Сергёга 21.04.2025 21:21 пишет: от би так кати на бензинкахї відновлювати
Ну кати не кати, але якераз на бензинках "італійський" тюнінг і працює... Ну але бензинка має бути правильна - атмосферна з МПІ))) За що і їх і люблю. Проїхався по трасі на 4-5 тис. обертів пару хвилин і на душі спокійно))
+- моя ситуація, в рік наїзджаю біля 5-6тис.км останні 12 років, фактично машина вихідного дня. Перше би з чим визначитись, чи справді потрібна заміна? Якщо місячний пробіг залишиться той самий, міняти на електричку чи гібрид, втрачати на продажі, інвестувати в нове авто яке буде так само стояти- великого сенсу немає. Щодо зберігання- раз на міс-два перевіряти заряд акумулятора і при потребі дозаряджати стаціонарним зарядним. Нічого з сажевим (якщо він є) не буде від коротких відстанях, просто раз в 2-3 бажано виїзджати на трасу і трохи розкоксовувати систему (3а передача, 80-100 км, 5-10 хв.). Відносно палива- краще заїзджати частіше, але заливати менші об‘єми, розраховуйте щоб 1 заправки хватало на 2-3 міс. максимум. В порівнянні зі сучасними дизелями де всякі Adblue i Eolys- старий дизель в обслуговуванні і потенційних головняків може значно вигравати.
за схожої ситуації продала дизельну машину (форд куга) та купила бензинову (мазда сх-5). варіант покупки гібрида за моїм особистим розрахунком (при купівлі нового авто з салону) фінансово не вигідний і не окупиться
k.i.a 23.04.2025 14:28 пишет: за схожої ситуації продала дизельну машину (форд куга) та купила бензинову (мазда сх-5). варіант покупки гібрида за моїм особистим розрахунком (при купівлі нового авто з салону) фінансово не вигідний і не окупиться
Як вже писав - якщо авт не знадобиться найближчий рік-півтора, щоб використовувати регулярно, а для разових поїздок можна "позичити авто" - продати.
Через рік воно стане дешевше, не враховуючи витрат на т.о і т.п
k.i.a 23.04.2025 14:28 пишет: за схожої ситуації продала дизельну машину (форд куга) та купила бензинову (мазда сх-5). варіант покупки гібрида за моїм особистим розрахунком (при купівлі нового авто з салону) фінансово не вигідний і не окупиться
Як вже писав - якщо авт не знадобиться найближчий рік-півтора, щоб використовувати регулярно, а для разових поїздок можна "позичити авто" - продати.
Через рік воно стане дешевше, не враховуючи витрат на т.о і т.п
я використовую авто буквально через день, але на короткі відстані
Спочатку коронавірус, а потім і бойові дії в місті мене навчили, що без машини нікуди. Тому на таксі може і дешевше, але машина під вікнами нехай стоїть. За осттанній рік здається проїхав біля 1500км. Один раз зарядив аккумулятор і більше проблем не було. Авто мазда бензинова.
я продав, тому раджу так і зробити поки їздив по трасах до сажового взагалі питань не було, і витрата була у межах 5л - за пів року поіздок на роботу 5 км в один бік і назад - потрібна була регененрація або програмно, або на трассі з великими обертами, БК вже показував середній 8.5л, вирішив не мучати ні себе, ні авто, змінив роботу - авто продав