мелкий-2 23.06.2025 12:14 пишет: Про миючий пилосос. На днях дружині на роботі дівчата подарували (як я розумію з її подачі ) робот пилосос. Тільки не той котрий пилюку збирає, а той який миє підлогу. Керхер RCF 3. Прикольна штукенція якщо підлога кахель. На відміну від звичайних роботів він не тягає ганчірочку, а має 1 великий валик, як керхеровської електрошвабри. Я навіть не знав що така звірюка є. А миє він добре.
Зацікавило. А він функцію саме робота пилососа реалізує, чи це "робот швабра"? Пилюку, усякі крихти і головне - котяче хутро - якісно прибирає чи така собі додаткова функція?
Запуска його пару раз. Я б сказав що це "робот швабра". Повзає він не швидко (десь в 1,5 рази повільніше ніж звичайний робот). Пилюку, усякі крихти, котяче хутро прибирає. Але весь цинус це мита підлога, а не так я звичайний протирає ганчіркою. Перший поверх це 60 кв.м. Підлоги для прибирання десь 35 кв.м. +/-, двічі повертався на базу щоб почистили (будинок, є 3 кота).
мелкий-2 23.06.2025 12:14 пишет: Про миючий пилосос. На днях дружині на роботі дівчата подарували (як я розумію з її подачі ) робот пилосос. Тільки не той котрий пилюку збирає, а той який миє підлогу. Керхер RCF 3. Прикольна штукенція якщо підлога кахель. На відміну від звичайних роботів він не тягає ганчірочку, а має 1 великий валик, як керхеровської електрошвабри. Я навіть не знав що така звірюка є. А миє він добре.
Зацікавило. А він функцію саме робота пилососа реалізує, чи це "робот швабра"? Пилюку, усякі крихти і головне - котяче хутро - якісно прибирає чи така собі додаткова функція?
там нема функції пилососа. це виключно швабра з крутящимся валиком.
На офф сайті Karcher написано "робот-пилосос з функцією вологого прибирання". Я власне через це і запитав у власника - як він саме пилососить? У мене сумніви викликала відсутність отієї силіконової щіточки з китицями, яка є у всіх роботів-пилососів, і лише один валік у той час як у всіх якісних роботів-пилососів їх два. Але сперечатися із власником щодо якості прибирання, не маючи такого досвіду, якось некоректно. Хоча мене в описі ще здивувала теза про те, що можна прибирати підлогу з паркету, у т.ч. навіть змащеного оливою, а не лакованого.
На офф сайті Karcher написано "робот-пилосос з функцією вологого прибирання". Я власне через це і запитав у власника - як він саме пилососить? У мене сумніви викликала відсутність отієї силіконової щіточки з китицями, яка є у всіх роботів-пилососів, і лише один валік у той час як у всіх якісних роботів-пилососів їх два. Але сперечатися із власником щодо якості прибирання, не маючи такого досвіду, якось некоректно. Хоча мене в описі ще здивувала теза про те, що можна прибирати підлогу з паркету, у т.ч. навіть змащеного оливою, а не лакованого.
на розетці є відгуки. там кажуть що нема функції пилосмока.
Офф сайт пише що є. сторінка, камрад-власник пише що є і що котячим хутром забивається ємність для прибраного пилу. Я не бачу сенсу сперечатися із ними. А розетка то помийка.
Офф сайт пише що є. сторінка, камрад-власник пише що є і що котячим хутром забивається ємність для прибраного пилу. Я не бачу сенсу сперечатися із ними. А розетка то помийка.
нема там пилосмоку. просто щітка мокра збирае і сміття. все одно що мокрою шваброю прибирати. на коврових покриттях не працює, навіть вказано це в описі. де ви бачили пилососа котрий не працює на коврових покриттях. https://www.youtube.com/watch?v=1BR5SuoZmTs&ab_channel=COMFY тут на відео принцип проботи показаний.
Камрад- власник це я? То я не писав що забивається ємність для пилу. Її там немає. Там є тільки ємність для чистої води та для брудної. Забивались хутром зубці якими з валика знімає хутро під час прибирання.
мелкий-2 23.06.2025 17:59 пишет: Камрад- власник це я? То я не писав що забивається ємність для пилу. Її там немає. Там є тільки ємність для чистої води та для брудної. Забивались хутром зубці якими з валика знімає хутро під час прибирання.
Тоді цінність цього пристрою сильно знижується. У мене є робот пилосос і парошвабра керхер. То пил і хутро щоденно прибирає робот, а вже кахельну підлогу (у мене іі сумарно метрів 65 з них вільної метрів 40) я протираю парошваброю пару разів на тиждень. Прибирання парошваброю (кухні - вітальні, коридора, двох санвузлів і душкабіни) займає хвилин 15. То ж особливої економії часу не вбачаю.
У меня в хозяйстве есть универсальный Bissell Crosswave 17132, но я им толком еще не пользовался. Но он ручной и проводной, хотя вроде с обеими функциями неплохо справляется.
Не знаю, наскільки такі штуки ефективні. Мені виглядає, що регулярно пилосос + зрідка парова швабра простіше і надійніше.
З опису "Парова швабра Shark SteamPickUp hard floor cleaner SD200EU створена для ідеального очищення всіх типів твердих покриттів: ламінату, вінілу, паркету, плитки, мармуру чи каменя."
Виходить, що килими, мяку меблю ним прибрати не вийде.
Я не такий старий, але в мойому дитинстві квартиру прибирали віником і шваброю зі звичайною тряпкою. Вже потім купили пилосос Ракета, але швабру продовжували використовувати. А зараз прям жити неможливо, якщо не обробити парою та не продезинфікувати. О часи настали.
Не знаю, наскільки такі штуки ефективні. Мені виглядає, що регулярно пилосос + зрідка парова швабра простіше і надійніше.
З опису "Парова швабра Shark SteamPickUp hard floor cleaner SD200EU створена для ідеального очищення всіх типів твердих покриттів: ламінату, вінілу, паркету, плитки, мармуру чи каменя."
Виходить, що килими, мяку меблю ним прибрати не вийде.
Я не такий старий, але в мойому дитинстві квартиру прибирали віником і шваброю зі звичайною тряпкою. Вже потім купили пилосос Ракета, але швабру продовжували використовувати. А зараз прям жити неможливо, якщо не обробити парою та не продезинфікувати. О часи настали.