В мене на роботі заброньований збирається їхати у відпустку. Збирає документи,з керівництвом узгодив, що все прідпишуть( дозвіл,наказ...) Але це буде на початку серпня.
Колеги, а хтось порівнював Болгарію з "літаком в Турцію/Єгипет"? Ми за пару тижнів збираємось саме в БГ(як і 23 і 24), почав рахувати, на нас двох з дружиною на 20 днів виходить 5000$ і це без ізисків. Почав задумуватись, а чи ни дофіга це для БГ, впринципі в цей бюджет пристойні Турція/Єгипет. Що скажете, чи в даній темі саме фанати Болгарії?
novser 01.07.2025 16:10 пишет: Доброго дня. Хто виізджав у відпустку по броні? Через який КПП? Прочитав багато у інеті. А в дійсності? Підскажіть будь ласка. Дякую.
Є десь інформація на форумах від реальних людей? Поділіться будь ласка посиланням. Або хто може власним досвідом.
Barsic 03.07.2025 08:51 пишет: впринципі в цей бюджет пристойні Турція/Єгипет. Що скажете, чи в даній темі саме фанати Болгарії?
Головне Сургуут навчитися орати і можна їхати.
Ну якщо їхати в район Анталії- то так. Якщо Ізмір - то є чудові готелі без узкіх. Ну і в Єгипет стаом на 2021 літаки від етіх в Марса Алам не літали. Як тепер - нз. Цікаво, яка ситуація в Болгарії з ними? Бо я був дуже давно і вже прям не пам'ятаю
Barsic 03.07.2025 08:51 пишет: Колеги, а хтось порівнював Болгарію з "літаком в Турцію/Єгипет"? Ми за пару тижнів збираємось саме в БГ(як і 23 і 24), почав рахувати, на нас двох з дружиною на 20 днів виходить 5000$ і це без ізисків. Почав задумуватись, а чи ни дофіга це для БГ, впринципі в цей бюджет пристойні Турція/Єгипет. Що скажете, чи в даній темі саме фанати Болгарії?
На даний час знаходжуся в Варні , в Болгарії на відпочинку в перший раз . Як для мене , у порівнянні з Турцією ( не кажучи вже за Єгипет ) , одні плюси . - клімат набагато м'якіший , духоти як у Турції не відчувається - пляжі класичні , з широкою зоною берега , чистою водою , піском і поступовим заглибленням - п'ятий повний день як тут- п'ятий пляж , тут їх просто безліч на відстані в кілька км . Завтра плануємо заходити на друге коло по пляжам в Золоті Піски - тіні , дерев , зелені в достатній кількості - ще не бачив якогось бидлячиства , тагіла і тп , багато відпочиваючих з різних європейських країн - не має отого "духа востока" з їхньою музикою і , прости Господи , раша стайл - мовний бар'єр практично відсутній - відсутність "всьо включено" рахую також плюсом , немає тої обжираловки , все зі самком і в задоволення - може ще щось , але основне вище . По бюджету на двох дорослих , можу зорієнтувати на другий тиждень , по приїзду , правда поняття "без ізисків" у кожного по різному ).
Barsic 03.07.2025 08:51 пишет: Колеги, а хтось порівнював Болгарію з "літаком в Турцію/Єгипет"? Ми за пару тижнів збираємось саме в БГ(як і 23 і 24), почав рахувати, на нас двох з дружиною на 20 днів виходить 5000$ і це без ізисків. Почав задумуватись, а чи ни дофіга це для БГ, впринципі в цей бюджет пристойні Турція/Єгипет. Що скажете, чи в даній темі саме фанати Болгарії?
Це суттєво дешевше в порівнянні з поточною Туреччиною навіть без перельоту. Єгипет може і буде так само або дешевший, але там не факт шо буде море, а не підсолений басейн, і за паркан отеля не виходити.
Пеший, Yashka, я добре орієнтуюсь і в цінах БГ і в ній самій, все ж таки в мене туди 15 літньо-осінніх поїздок і 2 зимові лижні і в деякій мірі я фанат саме БГ і вона мені пообається більше за наприклад Хорватію. Просто завжди ми туди їздимо, так як там "дешево-сердито", позаминулий і минулий рік показав досить суттєве здорожчання в БГ, цей впевнений ще дорожче буде, особливо для нас за рахунок зростаючого Євро. Бюджет рахую просто: 75є житло (нормальне))) + 80є все інше, помножити на 20 днів + дорога і все що з нею повязано, транзитні ночівлі, от виходить близько 5 тис.долл. За таку саму ціну або трожки дорожче Турція/Єгипет, рівня Рікс/Штайген і це я навіть не роздивлююсь звичайні 5-ки чи 4-и (тоді можна і БГ простішу роздивлюватись). От і дилема, виходить БГ вже не можна назвати дешевою країною. В нас так, або через два тижні дають відпустку і їхати в БГ (в самий хєровий сезон з купами людей), або наступна можлива відпустка після 15.09 і летіти кудись. Плюси і мінуси є і там і там, бюжет +- однаковий.
