Мені особисто дуал-спорт подобається візуально так само як джип/кросовер на яких більшість теж з асфальту не зʼїзджає. Погоджусь що різні класи мото передбачають різні сілуєти, а тому дуал-сорт на якомусь літроспорті буде виглядати не дуже. Не усі літроспорти були на трек-днях так само як не усі тур-ендуро бачили оффроад. Добре це чи погано я не знаю. Як виявилось у моєму випадку - козирок на заважає на великих швидкостях. А кому заважає - є можливість його демонтувати на день чи назавжди. Хто такий С5 та Неотек я не зрозумів, вибач.
Вже встиг розчаруватись у Nolan N86. Дешева рибка… шолом не зручний, зовнішній вигляд слабенький, через вбудовані сонцезахисні окуляри нічого не бачиш - дешевий пластик, дуже темний, викривляє зображення. ... AIROH Commander 2 (325€ по акції; full carbon це +200€ та -80 грам). Подобається усе. Всередині краще ніж відверто дорогий Klim, тише ніж BMW (хоча інтернет вважає що BMW тихіше). Окуляри зручні. На 220 км/год козирок взагалі не відчувається.
Маю схожий комплект:
Старий шолом — Nolan N87
Новий — Airoh Commander 2
Нолан кращий по внутрянці — все зручніше, продуманіше, і тихіший. Айрох дає кращий кут огляду — для оффроуду це дуже важливо. Козирок працює класно — гілки ловить і трохи тінь дає, коли сонце шпарить.
А от підборіддя в новому Командері — повне лайно. Віє знизу добряче. Але я вже трохи допилив — стало краще. У Нолана кращі окуляри — механізм продуманіший. Хоча в мене він на оффроуді зламався — забився брудом.
Айрох крутіше тримається в жорстких умовах — для ендуро саме воно. Нолан — відмінно для міста й дальняків.
Чув, що хтось казав — Нолан скрипить? Ну, ага — два рази: коли вдягаєш і коли знімаєш. І взагалі не парить.
Маю диаметрально протилежну думку стосовно вбудованих окулярів. На мою думку саме Нолан використовує дешевий пластик через який мені було дуже темно та я не міг оцінювати стан дорожнього покриття. Тому окулярами Нолан майже не користувався. У Айрох окуляри світліше а тому мені особисто зручніше. Що до підборіддя. А ні в Айрох а ні в БМВ я не користувався оцим фільтром/трикутником. Тобто в мене величезний отвір для дихання. Можливо це погіршує шумоізоляцію, але мені так зручно у теплу пору.