Болгарські гопніки мають деяку схильність красти номери з автівок іноземних реєстрацій, і вимагать викуп, майте на увазі. Паріровать це найпростіше превентивно, перед виїздом зробить дублікати і кинуть в багажнік.
Pash_OK 20.08.2025 08:55 пишет: Так, Болгарія не викликає вау ефекта. Клімат гарний, сьогодні наче сонечко вже виходе, хвилі не великі, збираємось на пляж. Мабуть назад поїду через Ісакчу-Орлівку. Єдине, коли їхали сюди, на Маяках простояв десь годину - трохи черга, трохи перевірка в "зеленій будці" підстав для виїзду (їхав у відпустку, взагалі без проблем випустили). Коли проїхав ту частину Молдови, назустріч бачив довгу чергу з фур. Це завжди так? Там візуально години на три-чотири можна затриматись
Клімат дуже гарний!!! Так, сьогодні сонце, але не жарить, море тепле.. красота )) Але 23.08 вже будемо рухатись до дому..
Деякі замітки про курорти Болгарії, відпочиваємо там років 20. Колись 3 рази їздив автобусом, решта ( більше 15) автомобілем. Я ніколи не жив в дорогих готелях Болгарії,-тому не розкажу за них.
Золоті Піски Найбйльший курорт, 95 % це готелі. від 2 до 5 зірок. Великі пісчані пляжі. Людей в принципі багато, але місця хватає, хоча люксосові готелі забрали багато місця на пляжах під себе. З парковкою проблема, хоч вона і платна всюди. Туристи зі всієї Європи. До Варни 15 км. Місце для відпочинку молоді. Дискотеки...
Але є такий цікавий готель ( один з мережі Гріфілд) де заборонене проживання з дітьми.
Особистоя жив тут в готелі 2** і в апартаментах. Ціни на все дорогі. Був тут більше 10 разів
Кабакум (район між Варною і Золотими пісками) В осноному тут апартаменти. Пісчані пляжі, не так голосно як на ЗП. Пляж є з платними парасольками і вільний. Проживав тут в апартаменах. Було близько до моря. Паркуання було безкоштовне. Відпочивав 3 рази в апартаментах.
Бяла В осноному тут апартаменти. Пляж невеликий. Людей багато. До пляжу спуск по сходах. Паркування в комплексі де були апартаменти було безкоштовним. Також був тут 3 рази.
Обзор Ми були в передмісті,перед самим містом( де є комплекс готелів Санрайз,Сол Луна,Обзор Біч). За саме місто нічого не скажу, був проїздом. Проживали в апартаментах 2 рази, власник мав власне паркомісце у підземному гаражі. Пляжі пісчані,великі. До пляжів ідеш по рівному. Ціни в магазинчиках курортні. До Варни 55 км,їздили регулярно. По ціні апартаментів, дешевше ніж в ЗП, на рівні Бялої.
В основному апартаменти знаходив на Букінгу,AIRbnb-, бувало що нанаступний рік домовлявся напряму з влаником( зимою сплачував аванс).
Чому Болгарія?- Близько( останні 2 роки доїжджав до дому сам за день), ціни трохи нижчі ніж усюди, клімат, є знайомі (виручали коли треба було зремонтувати авто) .
Варну знаю як рідне місто
По цінах (якщо їдете на свому авто + живете в апартаментах і не ходите по ресторанах треба розраховувати так:
Бяла В осноному тут апартаменти. Пляж невеликий. Людей багато. До пляжу спуск по сходах. Паркування в комплексі де були апартаменти було безкоштовним. Також був тут 3 рази.
Обзор Ми були в передмісті,перед самим містом( де є комплекс готелів Санрайз,Сол Луна,Обзор Біч). За саме місто нічого не скажу, був проїздом. Проживали в апартаментах 2 рази, власник мав власне паркомісце у підземному гаражі. Пляжі пісчані,великі. До пляжів ідеш по рівному. Ціни в магазинчиках курортні. До Варни 55 км,їздили регулярно. По ціні апартаментів, дешевше ніж в ЗП, на рівні Бялої..
Немає в Бялі нормального, ні пляжу ні моря. Ще й гора після обіду затуляє сонце і йти до/з моря вверх/вниз. Тихо, зелено, воздух може з найкращих і мабуть найбезпечніше - так. Там два санаторії їхніх силовиків. Обзор по ціні з Бялою - тільки на відшибах по краям.
