Оживив ще одного... залишилось дочекатися недостаючої кнопки та купити акум. Прийшов весь в валянках, петлі не працювали та були виломані з м'ясом, кришка перламана, брекети матриці зламані, рамка навпіл чомусь не вистачало шлейфа на другий диск. Мабуть щоб якось тримався поверх раваленого низу єкрана - змотаний скотчем. Півтора тижні возився Кришку купив, брекети купив, шлейф виготовив з ширшого, але підішовшого по кроку контактів. Петлі розбірні - просто розібрав, вичистив, напитав маститлом. Зараз одним пальцем відкривається.
Вуха на топкейсі теж були відламані. Ось чому я шукав радянський конструктор. Розпиляв навпіл, трохи вибрав пластик на топі. Клей А+В приклеїв намертво.
Ще один готовий повністю. Не супер потужний звісно - N5000 проц. Але... Віддали в стані "уронили ноут на пол, разламали нафік все". Підібрав матрицю. Звісно нанослім анриал, поставив звичайний. Виглядає трохи франкенштейново - матриця справа ширша на 3мм та товща на 1 мм. Ну пидпиляв, та склеїв нв акріловий А+В. Готового фото нема - не встиг, вчора вже забрали.
Друзі виручайте знов. Здох "польовий програматор" - вірний нетбук. Виявив виїхавши в поле. Нічого критичного, просто сдохла RTC батарейка і він скинувся на дефолт. Все вже поправив і дані цілі (переживав за диск). Але без батареї в полях дуже проблемно ( ну не всюди є 220). В понеділок знов їхати. Треба ось така батарея https://brain.com.ua/ukr/Akumulyator_do_...TRoCp9oQAvD_BwE
Саме така - пласка.
Ті що дешевші мають інший розмір і є проблеми певні, бо комплекс я робив коли ще така орігінальна була жива. Тобто така https://laptopbatterymag.com/batareya-dl...yhoCyNQQAvD_BwE не підходить. Нетбук працює від тієї сумісної, але з нею можна тільки на стіл ставити, та й місце для транспортування на ті стирчачку не розраховано.
kkk_GAZ240 28.07.2025 20:51 пишет: Друзі, як звжди на вчтора. Хлопцям блядота попала в короб з залізяками на марші. Я все замовив, реально не вистачає гривень 500-700
Всім дякую, поки досить завтра приїде посилка докидаю (дещо є вдома в запасах) і відправлю за призначенням.
Нагадаю про старі запчастини що писав вище. В когось валаються у коробці "викинути шкода", а тут в діло підуть.
Для навчання треба плати компьютерні. Материнки, відяхи - це найдешевше що можно дати хлопцям для т ренування в пайці. ЗАРАЗ ВЧИМО ТЕХНИКІВ. Просто паяти великі мікросхеми, силові транзизтори. В мене за місяць штук 50 вже пішло. Я знаю що цей мотлох по офісах ящиками валяється. Прийму в необмеженій кількості - по Києву від більше 10ти, заберу сам. Пам'ять, будь які плати комп'ютерні з многоногими мікрухами під паяти заради паяти ( працездатність не цікавить) заберу все скілько є.
kkk_GAZ240 14.06.2025 16:05 пишет: Оживив ще одного... залишилось дочекатися недостаючої кнопки та купити акум. Прийшов весь в валянках, петлі не працювали та були виломані з м'ясом, кришка перламана, брекети матриці зламані, рамка навпіл чомусь не вистачало шлейфа на другий диск. Мабуть щоб якось тримався поверх раваленого низу єкрана - змотаний скотчем. Півтора тижні возився Кришку купив, брекети купив, шлейф виготовив з ширшого, але підішовшого по кроку контактів. Петлі розбірні - просто розібрав, вичистив, напитав маститлом. Зараз одним пальцем відкривається.
Ость тепер така канхфетка.
Друзі - все що шкода викинути, теоретично можна відновити... тягніть сюди. Як воно потім буде виглядати ( та хоч частини епоксидкою склеєні будуть) всім пох. Всі ці ноути живуть максимум 3 місяці. Це витратний матеріал.
Не завжди скидають фото. Але може хто свій донат впізнає Довго лежав Це НР 255 г6 який працюваав, але не завантажував вінді ніяк. Знайшов донора (всю нижню частину) від 250го за разумні гроші
Треба будь які компьютерні плати. Не обов'язково робочі. Мережеві, відео, материнки та інше. Одна -дві пайки, особливо на початку і плата зовсім на викид. Але я не засмічую природу. Відпраціовані плати відправляю на екореціклінг в переробку.
kkk_GAZ240 18.08.2025 21:56 пишет: Для навчання треба плати компьютерні. Материнки, відяхи - це найдешевше що можно дати хлопцям для тренування в пайці. ЗАРАЗ ВЧИМО ТЕХНИКІВ. Просто паяти великі мікросхеми, силові транзистори. В мене за місяць штук 50 вже пішло. Я знаю що цей мотлох по офісах ящиками валяється. Прийму в необмеженій кількості - по Києву від більше 10ти, заберу сам. Пам'ять, будь які плати комп'ютерні з многоногими мікрухами під паяти заради паяти ( працездатність не цікавить) заберу все скілько є.
kkk_GAZ240 03.07.2025 01:21 пишет: Народ, гляньте по закромам кабеля к мониторам DVI Все видяхи остались такие и моники. 3-4 кабеля приму на склад "запчастей"
Плиззз. надо оччень! Купить просто не за что - всю зарплату не получив уже отдал в покрытие долга по ремонту авто племяннику на передке.
Щас начинаю им собирать на зимние лахи. Надо у ноябрю купить отопители, хренители, батареи/зарядные/свет. Балоны/канистры. Подраздеоление еще не воевало зимой - потому ни опыта ни плюшек по хозбыту.