Маю Audi A3 2004 року, двигун 1.6 бензин. Останнім часом помітив проблему: під кришкою заливу масла з’являється жовтий конденсат, схожий на йогурт, а після останньої заміни масла (використовував недороге масло Castrol) — ще й краплі води. Коли відкриваю кришку на працюючому моторі, чути характерне "клакання" — ніби вода «рухається» або «бурлить» всередині двигуна.
Рівень охолоджувальної рідини стабільний, не падає. Тому думаю, що прокладка ГБЦ не пошкоджена, і антифриз в масло не потрапляє. Припускаю, що причина в тому, що я часто їздив короткі дистанції (близько 6 км) в холодну, вологу осінньо-зимову погоду. Можливо, через це утворюється конденсат у системі вентиляції картерних газів (PCV).
Як ви думаєте, чи може очищення цієї системи та заміна клапана картерних газів допомогти усунути проблему? Я додам фотографію — буду вдячний, якщо хтось зможе вказати на ній, які саме деталі потрібно перевірити.
Дякую всім за поради! Чия думка збігається з моєю?
Не знаю, чи це не бот, але взимку - жовтий конденсат на кришці, на холодному двигуні - може бути (конденсат-емульсія парів води та масла). Він має зникати після повного прогріву двигуна. Влітку, за достатньо теплої погоди (цілодобово вище +12..+15) - не має бути.
VovkZ 21.04.2025 15:11 пишет: Не знаю, чи це не бот, але взимку - жовтий конденсат на кришці, на холодному двигуні - може бути (конденсат-емульсія парів води та масла). Він має зникати після повного прогріву двигуна. Влітку, за достатньо теплої погоди (цілодобово вище +12..+15) - не має бути.
Я взимку з цим "вазелином" навіть звертався на СТО до майстрів... Відповідь: не парся, так має бути! Літом зникне... От і не парюсь...