Оживив ще одного... залишилось дочекатися недостаючої кнопки та купити акум. Прийшов весь в валянках, петлі не працювали та були виломані з м'ясом, кришка перламана, брекети матриці зламані, рамка навпіл чомусь не вистачало шлейфа на другий диск. Мабуть щоб якось тримався поверх раваленого низу єкрана - змотаний скотчем. Півтора тижні возився Кришку купив, брекети купив, шлейф виготовив з ширшого, але підішовшого по кроку контактів. Петлі розбірні - просто розібрав, вичистив, напитав маститлом. Зараз одним пальцем відкривається.
Вуха на топкейсі теж були відламані. Ось чому я шукав радянський конструктор. Розпиляв навпіл, трохи вибрав пластик на топі. Клей А+В приклеїв намертво.
Ще один готовий повністю. Не супер потужний звісно - N5000 проц. Але... Віддали в стані "уронили ноут на пол, разламали нафік все". Підібрав матрицю. Звісно нанослім анриал, поставив звичайний. Виглядає трохи франкенштейново - матриця справа ширша на 3мм та товща на 1 мм. Ну пидпиляв, та склеїв нв акріловий А+В. Готового фото нема - не встиг, вчора вже забрали.
Друзі виручайте знов. Здох "польовий програматор" - вірний нетбук. Виявив виїхавши в поле. Нічого критичного, просто сдохла RTC батарейка і він скинувся на дефолт. Все вже поправив і дані цілі (переживав за диск). Але без батареї в полях дуже проблемно ( ну не всюди є 220). В понеділок знов їхати. Треба ось така батарея https://brain.com.ua/ukr/Akumulyator_do_...TRoCp9oQAvD_BwE
Саме така - пласка.
Ті що дешевші мають інший розмір і є проблеми певні, бо комплекс я робив коли ще така орігінальна була жива. Тобто така https://laptopbatterymag.com/batareya-dl...yhoCyNQQAvD_BwE не підходить. Нетбук працює від тієї сумісної, але з нею можна тільки на стіл ставити, та й місце для транспортування на ті стирчачку не розраховано.
kkk_GAZ240 28.07.2025 20:51 пишет: Друзі, як звжди на вчтора. Хлопцям блядота попала в короб з залізяками на марші. Я все замовив, реально не вистачає гривень 500-700
Всім дякую, поки досить завтра приїде посилка докидаю (дещо є вдома в запасах) і відправлю за призначенням.
Нагадаю про старі запчастини що писав вище. В когось валаються у коробці "викинути шкода", а тут в діло підуть.
Для навчання треба плати компьютерні. Материнки, відяхи - це найдешевше що можно дати хлопцям для т ренування в пайці. ЗАРАЗ ВЧИМО ТЕХНИКІВ. Просто паяти великі мікросхеми, силові транзизтори. В мене за місяць штук 50 вже пішло. Я знаю що цей мотлох по офісах ящиками валяється. Прийму в необмеженій кількості - по Києву від більше 10ти, заберу сам. Пам'ять, будь які плати комп'ютерні з многоногими мікрухами під паяти заради паяти ( працездатність не цікавить) заберу все скілько є.
kkk_GAZ240 14.06.2025 16:05 пишет: Оживив ще одного... залишилось дочекатися недостаючої кнопки та купити акум. Прийшов весь в валянках, петлі не працювали та були виломані з м'ясом, кришка перламана, брекети матриці зламані, рамка навпіл чомусь не вистачало шлейфа на другий диск. Мабуть щоб якось тримався поверх раваленого низу єкрана - змотаний скотчем. Півтора тижні возився Кришку купив, брекети купив, шлейф виготовив з ширшого, але підішовшого по кроку контактів. Петлі розбірні - просто розібрав, вичистив, напитав маститлом. Зараз одним пальцем відкривається.
Ость тепер така канхфетка.
Друзі - все що шкода викинути, теоретично можна відновити... тягніть сюди. Як воно потім буде виглядати ( та хоч частини епоксидкою склеєні будуть) всім пох. Всі ці ноути живуть максимум 3 місяці. Це витратний матеріал.