autoua
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Болгарія 2025 (7/7)

С нами с 03.09.2001

Re: Болгарія 2025 [Re: Optic]
      20 августа 2025 в 14:55 Гілками

Болгарські гопніки мають деяку схильність красти номери з автівок іноземних реєстрацій, і вимагать викуп, майте на увазі.
Паріровать це найпростіше превентивно, перед виїздом зробить дублікати і кинуть в багажнік.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
старый писатель *
53 года (31 год за рулем), Киев
С нами с 30.01.2008

Re: Болгарія 2025 [Re: Pash_OK]
      20 августа 2025 в 18:43 Гілками

Pash_OK 20.08.2025 08:55 пишет:

Так, Болгарія не викликає вау ефекта. Клімат гарний, сьогодні наче сонечко вже виходе, хвилі не великі, збираємось на пляж.
Мабуть назад поїду через Ісакчу-Орлівку. Єдине, коли їхали сюди, на Маяках простояв десь годину - трохи черга, трохи перевірка в "зеленій будці" підстав для виїзду (їхав у відпустку, взагалі без проблем випустили). Коли проїхав ту частину Молдови, назустріч бачив довгу чергу з фур. Це завжди так? Там візуально години на три-чотири можна затриматись

Клімат дуже гарний!!! Так, сьогодні сонце, але не жарить, море тепле.. красота )) Але 23.08 вже будемо рухатись до дому..

member *****
47 лет, Львов
С нами с 16.07.2020

Re: Болгарія 2025 [Re: d605]
      21 августа 2025 в 10:37 Гілками

Деякі замітки про курорти Болгарії, відпочиваємо там років 20.
Колись 3 рази їздив автобусом, решта ( більше 15) автомобілем.
Я ніколи не жив в дорогих готелях Болгарії,-тому не розкажу за них.

Золоті Піски
Найбйльший курорт, 95 % це готелі. від 2 до 5 зірок. Великі пісчані пляжі. Людей в принципі багато, але місця хватає, хоча люксосові готелі забрали багато місця на пляжах під себе. З парковкою проблема, хоч вона і платна всюди. Туристи зі всієї Європи. До Варни 15 км. Місце для відпочинку молоді. Дискотеки...

Але є такий цікавий готель ( один з мережі Гріфілд) де заборонене проживання з дітьми.

Особистоя жив тут в готелі 2** і в апартаментах.
Ціни на все дорогі.
Був тут більше 10 разів

Кабакум
(район між Варною і Золотими пісками)
В осноному тут апартаменти. Пісчані пляжі, не так голосно як на ЗП. Пляж є з платними парасольками і вільний. Проживав тут в апартаменах. Було близько до моря. Паркуання було безкоштовне. Відпочивав 3 рази в апартаментах.

Бяла
В осноному тут апартаменти. Пляж невеликий. Людей багато. До пляжу спуск по сходах. Паркування в комплексі де були апартаменти було безкоштовним. Також був тут 3 рази.

Обзор
Ми були в передмісті,перед самим містом( де є комплекс готелів Санрайз,Сол Луна,Обзор Біч). За саме місто нічого не скажу, був проїздом. Проживали в апартаментах 2 рази, власник мав власне паркомісце у підземному гаражі.
Пляжі пісчані,великі. До пляжів ідеш по рівному. Ціни в магазинчиках курортні. До Варни 55 км,їздили регулярно. По ціні апартаментів, дешевше ніж в ЗП, на рівні Бялої.

В основному апартаменти знаходив на Букінгу,AIRbnb-, бувало що нанаступний рік домовлявся напряму з влаником( зимою сплачував аванс).

Чому Болгарія?-
Близько( останні 2 роки доїжджав до дому сам за день), ціни трохи нижчі ніж усюди, клімат, є знайомі (виручали коли треба було зремонтувати авто) .

Варну знаю як рідне місто

По цінах (якщо їдете на свому авто + живете в апартаментах і не ходите по ресторанах треба розраховувати так:

Дорога( страхівки, вінєтки, пальне,ТО...)-300 євро

Проживання,харчування-20 євро на людину в день.

важничающий писатель ***
47 лет, Украина
С нами с 05.02.2012

Re: Болгарія 2025 [Re: taramon]
      21 августа 2025 в 15:53 Гілками

taramon 21.08.2025 10:37 пишет:

Бяла
В осноному тут апартаменти. Пляж невеликий. Людей багато. До пляжу спуск по сходах. Паркування в комплексі де були апартаменти було безкоштовним. Також був тут 3 рази.

Обзор
Ми були в передмісті,перед самим містом( де є комплекс готелів Санрайз,Сол Луна,Обзор Біч). За саме місто нічого не скажу, був проїздом. Проживали в апартаментах 2 рази, власник мав власне паркомісце у підземному гаражі.
Пляжі пісчані,великі. До пляжів ідеш по рівному. Ціни в магазинчиках курортні. До Варни 55 км,їздили регулярно. По ціні апартаментів, дешевше ніж в ЗП, на рівні Бялої..

Немає в Бялі нормального, ні пляжу ні моря. Ще й гора після обіду затуляє сонце і йти до/з моря вверх/вниз. Тихо, зелено, воздух може з найкращих і мабуть найбезпечніше - так. Там два санаторії їхніх силовиків.
Обзор по ціні з Бялою - тільки на відшибах по краям.

