Смотри. Заливаем мы, допустим, газ раной плотности, качества и т.п. не зависимо от стран. То как горит газ - видит или только штатный ЭБУ или и ЭБУ и блок ГБО (зависит от типа ГБО). Если штатный блок видит, что смесь бедная/богатая, он её корректирует по лямде. И 20 процентов это очень много. Далее. Есть блоки ГБО, которые имеено льют, те имеют свои карты корректировки и видят изменение времение впрыска бензина на всех режимах и видят, что штатный ЭБУ пытается времена менять по лямде. И потому такие блоки ГБО корректируют и компенсируют заправку вышеуказанного газа. А есть блоки, что через OBD себя корректируют. Потому, при правильно подобранном и настроенном ГБО не нужно туда лазить, в независимости от того какой газ льёшь, где и в какую пору года.
Все блоки ГБО 4 поколения видят время впрыска на бензине, домножают его на коэфициет, полученный в результате кривой впрыска (карта) + все коррекции и на такое время открывают газовые форсунки. Говорить про ГБО 1/2 поколения на инжекторной машине глупо. Компенсация заправки разного газа возможна только через OBD, потому что для компенсации нужны коррекции, а ГБО их само по себе взять не может, поэтому ваши " видят изменение времение впрыска бензина на всех режимах и видят, что штатный ЭБУ пытается времена менять по лямде. И потому такие блоки ГБО корректируют и компенсируют заправку вышеуказанного газа. А есть блоки, что через OBD себя корректируют." это одно и то же. Чтобы сказать что штатный ЭБУ что-то изменяет по лямбде нужно знать STFT, а без этого знания ГБО не знает ничего о текущем режиме, кроме времени бензинового впрыска.
Автокоррекция карт по STFT/LTFT конечно иногда хорошо, но на практике не для всех ЭБУ, т.к. некоторые ЭБУ используют несколько разных топливных карт, и о переключении мозгам ГБО не сообщают. А если чек загорится раньше чем успеет сработать автокоррекция при новой заправке (а так происходит в 99% случаев при смене типа газа с автомобильного на бытовой) то вообще перейдет на аварийную карту и что при этом там будет корректировать гбо вообще не понятно
И это мы еще не затронули режим open loop
Перше і головне - є чим подивитись LTFT? на бензі і на газі - однакові?
LTFT однакові завжди на бензі і газі
Мають бути І тоді констатувати, що газова система, як комплекс обладнання - налаштована корректно. А от коли "штота пашло нє так" (інший газ/температура, зміна характеристик редуктора/форсів, фільтру парової фазі і т.д. і т.п.) - розбіг може бути. і чималий. Не пригадую. яка швидкість зміни LTFT, припускаю, що пари хвилин і більше, або коли STFT вилітає за межі+-25% - тоді треба регулювати швидше, або ввалюватись у аварійний режим
Підкинув баракуди Інсталяція окремо, зібрано в рампу Шланги були 20 см, стали 10 см Дюзи 2.2мм (калібровка дала добро)
По змінах З неприємного - чутно цокот газових форсунок, валтеків я взагалі не чув. На бензині тиск редуктора був 1.7, на валтеках 1.3, на баракуді 1.1 бар
Після калібрування Множитель впав з 1.8 до 1.1 Час відкриття форсунок на валтеках було 4.5мс, на баракуді 3.2 (бензинові 2.2мс)
Покатаю карту і побачу, чи потрібно редагувати коф
У меня наоборот статистика. Хана больше и дольше ходят. Но то дело вкуса. И Хану тоже можно поштучно поставить, через разделительную планку. Бонус у Баракуды, что можно колпачки снимать, для монтажной планки. А у ханы нужно изначально понимать, как форсунки будут стоять.
У меня наоборот статистика. Хана больше и дольше ходят. Но то дело вкуса. И Хану тоже можно поштучно поставить, через разделительную планку. Бонус у Баракуды, что можно колпачки снимать, для монтажной планки. А у ханы нужно изначально понимать, как форсунки будут стоять.
Та, я не парюсь, баракуда чи хана... Більшість каже, що баракуда топ, хтось запевняє, що хана краще... Думаю, що вони одного поля ягода і більш важливо правильно встановити і налаштувати Так, у баракуди з монтажем нуль проблем, зйомні колпачки це дуже зручно.