До речі, на пляже, куди ми ходили поруч з нашими апартами в Светі Власі, ліжаки + парасолька для осіб з інвалідністю - безкоштовно, на чому ми зекономили 15 евро/в день, а відпочиваємо ми с 08.08 по 23.08.. то це не такая погана сума в ітозі
taramon 21.08.2025 10:37 пишет: Деякі замітки про курорти Болгарії, відпочиваємо там років 20.
Все це добре але є ще такі туристичні міста як Черноморець, Созополь, Приморско, Лозенец
я узбережжя Болгарії майже все об’їздив крім Золотих пісків та Сонячного берега (не знаю як там можна відпочити - готель на готелі, людей більше ніж на пляжах Одеси)
мої фаворити - Обзор (та околиці) та Приморско
самий сенс Болгарії це великі пляжі де сусіди в 10-20 метрах найближчі (в сезон)
Приїхали вчора додому. Відпочивали 10 діб. Дорога в Болгарію і назад довга. В плані часу. Треба дуже постаратися і вдало пройти кордон, щоб доїхати за день. Думаю, нема сенсу, краще десь ночувати, як ми і робили. Ісакча-Орлівка пройшли дуже швидко. Зранку, десь біля 7-00 приїхали на кордон і 7-30 уже пливли на паромі. Україну ще десь півгодини пройшли і далі десь біля 18-тої були в Києві. Бяла - тихе містечко. Після обіду далеко не весь пляж попадав в тінь. Там, де ми відпочивали, це була не дуже широка ділянка, і це було навіть плюсом. Море гарне, тепле, не глибоко. Ми попали в невдалий період - були хвилі, пару днів не купились, постояли по коліна в воді , ще день був дощ. Чистіше, ніж в Затоці, може так здалося. Якщо брати загалом - при нинішній ситуації в Україні, якщо на авто, то можна. Але, якщо у нас нормально відкриються пляжі без загроз мін і обстрілів, я поїду в Затоку. Якщо за кордон, то Хорватія, Албанія чи Греція - де я ще не був і треба б побувати. Тим паче, що я б не сказав, що в Болгарії прямо дуже дешево.
Drug2 23.08.2025 13:27 пишет: Ніколи не був в Болгарії, Затоці, і зовсім туди не тягне. В чому їх зміст, при наявності поряд Греції, Албанії - незрозуміло.
ну раніше в Затоку та поруч їздили наприклад на вихідні, ну і на відпочинок теж люди їдуть які наприклад не мають можливости поїхати за кордон, або немає машини, або ще чогось у кожного свої потреби куди поїхати на відпочинок
Drug2 23.08.2025 13:27 пишет: Ніколи не був в Болгарії, Затоці, і зовсім туди не тягне. В чому їх зміст, при наявності поряд Греції, Албанії - незрозуміло.
Були часи, коли потрібні були візи. З болгарськими проблем не існувало.
Pash_OK 23.08.2025 10:36 пишет: Приїхали вчора додому. Відпочивали 10 діб. Дорога в Болгарію і назад довга. В плані часу. Треба дуже постаратися і вдало пройти кордон, щоб доїхати за день. Думаю, нема сенсу, краще десь ночувати, як ми і робили. Ісакча-Орлівка пройшли дуже швидко. Зранку, десь біля 7-00 приїхали на кордон і 7-30 уже пливли на паромі. Україну ще десь півгодини пройшли і далі десь біля 18-тої були в Києві.
Практично теж саме Вчора були вже дома.. Ночівля в Ісакчі, в 07.00 на румунському кордоні. Ми були першими, приблизно через мінут 5 підїхало ще три-чотири авто. Теж 07.30 - 07.40 були на паромі. Наша сторона теж приблизно півгодини.. Згоден що немає сенсу упиратися і їхати за один день Київ - Болгарія.. Заночувати, випити пивка ), а з ранку по свіжому їхати далі А вот румунів я не зрозумів. По дорозі «туда» на ПП Ісакча мене ні хто не спитав про ТО, але на зворотньому шляху, румунський погранець попросив пред’явити сертифікат… На хіба ? Я ж виїжджаю з ЕС, і в’їзжаю в країну яка не в ЕС.. Мені було не зрозумило.. По відпочинку, то Болгарія залишила відчуття Затоки, Залізного Порта і т.п. тільки на максімалках.. Море було тепле, але з водорослями.. Їздили на три дні в Грецію, так там море (Егейське) набагато чистіше. Різниця по цінам Болгарія/Греція не багата, даже в гречеському супермаркеті ціни були трохи дешевше ніж в болгарському. А в загалі відпочили норм..