В ответ на: "2.1 “Дати дорогу”. Водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що під’їжджають до нерегульованого перехрестя...
до меж перехрестя питань немає. Але, на мою думку, в 2.1 є слово "до". Тобто повинен дати дорогу машинам, які ще не на перехресті. Тільки ідуть до нього І того, що дати дорогу повинен в межах перехрестя - такого немає. Якщо з головної машина з увімкненим поворотником їде в правий бік, але зіткнення з другорядником відбулося за межами перехрестя - ось я не впевнений, що поліціянти стануть на бік другорядника. Визначення "дати дорогу" не має чітких меж. Дати -і все.
maksym 20.03.2025 14:33 пишет: ... але зіткнення з другорядником відбулося за межами перехрестя - ось я не впевнений, що поліціянти стануть на бік другорядника. Визначення "дати дорогу" не має чітких меж. Дати -і все.
Тоді за перехрестям (за помаранчевим стовпом)зайдемо з козирів:
В ответ на: 10.3. У разі перестроювання водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися.
За одночасного перестроювання транспортних засобів, що рухаються в одному напрямку, водій, який знаходиться ліворуч, повинен дати дорогу транспортному засобу, що знаходиться праворуч.
Мені здається я тут і тему колись робив - схожа на ситуація на з'їзді з Міхновського в сторону Лобановського. Пересікаються потоки з тими,хто з Науки звертає на Ізюмську. Але там є розмітка,яку частина водіїв дотримується,а частина так само звертає на Ізюмську роблячи вигляд,що вони нікому таким маневром не заважають