було б саме воно. І їздили б більше, бо мало їздите через вартість палива також.

Таке відро гарно для подорожей, хз нафіга воно з такими пробігами.

Якщо ви стали їздити менше через вартість палива - не приміряйте це на інших.
Так я став трохи більше оптимізувати (планувати) поїздки.

Електрички придивляюсь... АЛЕ з гарантованим пробігом менше 250км не цікаво. Тесли теж ні, їздив і пасажиром і за кермом - не сподобалось взагалі.

Для їзди з родиною нам важливий комфорт, тому ліфи, гольфи... це все не для нас.
Чомусь ми змінили нісан ноте на МЛку... А чому? А от поїзди півдня троє дорослих, малюк в кріслі, коляска, та ще й покупки якісь... На ліфі, влітку в +40 або взимку в -20... Ага, вибач але я трохи більше люблю свою родину.
Та й по справах поїздити в мене в R-класі багажник майже повний. Барахла на півбудки Добло-максі завжди з собою.

Ще Смарт запропонуй Там ще дешевше... Але то машина розміром з мій багажник

СуперСтар ***
С нами с 31.10.2005

14 мая 2026 в 00:00 Гілками

Більш ретельне планування поїздок що це, якщо не економія на паливі через великий розхід.

Став я менше їздити чи не став, то неважливо, це ж не я нив тут, що грошей немає. Тут же гілка про що - про те, як не варто діяти купуючи старий преміум не маючи відповідного доходу.

Змінено Researcher (00:14 14/05/2026)

Достоевский *
59 лет (22 года за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

14 мая 2026 в 06:52 Гілками

В ответ на:

15000 це дуже недорого.

Тебе як завжди хрен зрозумієш І не то щоб мені було до цього діло. Але із твоїх активних тут дописів, виходить так, що в тебе завжди або голяк, та немає грошей, або як тут візшиш про шару з Мерсом, свою наворочену енергонезалежність і.д. Опріділився б вже

Змінено Gavik (09:48 14/05/2026)

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

14 мая 2026 в 08:27 Гілками

kkk_GAZ240 13.05.2026 23:00 пишет:

Фу лошара! В мене 20 років рідний в ідеалі ще. Це що за фігня що радіатор треба міняти Фу, фігня, відстій...

Так як не сперечаюсь, ти гроші почав відкладати на диски і колодки, чи на розборці будеш купляти?

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

Re: Ответ кто спрашивал что я все таки выберу. [Re: Gavik]
      14 мая 2026 в 08:31 Гілками

Gavik 14.05.2026 06:52 пишет:

В ответ на:

15000 це дуже недорого.

Тебе як завжди хрен зрозумієш І не то щоб мені було до цього діло. Але із твоїх активних тут дописів, виходить так, що в тебе або голяк, та немає грошей, або як тут візшиш про шару з Мерсом. Опріділився б вже

Що не зрозумілого, коли людина лоханулась, то починає розповідати, що це суцільні копійки і нести несінитницю як вище.
Як авто вибирав, так за 100 баксів чуть не вдасться, а тут вже 500 доларів не гроші.
Це ще тільки 3500 км проїхав.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

14 мая 2026 в 14:32 Гілками

Researcher 14.05.2026 00:00 пишет:

Став я менше їздити чи не став, то неважливо, це ж не я нив тут, що грошей немає.

А хто тоді тобі дозволяє рахувати мої гроші і ще брехати. Про немає грошей я ніколи не писав.
Мене все влаштовує, а ти собі занадто багато дозволяєш.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: Ответ кто спрашивал что я все таки выберу. [Re: juiT]
      14 мая 2026 в 14:41 Гілками

juiT 14.05.2026 08:27 пишет:

kkk_GAZ240 13.05.2026 23:00 пишет:

Так як не сперечаюсь, ти гроші почав відкладати на диски і колодки, чи на розборці будеш купляти?

Ну може тобі і треба відкладати. В мене на обслуговування своїх авто вистачає. Комплект брембо на всю машину 15к... Для мене це не проблема.

Навіть на ремонт колегам військовим вистачає.
Не на все і одразу, тому іноді запрошую долучитись. Зараз треба 47к на запчастини та 38к на роботи. Ну нема зараз 90к на кармані.
Зібрали 50, я машину поставив на ремонт. 35к я доплачу зі своїх.

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 142 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 29053

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія