autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Вибір газонокосарки. (5/5)

YSK
V.I.P **
46 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 14.05.2007

Re: Вибір газонокосарки. [Re: keen]
      10 июня 2025 в 09:25 Гілками

keen 07.06.2025 15:45 пишет:

Alex2064 07.06.2025 12:54 пишет:

keen 06.06.2025 18:36 пишет:

я спокійно 20 соток акумуляторною газонокосаркою обробляю.

сколько раз ставишь на зарядку?
бо режим 20мин косишь, час заряжаешь сильно удлиняет процедуру покоса

в мене 4 зарядних пристроя та 3 пари акумів на 20 Аг: 2х3, 2х3, 2х4. Звичайно мені вистачає цього набору на 1.5-2 години (5-7 соток) в залежності від густоти та висоти трави, на більше не вистачає натхнення. Поки косиш одним комплектом, то заряджається наступний і так по колу, я поки що не доходив до ситуації, коли хочу косити далі, але не можу, мій рекорд був 10 соток за раз, далі мені було просто ліньки.

Ну я хз, ціна питання тут явно не кароисть акумуляторній техніці, та й гемору з тими акумами і зарядками. Я китайською мотокосою, 1 бачком кошу години дві(більше 10 соток досить високого бур'яну) і то можу не добити весь бачок, бо тупо замахуюсь. Є думка купити Штіль 250, той ще економніший та значно приємніший у роботі + відсутність вібрацій і загалом значно комфортніше китайки.

Змінено YSK (09:27 10/06/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
47 лет (27 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: Вибір газонокосарки. [Re: YSK]
      10 июня 2025 в 11:12 Гілками

YSK 10.06.2025 09:25 пишет:

В ответ на:

...

в мене 4 зарядних пристроя та 3 пари акумів на 20 Аг: 2х3, 2х3, 2х4. Звичайно мені вистачає цього набору на 1.5-2 години (5-7 соток) в залежності від густоти та висоти трави, на більше не вистачає натхнення. Поки косиш одним комплектом, то заряджається наступний і так по колу, я поки що не доходив до ситуації, коли хочу косити далі, але не можу, мій рекорд був 10 соток за раз, далі мені було просто ліньки.

Ну я хз, ціна питання тут явно не кароисть акумуляторній техніці, та й гемору з тими акумами і зарядками. Я китайською мотокосою, 1 бачком кошу години дві(більше 10 соток досить високого бур'яну) і то можу не добити весь бачок, бо тупо замахуюсь. Є думка купити Штіль 250, той ще економніший та значно приємніший у роботі + відсутність вібрацій і загалом значно комфортніше китайки.

як людина, що геморилася з бензокосою та акумуляторними косою та косаркою, можу стверджувати, що що у порівнянні з бензином, акуми це майже ідеальна історія з точки зору відсутності гемору. Не знаю, який в тебе досвід, але в мене звичайно так: поставив 2 пари по 6Аг (в моїй можна 4 акуми ставити одразу) в косарку і косиш десь годинку, потім перепочіваю і ставлю пару на 8Аг, а ті що розрядились на зарядку, і це ще на 30-40 хвилин мінімум вистачає (за цей час дозаряджаються попередні комплекти десь до 70-80%). Далі я вже вирішую виходячи зі свого бажання, або беру дозаряджений комплект та ще хвилин 30-40 кошу, або йду відпочивати. Тобто з такою кількістю акумів та зарядних можна косити безперервно дуже довго, я закінчуюся раніше, ніж акуми

Щодо вартості питання, то тут в лоб виграє бензин, але якщо порахувати, що до цих акумів в мене не менше 10 інструментів під них, тобто якось ще цю користь треба врахувати Але у бензина це ще олія, свічки, профілактика (мій олео мак їздив на сервіс за 10 років не менше 3 разів, причому один раз так серйозно), у електрики все трохи простіше і більшість сервісних робіт я сам можу здужати
І як я писав раніше, для мене косіння з бензокосою це пекло, а з акумуляторними - це задоволення, яке також чогось варте

СуперСтар **
47 лет (27 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: Вибір газонокосарки. [Re: Barsic]
      10 июня 2025 в 11:20 Гілками

Barsic 10.06.2025 08:19 пишет:

keen 09.06.2025 13:23 пишет:

хз, набір акумуляторних інструментів почав збирати десь 3 роки тому. Тобто самому старому комплекту не менше 3 років, поки що явних ознак деградації я не спостерігав. Але для мене це не питання економії, а зручності та комфорту. Як згадаю бензокосу, то здригаюся: сморід, шум, вібрації, головний біль, тремор, тобто весь набір і тому я якийсь період перестав сам косити, наймав людей, що точно дорожче, ніж набір акумів. А зараз я із задоволенням ввечері кілька соток викошую сам, при цьому гарно відпочиваю.

Тут кожен лишиться на своєму акум/електро/бензо, залежить і від площи газону і від принципу косіння. Для мене наприклад для 10+ соток і косіння "в кошик", ото вище що наведене на акумуляторах, це трохи більше ніж іграшка, і треба нормальної потужності бензо, 50+ шириною, з регулюванням швидкості самоходу і це мінімальні обовязкові вимоги.

