autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Заруба з Multiplexом

Достоевский **
30 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Заруба з Multiplexом
      20 марта 2025 в 19:31 Гілками

Купив був квитки в кіно у Мультиплекс. Потім виникла необхідність змінити час сеансу. Купив нові квитки, а попередні зробив повернення.
В результаті замість грошей мені прийшли купони на безкоштовні квитки які я можу використати протягом 6 місяців.
Це ще б було зрозуміло яби я просто повернув, але ж я купив інші. Написав в підтримку, все розказав, ось кажу я купив інші квитки, застосуйте до них купони і поверніть мені гроші. Очікувано мене послали нафіг.
Намагання полюбовно це вирішити ні до чого не призвело.
У них на сайті вказано що гроші за квитки не повертають, тут я не сперечаюсь. Зрозуміло що ця міра була введена коли були відключення світла і постійні тривоги, але мабуть фінансово вигідно якщо залишили.
Але ж моя ситуація трохи інша, я не просто повернув квитки я купив інші, навіть дорожчі. І трохи те як підтримка мене послала мене зачепило. Тож вирішив перевірити чи здатне законодавтрво захистити споживача в такому випадку.
На даний момент:
- написав в банк про відміні транзакції за неотримані послуги.
- Написав скаргу у Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.
- На сайті Дії знайшов заяву на повернення коштів за неотримані послухи, але ще заповнюю.

Можу у когось є ще ідеї якими шляхами це можна порішати? Я так розумію останній спосіб це судовий позов?

Змінено Mutant (19:32 20/03/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский **
30 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Re: Заруба з Multiplexом [Re: Mutant]
      20 марта 2025 в 19:33 Гілками

Разом із Чатом жпт склали наступне юридичне обгрунтування:

Стаття 10, частина 1 закону України «Про захист прав споживачів»: Споживач має право на відшкодування збитків, якщо йому надано неякісну послугу або послугу не надано взагалі.
Послуга мені не була надана, і я завчасно про це повідомив.

Стаття 18, частина 5 закону України «Про захист прав споживачів»: Якщо умови договору обмежують права споживача, встановлені законодавством, вони є нікчемними (недійсними), навіть якщо споживач погодився з ними.
Умови договору що прописують повернення у вигляді купонів на придбання квитків обмежують мої права так як я не маю змоги ними скористатися. Таким чином фактично це є крадіжка моїх коштів.

Стаття 633 Цивільного Кодексу України: Договір публічної оферти повинен бути однаковим для всіх споживачів і не може встановлювати дискримінаційні чи несправедливі умови.
Нав”язування замість моїх власних грошових коштів, купонів які вимагають мене відвідувати тільки цю мережу є дискримінаційними, так як у мене немає змоги відвідувати тільки цю мережу кінотеатрів.

Стаття 612 Цивільного Кодексу України: Якщо споживач не отримав оплачений товар або послугу, він має право вимагати повернення коштів.
Я маю право вимагати повернення саме коштів, а не заміни у якомусь іншому вигляді.

Достоевский ***
44 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 19.04.2006

20 марта 2025 в 20:35 Гілками

Таки Планета Кіно - дуже адекватний кінотеатр - повертав безліч раз , просто навіть під час цього ж сеансу (купив інші місця).
Буду знати, що в мультиплекс краще не ходити.
По поверненню, якщо в правилах не повертають, то імхо тільки суд!

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

20 марта 2025 в 21:18 Гілками

Мені здається, термін "не отримав послугу" використовується якось не так. Таке враження, що послуга не отримана з вини кінотеатру. А це не так.
Ну для початку запитай у того жпт які правові підстави не повертати гроші під час воєнного стану.
Віт цього "танцювати".

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

20 марта 2025 в 21:39 Гілками

Мене ці чудаки колись не пустили в зал зі стаканчиком коли з мака, типу не у них куплено.
Послав і повернув квитки куплені у касі.
Але то давно було...

Достоевский **
30 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Re: Заруба з Multiplexом [Re: maksym]
      20 марта 2025 в 21:45 Гілками

maksym 20.03.2025 21:18 пишет:

Мені здається, термін "не отримав послугу" використовується якось не так. Таке враження, що послуга не отримана з вини кінотеатру. А це не так.
Ну для початку запитай у того жпт які правові підстави не повертати гроші під час воєнного стану.
Віт цього "танцювати".

Так перечитавши, розумію що "не отримана посліга" мабуть тут не може застосовуватись.

Воєнний стан також не аргумент, так як закон каже що вони можуть прописувати в договорі публічної оферти все що не протирічить законодавству, аж до повної відмови повернення.
Але як вказано вище є ньюанс, що якщо такий договір обмежує мої права згвдно Закону про захист прав споживачів то він вважається не дійсним.
Той же Чатжпт каже що те що видані купони замість квитків діють тільки 6 місяців і тільки на визначену категорію квитків вже є обмеженням прав.