Barsic 03.07.2025 16:49 пишет: Да нема їх не там, не там, і не там, якщо звісно цілеспрямовано не шукати. Але питання зовсім не про це.
Та в сенсі нема їх в Болгарії?) Вони там є, якщо не ті що приїжджають відпочити, то ті хто туди переїхав жити. На пляжі, базарі зустрічав їх досить часто.
Немає - не більше ніж в іншій країні, крім нашої і своєї, ну може ще декількох. Якщо я їх часто не чую і небачу (не шукаючи їх цілеспрямовано), для мене їх теж немає.
Barsic 05.07.2025 10:15 пишет: Пеший, Yashka, я добре орієнтуюсь і в цінах БГ і в ній самій, все ж таки в мене туди 15 літньо-осінніх поїздок і 2 зимові лижні і в деякій мірі я фанат саме БГ і вона мені пообається більше за наприклад Хорватію. Просто завжди ми туди їздимо, так як там "дешево-сердито", позаминулий і минулий рік показав досить суттєве здорожчання в БГ, цей впевнений ще дорожче буде, особливо для нас за рахунок зростаючого Євро. Бюджет рахую просто: 75є житло (нормальне))) + 80є все інше, помножити на 20 днів + дорога і все що з нею повязано, транзитні ночівлі, от виходить близько 5 тис.долл. За таку саму ціну або трожки дорожче Турція/Єгипет, рівня Рікс/Штайген і це я навіть не роздивлююсь звичайні 5-ки чи 4-и (тоді можна і БГ простішу роздивлюватись). От і дилема, виходить БГ вже не можна назвати дешевою країною. В нас так, або через два тижні дають відпустку і їхати в БГ (в самий хєровий сезон з купами людей), або наступна можлива відпустка після 15.09 і летіти кудись. Плюси і мінуси є і там і там, бюжет +- однаковий.
Десь так і є в фінансах ) . Ну тоді , питання не зовсім дорочне , тут уже діло особистого смаку\вподобань . Але , я б наприклад на наступну відпустку ( якщо вона в наш час буде ) , приїхав би в Болгарію при умові відсутності інших варіантів , або дійсно відчутною різницею в бюджеті . Цікаво бувати в нових місцях . А так , через деякий час з великим задоволенням .
Barsic 05.07.2025 10:15 пишет: Пеший, Yashka, я добре орієнтуюсь і в цінах БГ і в ній самій, все ж таки в мене туди 15 літньо-осінніх поїздок і 2 зимові лижні і в деякій мірі я фанат саме БГ і вона мені пообається більше за наприклад Хорватію. Просто завжди ми туди їздимо, так як там "дешево-сердито", позаминулий і минулий рік показав досить суттєве здорожчання в БГ, цей впевнений ще дорожче буде, особливо для нас за рахунок зростаючого Євро. Бюджет рахую просто: 75є житло (нормальне))) + 80є все інше, помножити на 20 днів + дорога і все що з нею повязано, транзитні ночівлі, от виходить близько 5 тис.долл. За таку саму ціну або трожки дорожче Турція/Єгипет, рівня Рікс/Штайген і це я навіть не роздивлююсь звичайні 5-ки чи 4-и (тоді можна і БГ простішу роздивлюватись). От і дилема, виходить БГ вже не можна назвати дешевою країною. В нас так, або через два тижні дають відпустку і їхати в БГ (в самий хєровий сезон з купами людей), або наступна можлива відпустка після 15.09 і летіти кудись. Плюси і мінуси є і там і там, бюжет +- однаковий.
А я добре знаюся на турецьких цінах І вони тут захмарні. Правда є готельні комплекси які належать (або мають контрольний пакет) закордонним власникам, то там ціни можуть відрізнятися від загальних. Але в цілому, готелі напівпорожні, або вобще пусті. Має сенс ще трохи почекати, може здоровий глузд переможе жадібність
Скажіть. Якщо транзитом перетинаешь крихітний відрізок Молдови, їхня віньєтка потрібна? І як ліпше перетинати Україно-Румунський кордон, Орлівка-Ісакча, чи Рені-Галац?
d605 07.07.2025 23:29 пишет: Скажіть. Якщо транзитом перетинаешь крихітний відрізок Молдови, їхня віньєтка потрібна? І як ліпше перетинати Україно-Румунський кордон, Орлівка-Ісакча, чи Рені-Галац?
До війни було потрібно. Саме перетин цього відрізку багатьох "напружував", але і багатьом був зручний. Ну не їхати з Черкас, Кропивницького, Полтави, Дніпра ч\з Чернівці. Зараз і самому цікаво, як там ???
d605 07.07.2025 23:29 пишет: Скажіть. Якщо транзитом перетинаешь крихітний відрізок Молдови, їхня віньєтка потрібна?
Ніт. В Іскачі не заїзджаєш на КПП Молдови, якщо треба на Орлівку. Там розвилка і тільки наш пост. Вони роблять відмітку шо заїхав в прикордонну зону. Потім вздовж паркана з колючкою і на виїзд.