я нікого не агітую ні за що, кожен сам може зробити вибір, тільки ділюсь досвідом, але акумуляторні косарки також бувають потужні та широкі, в мене міцна, металева 48 см з макс.висотою 7.5 см, чого вистачає косити траву в полі (більш-менш оброблено в мене 6 соток навколо будику, все інше - це поле, трохи підрівняне трактором).

igg 1
V.I.P **
60 лет (39 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

10 июня 2025 в 14:13 Гілками

В ответ на:

...

Та!...Як вже вище написали, питання взагалі не про "ціну питання".
Це питання, з свого власного досвіду, прямо пропорційно кільккості років/здоров'я "косаря"
Ще якихось років 5 тому, я так само, легко міг впоратися з декількома сотками доволі високого бур'яну, що їх, як здавалося, швитко та з комфортом, викшував бензиновою косою Олео-Мак та ще пару соток газону - електричною косаркою ...але, з роками, приходить розуміння, що комфорт та власне здоров'я варті того, щоби за це ПЕРЕплачувати ...

От саме за для отримання того комфорту, я придбав акумуляторні газонокосарку+косу...й вже, отримую дійсно задоволення від такого (не самого вигідного, але дійсно корисного для здоров'я) придбання!
Про гемор з акумами/зарядними - явне перебільшення, його просто немає у моєму порівнянні із гемором/тремором , що пов'язаний з бензинами-оливами/тяганням довжелезних дротів, тощо...щастя є!

Супер писатель! *
С нами с 24.07.2013

Re: Вибір газонокосарки. [Re: keen]
      10 июня 2025 в 18:45 Гілками

хз, набір акумуляторних інструментів почав збирати десь 3 роки тому. Тобто самому старому комплекту не менше 3 років, поки що явних ознак деградації я не спостерігав. Але для мене це не питання економії, а зручності та комфорту. Як згадаю бензокосу, то здригаюся: сморід, шум, вібрації, головний біль, тремор, тобто весь набір і тому я якийсь період перестав сам косити, наймав людей, що точно дорожче, ніж набір акумів. А зараз я із задоволенням ввечері кілька соток викошую сам, при цьому гарно відпочиваю.

Як, на мене то ці акумуляторні девайси, виграють в одному-екології, і то якщо правильно акуми утилізувати, а не закинути не робочий акум сусіду за забор нехай він думає, що то з/ч від шахеда? коса прокрафт Т-5600, 4х- 100 грам масла на 50 мотогодин, міняється за 5 хвилин з пивом.., газонокосарка алко класік, з америкосовським піхлом, об'ємом 158 СС(даже не маю дюймових ключів в господарстві) років з 20 паше без проблем(поміняв сам ножа, бо наїхав на пеньок, і получив два ножі, ціна питання 550 грн.), свічку відкручував пару раз зазор перевірити, заводяться ''обе''з пів тика, заміна масла теж на 50 м/г йде 0,6 літра, міняю зазвичай раз в сезон, якщо не забуду.Кошу десь 12 соток газонокосаркою, + косою де неудобно, обніжки, нерівний ландшафт і т.д.

Супер писатель! *
С нами с 24.07.2013

Re: Вибір газонокосарки. [Re: Pepko]
      10 июня 2025 в 18:47 Гілками

Pepko 10.06.2025 18:45 пишет:

Як, на мене то ці акумуляторні девайси, виграють в одному-екології, і то якщо правильно акуми утилізувати, а не закинути не робочий акум сусіду за забор нехай він думає, що то з/ч від шахеда? коса прокрафт Т-5600, 4х-тактна, 100 грам масла на 50 мотогодин, міняється за 5 хвилин з пивом.., газонокосарка алко класік, з америкосовським піхлом, об'ємом 158 СС(даже не маю дюймових ключів в господарстві) років з 20 паше без проблем(поміняв сам ножа, бо наїхав на пеньок, і получив два ножі, ціна питання 550 грн.), свічку відкручував пару раз зазор перевірити, заводяться ''обе''з пів тика, заміна масла теж на 50 м/г йде 0,6 літра, міняю зазвичай раз в сезон, якщо не забуду.Кошу десь 12 соток газонокосаркою, + косою де неудобно, обніжки, нерівний ландшафт і т.д.

важничающий писатель ***
47 лет, Украина
С нами с 05.02.2012

10 июня 2025 в 22:37 Гілками

Теж кошу бензинкою і нерозумію, що в ній може бути некомфортного і геморного. В мене самохідна, з ричажком плавного регулювання швидкості їзди і ричажком плавного регулювання обертів двигуна. Висока трава - виставив високі оберти і малу швидкість, низька навпаки, далі тільки ходиш за нею і контейнер викидаєш, коли заповнився. Комфортніше, хіба що сидіти на ній, щоб і возила людину що косить.

опытный писатель *
17 лет за рулем, Львов
С нами с 30.08.2018

11 июня 2025 в 00:23 Гілками

В ответ на:

...