Може є тут хто з юристів, хто ще щось може підказати.

Достоевский **
30 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

20 марта 2025 в 22:05 Гілками

Ще один пункт по якому можна відмінити договір публічної оферти Мультиплексу:

Неможливість нав’язування споживачеві товарів або послуг, яких він не хоче
✅ Частина 1 статті 19 Закону України «Про захист прав споживачів»:

«Забороняється примушування споживача до придбання продукції, виконання робіт або надання послуг, якщо він цього не потребує».

➡ Видача ваучера замість грошей є примушуванням споживача до отримання послуги, якою він може не хотіти скористатися.

V.I.P. ***
Киев
С нами с 21.07.2001

20 марта 2025 в 23:20 Гілками

Mutant 20.03.2025 19:31 пишет:

Купив був квитки в кіно у Мультиплекс. Потім виникла необхідність змінити час сеансу. Купив нові квитки, а попередні зробив повернення.
В результаті замість грошей мені прийшли купони на безкоштовні квитки які я можу використати протягом 6 місяців.
Це ще б було зрозуміло яби я просто повернув, але ж я купив інші. Написав в підтримку, все розказав, ось кажу я купив інші квитки, застосуйте до них купони і поверніть мені гроші. Очікувано мене послали нафіг.
Намагання полюбовно це вирішити ні до чого не призвело.
У них на сайті вказано що гроші за квитки не повертають, тут я не сперечаюсь. Зрозуміло що ця міра була введена коли були відключення світла і постійні тривоги, але мабуть фінансово вигідно якщо залишили.
Але ж моя ситуація трохи інша, я не просто повернув квитки я купив інші, навіть дорожчі. І трохи те як підтримка мене послала мене зачепило. Тож вирішив перевірити чи здатне законодавтрво захистити споживача в такому випадку.
На даний момент:
- написав в банк про відміні транзакції за неотримані послуги.
- Написав скаргу у Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.
- На сайті Дії знайшов заяву на повернення коштів за неотримані послухи, але ще заповнюю.

Можу у когось є ще ідеї якими шляхами це можна порішати? Я так розумію останній спосіб це судовий позов?

Так не робиться. От якби найперв отримав купони а потім на них придбав нові квітки - так. А застосувати купони до вже придбаних квитків не можна.

Хто заважає повернути квітки, а на ті купони що в тебе купити нові. Щоправда, у такому разі в тебе на руках знов будуть купони, але вже нові ))

Достоевский **
30 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Re: Заруба з Multiplexом [Re: AlexAudiCoupe]
      20 марта 2025 в 23:29 Гілками

AlexAudiCoupe 20.03.2025 23:20 пишет:

Так не робиться. От якби найперв отримав купони а потім на них придбав нові квітки - так. А застосувати купони до вже придбаних квитків не можна.

Хто заважає повернути квітки, а на ті купони що в тебе купити нові. Щоправда, у такому разі в тебе на руках знов будуть купони, але вже нові ))

Ну це я зараз знаю що вони хамовиті мудаки, тоді якось навіть в голову не прийшло що така ситуація може стати проблемною...

Достоевский *
58 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

21 марта 2025 в 09:13 Гілками

А , що хотів подивитись ?

СуперСтар ***
46 лет (25 лет за рулем), Киев
С нами с 31.10.2005

21 марта 2025 в 09:16 Гілками

Mutant 20.03.2025 23:29 пишет:

вони хамовиті мудаки

Хз хто тут хамовитий [*****], якщо при купівлі квітків в застосунку треба поставити галку напроти тексту, де прямо написано, що повертаються купони, а не гроші.

Достоевский **
30 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Re: Заруба з Multiplexом [Re: Researcher]
      21 марта 2025 в 10:19 Гілками

Researcher 21.03.2025 09:16 пишет:

Mutant 20.03.2025 23:29 пишет:

вони хамовиті мудаки

Хз хто тут хамовитий [*****], якщо при купівлі квітків в застосунку треба поставити галку напроти тексту, де прямо написано, що повертаються купони, а не гроші.

Я ж вище написав, що така вимога протирічить законодавству. Може ви також вважаєте що можна написати будь-яку фігню у договорі публічної оферти і це буде ок, то я розчарую законодавство про захист прав споживачів не дозволяє там писати все що захочеться.

Це офіційно. А по факту я б не зморачувався якби я просто повернув квитки, але я купив інші, і я не планую найближчі 6 місяців йти в кіно, тобто їх купони мені не потрібні вді слова зовсім. Знову ж якби їх підтримка реагувала адекватно, також думаю щось би придумали полюбовно. Але вони вибрали шлях конфлікту.

Достоевский **
30 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

21 марта 2025 в 10:22 Гілками

По факту, після того як я в підтримку написав свої зауваження з посиланням на норми законів, не одразу, але після трьох повідомлень таки зробили повернення коштів.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 39 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1019

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія