autoua
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

цвірінчить під капотом зранку (3/3)

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

Re: цвірінчить під капотом зранку [Re: kvadjagan]
      19 марта 2025 в 12:16 Гілками

kvadjagan 19.03.2025 11:19 пишет:

поміняв мастило у редукторі задньому. Не допомогло прибрати виття. Ну я і здогадувався що підшипник приплив уже і що заміна мастила не допоможе. Але треба було перевірити. В будь якому випадку, там мастило років 5 точно не мінялось. Бо колись міняв і мастило і сальник. Підняли на підйомник - покрутили усі колеса- все ок. Я й майстру казав що звук десь після 60 км зьявляеться. Погазував на підьйомнику і майстер послухав - звук саме з муфти підключення ПП. Зараз шукаємо по каталогах підшипник.

На підйомнику колеса розвантажені і на початкових станах деградації підшипника шум може зникати.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский *
21 год за рулем, Vorlon Planet
С нами с 14.08.2011

Re: цвірінчить під капотом зранку [Re: maksym]
      19 марта 2025 в 12:38 Гілками

maksym 19.03.2025 12:16 пишет:

kvadjagan 19.03.2025 11:19 пишет:

поміняв мастило у редукторі задньому. Не допомогло прибрати виття. Ну я і здогадувався що підшипник приплив уже і що заміна мастила не допоможе. Але треба було перевірити. В будь якому випадку, там мастило років 5 точно не мінялось. Бо колись міняв і мастило і сальник. Підняли на підйомник - покрутили усі колеса- все ок. Я й майстру казав що звук десь після 60 км зьявляеться. Погазував на підьйомнику і майстер послухав - звук саме з муфти підключення ПП. Зараз шукаємо по каталогах підшипник.

На підйомнику колеса розвантажені і на початкових станах деградації підшипника шум може зникати.

можливо, сперечатись не буду, але по усім симптомам це саме піднипник муфти. Його улюблена швидкість для виття +- 60км . Цей звук майстер одразу ідентифікував. Якщо уже летіти 100+ то звук стає дуже високочастотним - як комарь

Достоевский *
21 год за рулем, Vorlon Planet
С нами с 14.08.2011

Re: цвірінчить під капотом зранку [Re: kvadjagan]
      23 марта 2025 в 19:26 Гілками

в суботу поміняв підшипник в муфті і сальник. Бо сальник вже трохи був підгулявший і травив трошки мастило. В муфті стояв оригінальний японський підшипник - який виходим мінумум 80 тисяч км. І у важких умовах, я по лісах, полях, селах мотався дуже багато. Тросом тягав автівки. Зараз після заміни - усе чудово, характериних звуків виття не стало, а їх було кілька видів і при наборі швидкості і при скиданні. Я лише вчора забув з майсром переговорити стосовно стану крестовини (тої що як раз до муфти прикручена). З виду вона ок. Але ми її вчора не перевіряли чи не підкусує вона. Бо в ютубах знаходив роліки автори яких говорили що крестовини вже кілька разів ремонтували бо вони спочатку підкусують а потім починає зношуватись підшипник. Щось я не пам'ятаю щоб були сервісні операції для кардану rav4. Для крузаків у усих інших на резорізних мостах там є процедура шприцювання кожні Х тисяч. А для авто з розрізним мостом (він же редуктор) начі ніякого сервісу і не має.

Autoua.netФорумЗапитати Autoua
Додаткова інформація
0 користувачів і 14 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3395

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія