DimonDSV 18.03.2025 14:18 пишет: купив собі старенького дизеля. до цього не мав досвіду. підкажіть, чи варто лити в профільне авто дизель типу мустанг та пульс? заправляють в основному на вог та окко.
Заливав звичайний дизель протягом майже 300 тис. км. Раз на рік флакон 300 мл очисника для форсунок. На краплі присадки у дизель для мустанга та пульса шалені гроші заробляються.
DimonDSV 18.03.2025 14:18 пишет: купив собі старенького дизеля. до цього не мав досвіду. підкажіть, чи варто лити в профільне авто дизель типу мустанг та пульс? заправляють в основному на вог та окко.
Заливав звичайний дизель протягом майже 300 тис. км. Раз на рік флакон 300 мл очисника для форсунок. На краплі присадки у дизель для мустанга та пульса шалені гроші заробляються.
Aziz 18.03.2025 15:37 пишет: а що саме за очисник? Заливається на повний бак?
Так, на бак, hi-gear, іноді Liqui Moly. Паливна система Delphi, на неї всі кривляться, начебто дуже чутлива до якості дизеля. У мене нарікань до неї немає.
Так, на бак, hi-gear, іноді Liqui Moly. Паливна система Delphi, на неї всі кривляться, начебто дуже чутлива до якості дизеля. У мене нарікань до неї немає.
та всі сучасні паливні вимогливі, але до чистоти палива - важливо який фильтр на паливо ставиться (також важливо його походження - підробки трапляються, було що і від оффів). маю дизель 2005 року и 440ткм - в принципі споживає будь-який дизель (хоч і комонрейл), але зазвичай окко/сокар евродизель, іноді покращені (там різниця в застосованих присадках керопур - на сертифікатах можна побачити і почитати яка що дає). промивав паливну 100ткм тому приєднанням замість баку 1л ємності з миючою речовиною, відверто - результату не відчув. дизель з вищім цетановим горить повільніше/м'якіше - відчуття тихішої роботи, але здається це дає враження на зменшення тяги на максимальних режимах.
у мене форсунки сіменс/континенталь, тому й виникло питання про якість пального
Наскільки я пам'ятаю, на моєму Поло теж вона була. Але на 50+ тисяч виліз чек - клапан або датчик EGR не витримали звичайного дизеля на вог і окко. Нова машина і дизель пульс/плюс - і все добре, жодних нарікань. У тих преміумах як раз присадки і відрізняють паливо.
А топікстартеру, як відрізнити - по звуку, потужності і витраті, тут все вірно писали. Як я заправився на ноунейм заправці у райцентрі - то молився, щоб закінчився той дизель якнайшвидше, бо машина ледь їхала, перехрестився і теперь тільки окко/вог.