старый писатель *
С нами с 30.01.2008

22 августа 2025 в 09:38 Гілками

До речі, на пляже, куди ми ходили поруч з нашими апартами в Светі Власі, ліжаки + парасолька для осіб з інвалідністю - безкоштовно, на чому ми зекономили 15 евро/в день, а відпочиваємо ми с 08.08 по 23.08.. то це не такая погана сума в ітозі

Достоевский *
48 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

22 августа 2025 в 19:01 Гілками

taramon 21.08.2025 10:37 пишет:

Деякі замітки про курорти Болгарії, відпочиваємо там років 20.

Все це добре але є ще такі туристичні міста як Черноморець, Созополь, Приморско, Лозенец

я узбережжя Болгарії майже все об’їздив крім Золотих пісків та Сонячного берега (не знаю як там можна відпочити - готель на готелі, людей більше ніж на пляжах Одеси)

мої фаворити - Обзор (та околиці) та Приморско

самий сенс Болгарії це великі пляжі де сусіди в 10-20 метрах найближчі (в сезон)

Змінено Disnake (19:02 22/08/2025)

важничающий писатель ***
53 года (36 лет за рулем), Киев
С нами с 10.07.2010

23 августа 2025 в 10:36 Гілками

Приїхали вчора додому. Відпочивали 10 діб. Дорога в Болгарію і назад довга. В плані часу. Треба дуже постаратися і вдало пройти кордон, щоб доїхати за день. Думаю, нема сенсу, краще десь ночувати, як ми і робили. Ісакча-Орлівка пройшли дуже швидко. Зранку, десь біля 7-00 приїхали на кордон і 7-30 уже пливли на паромі. Україну ще десь півгодини пройшли і далі десь біля 18-тої були в Києві.
Бяла - тихе містечко. Після обіду далеко не весь пляж попадав в тінь. Там, де ми відпочивали, це була не дуже широка ділянка, і це було навіть плюсом. Море гарне, тепле, не глибоко. Ми попали в невдалий період - були хвилі, пару днів не купились, постояли по коліна в воді , ще день був дощ. Чистіше, ніж в Затоці, може так здалося. Якщо брати загалом - при нинішній ситуації в Україні, якщо на авто, то можна. Але, якщо у нас нормально відкриються пляжі без загроз мін і обстрілів, я поїду в Затоку.
Якщо за кордон, то Хорватія, Албанія чи Греція - де я ще не був і треба б побувати.
Тим паче, що я б не сказав, що в Болгарії прямо дуже дешево.

опытный писатель *
18 лет за рулем, Львов
С нами с 30.08.2018

23 августа 2025 в 13:27 Гілками

Ніколи не був в Болгарії, Затоці, і зовсім туди не тягне. В чому їх зміст, при наявності поряд Греції, Албанії - незрозуміло.

продавець прохолоди **
53 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

Re: Болгарія 2025 [Re: Drug2]
      23 августа 2025 в 15:33 Гілками

Drug2 23.08.2025 13:27 пишет:

Ніколи не був в Болгарії, Затоці, і зовсім туди не тягне. В чому їх зміст, при наявності поряд Греції, Албанії - незрозуміло.

ну раніше в Затоку та поруч їздили наприклад на вихідні, ну і на відпочинок теж люди їдуть які наприклад не мають можливости поїхати за кордон, або немає машини, або ще чогось у кожного свої потреби куди поїхати на відпочинок

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: Болгарія 2025 [Re: Disnake]
      23 августа 2025 в 19:43 Гілками

Disnake 22.08.2025 19:01 пишет:

мої фаворити - Обзор (та околиці) та Приморско

В сезон мабуть так. В не сезон гарних місць вистачає, але потрібен фарт з погодою )

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: Болгарія 2025 [Re: Drug2]
      23 августа 2025 в 19:46 Гілками

Drug2 23.08.2025 13:27 пишет:

Були часи, коли потрібні були візи. З болгарськими проблем не існувало.

старый писатель *
С нами с 30.01.2008

25 августа 2025 в 10:05 Гілками

Pash_OK 23.08.2025 10:36 пишет:

Приїхали вчора додому. Відпочивали 10 діб. Дорога в Болгарію і назад довга. В плані часу. Треба дуже постаратися і вдало пройти кордон, щоб доїхати за день. Думаю, нема сенсу, краще десь ночувати, як ми і робили. Ісакча-Орлівка пройшли дуже швидко. Зранку, десь біля 7-00 приїхали на кордон і 7-30 уже пливли на паромі. Україну ще десь півгодини пройшли і далі десь біля 18-тої були в Києві.

Практично теж саме
Вчора були вже дома.. Ночівля в Ісакчі, в 07.00 на румунському кордоні. Ми були першими, приблизно через мінут 5 підїхало ще три-чотири авто. Теж 07.30 - 07.40 були на паромі. Наша сторона теж приблизно півгодини..
Згоден що немає сенсу упиратися і їхати за один день Київ - Болгарія.. Заночувати, випити пивка ), а з ранку по свіжому їхати далі
А вот румунів я не зрозумів. По дорозі «туда» на ПП Ісакча мене ні хто не спитав про ТО, але на зворотньому шляху, румунський погранець попросив пред’явити сертифікат… На хіба ? Я ж виїжджаю з ЕС, і в’їзжаю в країну яка не в ЕС.. Мені було не зрозумило..
По відпочинку, то Болгарія залишила відчуття Затоки, Залізного Порта і т.п. тільки на максімалках.. Море було тепле, але з водорослями.. Їздили на три дні в Грецію, так там море (Егейське) набагато чистіше. Різниця по цінам Болгарія/Греція не багата, даже в гречеському супермаркеті ціни були трохи дешевше ніж в болгарському.
А в загалі відпочили норм..

Змінено d605 (10:07 25/08/2025)

Autoua.netФорумАвтотури за кордон
Додаткова інформація
0 користувачів і 14 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 8899

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія