Куди треба дивитись, що треба знати при підписанні контракту в ТРО? Може є які поради?
Треба знати, що нема пункту "розірвати контракт" за власним бажанням.
Там декілька контрактів. Дивлячись який.
Треба знати, що нема пункту "розірвати контракт" за власним бажанням.
ага, читав про це
Там декілька контрактів. Дивлячись який.
Звичайний, для рядового складу, на три роки (фактично до оголошення демобілізації).
Як я зрозумів, спочатку БЗВП, потім випробувальний термін 1-6 міс, якщо не пройшов випробування, переводять в мобілізовані?
Це не скажу. Бо по ТрО в мене доброволець/резервіст. В НГУ спочатку мобілізація ,посада, забезпечення - потім обов'язкове навіть для офіцерів БЗВП
я не справжній зварювальник (с) Контракт або мобілізація є правовим підгрунтям перебування в армії. В умовах мирного часу був контрак (грубо як на роботу, оплата праці, гуртожиток все таке, терміни не памятаю, але чи не з 3 років починаючи) і призов (казарма, грошове утримання маленьке, але 1,5 року). Контракт - добровільно, призов - елемент примусу. Зараз ця різниця якось нівелювалась, служать всі (що за мобілізацією, що за контрактом), наче при мобілізації зберігається робоче місце (без зарплати), і тонкий момент - як і коли звільнятися. В ідеалі мобілізовані мають звільнятися не пізніше 6 міс по закінченню особливого періоду. І тут фішка, якої не знає ніхто - коли це все скінчиться (не говоримо про "чим"). Бо якщо умовно через пів-року мир, то мобілізованих відпускають, а контрачі служать до кінця контракту (нагадаю, що розіврати контракт зі своєї сторони дорого і непросто). Що буде з тими контрачами, яки заключили контракт на 3 роки, їх термін закінчився, а війна - ні - не знаю, про випадки звільнення через закінчення терміну контракту під час війни не чув (як і не звільняли строковиків, чий термін закінчився, але - війна). Але продовжують служити. Тому нема якоїсь притомної відповіді. Брати контракт але не на термін, а до закінчення особливого періоду? Знаю людей, які йшли добровільно по мобілізації і не підписували контракт, сподіваючись на 2-3 тижні. Також є ті, хто підписували контракти на термін, але які їх перспективи звільнитися поки іде війна - незрозуміло.