Вивчав це питання минулого року. Відсутність вібрацій це
Штіль 350 і вище.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

11 июня 2025 в 10:38 Гілками

Barsic 10.06.2025 22:37 пишет:

Комфортніше, хіба що сидіти на ній, щоб і возила людину що косить.

...та щоб та людина сиділа на ній та кайфувала від вихлопу хорошого дорогого віски бензу

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

Re: Вибір газонокосарки. [Re: igg]
      11 июня 2025 в 17:26 Гілками
Супер писатель! *
С нами с 24.07.2013

Re: Вибір газонокосарки. [Re: nickka]
      11 июня 2025 в 22:59 Гілками

Що це, оце? Я тільки бачу, що Веталь слаща нехилого отримав від постачальника.., скільки метрів воно проїде/який груз потягне, яку висоту трави косить, скільки акуми пропрацюють і ціна питання при їх заміні?

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

12 июня 2025 в 06:20 Гілками
YSK
V.I.P **
С нами с 14.05.2007

Re: Вибір газонокосарки. [Re: Drug2]
      12 июня 2025 в 09:08 Гілками

Drug2 11.06.2025 00:23 пишет:

В ответ на:

...

Штіль 350 і вище.

Зрозуміло, у 350 ціла система віброгасіння, але там одразу + вага і + ціна. У 250 на фоні китайців просто відсутня вібрація. У мого батька на роботі є 250 і 350, косять всі 250, бо він відчутно легший. Враховуючи, що там за день може змінитись по декілька косарів і, по суті догляду як такого взагалі не має, то цій косі можна ставити пам'ятник за життя. В такому режимі вона паше вже 5 років, єдине, щось там з пружинкою біля курка в цьому році сталось, а так все рідне.

YSK
V.I.P **
С нами с 14.05.2007

12 июня 2025 в 09:21 Гілками

nickka 12.06.2025 06:20 пишет:

сторінка

Одні блогери той ГТМ вихваляють(кому плалять), інші хейтять(кому інші платять). По факту звичайний китай з посередньою якістю і надійністю, думаю аналог ДніпроМ. 150 тисяч за оте, просто за гранню мого розуміння. Скільки коштує скосити сотку якщо найняти людей? На скільки років вистачить тих 150К, щоб взагалі не напружуватись з отим косінням?

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

12 июня 2025 в 10:22 Гілками

Якщо автоуашник хоче косити і при цьому їздити на косарці хіба його зупинить ціна 150шт?

YSK
V.I.P **
С нами с 14.05.2007

12 июня 2025 в 10:30 Гілками

nickka 12.06.2025 10:22 пишет:

Якщо автоуашник хоче косити і при цьому їздити на косарці хіба його зупинить ціна 150шт?

Це треба дуууже хотіти косити і при цьому заплатити 150К за китайський нонейм.

важничающий писатель ***
47 лет, Украина
С нами с 05.02.2012

12 июня 2025 в 10:35 Гілками

YSK 12.06.2025 09:21 пишет:

сторінка

Скільки коштує скосити сотку якщо найняти людей? На скільки років вистачить тих 150К, щоб взагалі не напружуватись з отим косінням?

Готовий бізнес при майже будь-якій ціні за сотку))). А так ідеальне рішення для громадських міських газонів/парків, яка зекономить купу коштів і часу комунальникам. Для домашнього використання (якщо ми про газон), абсолютно марна річ.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

12 июня 2025 в 10:45 Гілками

YSK 12.06.2025 09:08 пишет:

Drug2 11.06.2025 00:23 пишет:

В ответ на:

...

Штіль 350 і вище.

Зрозуміло, у 350 ціла система віброгасіння, але там одразу + вага і + ціна. У 250 на фоні китайців просто відсутня вібрація. У мого батька на роботі є 250 і 350, косять всі 250, бо він відчутно легший. Враховуючи, що там за день може змінитись по декілька косарів і, по суті догляду як такого взагалі не має, то цій косі можна ставити пам'ятник за життя. В такому режимі вона паше вже 5 років, єдине, щось там з пружинкою біля курка в цьому році сталось, а так все рідне.

Пам'ятник - спочатку моїй косі Олео Мак Спарта спочатку бо вона вже 15 років паше, але це ж офтоп...нічого спільного з газонокосаркою, а саме про неї ця тема, в тих видатних кос немає

YSK
V.I.P **
С нами с 14.05.2007

12 июня 2025 в 10:57 Гілками

Barsic 12.06.2025 10:35 пишет:

YSK 12.06.2025 09:21 пишет:

сторінка

Скільки коштує скосити сотку якщо найняти людей? На скільки років вистачить тих 150К, щоб взагалі не напружуватись з отим косінням?

Готовий бізнес при майже будь-якій ціні за сотку))). А так ідеальне рішення для громадських міських газонів/парків, яка зекономить купу коштів і часу комунальникам. Для домашнього використання (якщо ми про газон), абсолютно марна річ.

Ідеальним воно буде, якщо це буде техніка відомих брендів, а не цей ноунейм. І, до речі, в зеленбуда є подібні машини, якого бренда не знаю.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
6 користувачів і 21 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3646

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія