Таке питання до спеців. В мене Ланет гігабітний, швидкість по WIFI 590 мб/с? Роутер, старий але надійний гігабітний Tp-Link Archer C80. Швидкість мобільного інету 100 мб/с. Київстар. Але... Коли роблю госові дзвінки по Telegramm, якщо дзвоню з дому, доводить переключатися на мобільний інет, бо через домашній якість зовсім погана. Після питання, його чують десь через 7 секунд на іншій стороні. З чим це повязане? Швидкість домашнього же ж вище! З мобільним все добре працює. Рив налаштування роутеру. Все міняв, скидував. Вже інший телефон купив. Нічого не дає.
Якщо можливо, то перевiрити з пiдключенням по кабелю з компа чи ноута, встановивши там застосунок. А на мобiлцi, глянути чи не використовуеться раптом якийсь vpn
UDP пакети не приходять з затримкою, цей протокол не має гарантованої доставки, на відміну від ТСР. Тож, на мою думку, проблема з маршрутизацією в провайдера. До нього треба й звернутись.
В ответ на: з боку провайдера жодних обмежень немає. Від себе можу повідомити, що такі складнощі складнощі спостерігаються і в інших провайдерів. Це складність самого сервісу. Така складність дійсно може спостерігатись і в більшості - складність самого месенджера. В цьому випадку, краще спробувати звернутись до їх підтримки і спробувати отримати ІР-адресу, на яку можна провести тестування. А результати цього тестування вже можна спробувати передати нам, щоб ми могли спробувати повпливати на це (хоч не завжди це можливо).
Спробуйте не через телеграм голосові дзвінки, щоб виключити фактор месенджеру. У мене на ланеті на одному роутері просто купа техніки, 3 людини працюють віддалено, одночасні відео конференції на різному софті проходять без ніяких проблем.
Ще інший роутер можна взяти у когось і спробувати. Якщо допоможе, то свій скинути до заводських налаштувань, може попустить його.
lopez 14.04.2025 19:53 пишет: UDP пакети не приходять з затримкою, цей протокол не має гарантованої доставки, на відміну від ТСР.
Я такого не казав, все ж таки 30+ років в цій проблематиці. Мова про те, що коли UDP не доступне, то голос працює через TCP, що значно повільніше. Портів, щоб працювало достатньо менше, ніж я вказав. Моєму адміну вистачило три десятки для всіх меседжерів, але він постійно тримає руку на пульсі і додає нові за потреби.
З чим це повязане? Швидкість домашнього же ж вище! З мобільним все добре працює. Рив налаштування роутеру. Все міняв, скидував. Вже інший телефон купив. Нічого не дає.
Не знаю, що у вас, але в мене в дома (вимушено) два роутери, бо два різні оператори - мідь та оптика. То, на оптичному інтеренеті - була стабільно погана швидкість (я думав проблема з оператором) - доки не вимкнув на тому роутері WiFi 2,4 ГГц (випадково спробував), лишився там лише канал 5 ГГц. Після цього - все пройшло, і обидва інети літають досить гарно (на 5 ГГц). Після цього вимкнув канал 2.4 ГГц і на другому роутері. Тепер вдома лише 5 ГГц (дуже старі телефони - не конектяться).
Бачу, що сусіди, більшість - все ще багато на 2,4 ГГц, ефір забитий. Хай страждають.