При каоібровці хтось пише, що треба вибирати хану ред, хтось хану Блек... Хто вкурсі?
На перших кілометрах сильно різниці не помітив (валтек/баракуда)
...
При каоібровці хтось пише, що треба вибирати хану ред, хтось хану Блек... Хто вкурсі? ...
А что за блок? Обычно просто выбирается ХАНА и всё. А дальше калибруется. Цель того выбора -лишь правильное сопротивление форсунки указать. А ред она или блек, там разницы нет.
... Множитель впав з 1.8 до 1.1 Час відкриття форсунок на валтеках було 4.5мс, на баракуді 3.2 (бензинові 2.2мс)
С Дюзами чуть переборщил. И что-то не сходится. Множитель это бензиновый впрыск умножить на множитель и получаем газовый. А тут не сходится
...
При каоібровці хтось пише, що треба вибирати хану ред, хтось хану Блек... Хто вкурсі? ...
А что за блок? Обычно просто выбирается ХАНА и всё. А дальше калибруется. Цель того выбора -лишь правильное сопротивление форсунки указать. А ред она или блек, там разницы нет.
Блок гофаст
В моїй прозі нема баракуди, але є всі кольори хани
... Множитель впав з 1.8 до 1.1 Час відкриття форсунок на валтеках було 4.5мс, на баракуді 3.2 (бензинові 2.2мс)
С Дюзами чуть переборщил. И что-то не сходится. Множитель это бензиновый впрыск умножить на множитель и получаем газовый. А тут не сходится
По таблиці, на мій мотор від 2.2 до 2.5 В мене 29 лс на циліндр
Відкатав газову карту, крива трохи нижче бензу, підняв множитель на пару позицій (приблизно, на скільки крива нижче). Кофе вийшов 1.3
Але чого воно не сходиться, я не знаю Бензинові, правда, гуляють від 2 до 2.3мс (буває і до 1.8 опускаються короткочасно). Зазвичай 2.3, коф 1.3, 2.3х1.3~3мс газових, але в мене від 3.1 до 3.3
Відкоригував карту Множитель на ХХ став 1.35, час газових збільшився до 3.6мс
Ще згадав, що на валтеках теж математика не сходилось. Множитель був 1.8, а час газових - 4.5мс Може воно десь там в програмі коригується той коефіцієнт чи як то пояснити?
Відкатав газову карту, крива трохи нижче бензу, підняв множитель на пару позицій (приблизно, на скільки крива нижче). Кофе вийшов 1.3
Так краще не робити , тільки автоадаптацією . Дюзи треба менші робити
Так краще не робити , тільки автоадаптацією . Дюзи треба менші робити
Автоадаптація, це що? Вона не теж саме робить в авто режимі, що я вручну? Куди ще меньші дози? По таблиці від 20 до 30 лс - 2.2-2.5мм, в мене 28лс, взяв по мінімуму
Якщо все влаштовує , то норм . В гбо принцип , якщо крутив тиск на редукторі , форсунки , дюзи . Все тільки через автокалібровку . Зроби менше дюзи , коефіцієнт буде 1,2 , 1,4 . В мене так
Якщо все влаштовує , то норм . В гбо принцип , якщо крутив тиск на редукторі , форсунки , дюзи . Все тільки через автокалібровку . Зроби менше дюзи , коефіцієнт буде 1,2 , 1,4 . В мене так
Так, в мене коф 1.35, для чого менші дюзи?
Зараз питання тільки в тому, чому програма невірно рахує час газових форсунок?
А ще, зробив тиск на 1.2бар, автокалібровка, коф впав до 1.2, карта трохи задерлась вверх, спустив до 1.15. Здається, з тиском 1.1 і коф 1.35 була трохи резвіше Продовжу спостереження
В тебе був 1.1 , ти підняв коеф. в прозі до 1.3
В тебе був 1.1 , ти підняв коеф. в прозі до 1.3
Так, це ж в межах норми
В межах норми повинно бути після калібровки Я пас , давай вже сам
В межах норми повинно бути після калібровки Я пас , давай вже сам
Після калібровки і було в межах норми, крива газова просила підняти вверх, я підняв, і все одно в норму попав Я і так, по суті сам, акцент не на тому , але і на тому дякую