DimonDSV 28.04.2025 21:03 пишет: зараз практичний іспит знімають на відео. тому можна оскаржити результат. я восени здавав на категорію А. так там інспектори носилися з цими реєстраторами та купую проводів з машини в машину. також знімали на відео як я 10 хвилин намайданчику фігури виписую. є історії як і таку схему обходять (неправильно вішають, забувають увімкнути...), але я особисто не зустрічав.
Камери це може і добре, але процедура оскарження ні про що. Відміни висновку "не здав" процедура оскарження не має. Догани інспектору теж. Не впевнений, чи є можливість для "невдачі" прийняти участь у роботі цієї комісії. Все прописано під інтерес інспектора.
А коли це було набагато легше? Раніше і давно все одно треба було відвідувати автошколу і там накатати з інструктором 20 (здається) годин про що робилися відповідні відмітки. І паралельно ходити на заняття і вчити теорію. А після завершення курсу вся група здавала внутрішній іспит з ПДР і ті, хто здав їхали у визначений час (усією групою) до ДАІ здавати в один день і іспит з теорії і практику водіння (на майданчику та окремо - містом). Де тут "легше"?
За деньги, всё делалось вообще без посещений.
У які роки? Я отримав права у 1987. Тоді ще не було таких варіантів.
я вирішив їй допомогти і зайшов в автошколу по дорозі і спитав яка процедура і скільки коштує. Почув 40 годин * 900грн + ще платіж там за щось.
Для учня-новачка - питань взагалі немає, так і треба робити. Для водія з багаторічним (мін 10 років ми разом) безаварійним стажем (легкий бум в стовбчик при паркуванні за весь час я всерйоз не рахую) я вважаю що це перебор. також я припустив що можуть бути варіанти, в тому числі у ціні самого заняття і тому запостив питання.
По суті пропозиції: - чи є обмеження по району занять? - можливо, по часу?
Sashok_Accent 05.05.2025 11:46 пишет: все одно незрозуміло навіть самі ранні права із строком дії ще не могли закінчитися. Що за права були у вашої дружини, що у них сплив строк дії?
Он як раз нещодавно була новина як в СЦ піймали жінку,яка прийшла міняти права, а в неї вони були куплені і ніде не відображались
Sashok_Accent 05.05.2025 11:46 пишет: все одно незрозуміло навіть самі ранні права із строком дії ще не могли закінчитися. Що за права були у вашої дружини, що у них сплив строк дії?
Судячи з мовчання ТС - за щось забрали. Алко або ДТП. Якщо не помиляюсь, повернення як раз через перездачу.
Для водія з багаторічним (мін 10 років ми разом) безаварійним стажем (легкий бум в стовбчик при паркуванні за весь час я всерйоз не рахую) я вважаю що це перебор.
Друже - напиши ВСЕ як є. Ну не закінчуються права у людини з 10-тирічним стажем водіння Було вилучення? Іздила взагалі без прав? Права були куплені, треба легалізуватися? Не громадянка Україні, отримала ВНЖ, були тичасові?
Vlad 05.05.2025 11:04 пишет: Дружина планує легально здати на права.
Для учня-новачка - питань взагалі немає, так і треба робити. Для водія з багаторічним (мін 10 років ми разом) безаварійним стажем (легкий бум в стовбчик при паркуванні за весь час я всерйоз не рахую) я вважаю що це перебор.
Ти навіть не уявляєш, скільки дядьків "все життя за кермом" не здають екзамен з водіння для відкриття категорії, а для повернення прав по 130-й валять так, що здати майже НЕ реально. З першого разу так точно.
Вам оце не пофігу , що та як ? Наскільки я зрозумів , то дружині тс потрібні права , от він і метається з цим
глобально пофік, але ж людина питає поради в ситуації, яку важко уявити, як саме вона сталася. Бо права з 30-ти річним терміном дії почали видавати років 10 тому. Які інші права могли скінчитися за 10 років водіння - вот хз. Тому саме від цього трбеа відштовхуватись.
nickka 07.05.2025 19:50 пишет: А таке хіба не автоматом замінюють?
Звісно, автоматом, без всяких перездач В принципі, пошук взагалі не видає такої можливості, як заміна прострочених прав. Як тут вже писали, такої ситуації ще не може бути в принципі. Тому і немає процедури.
Vlad 05.05.2025 11:04 пишет: Дружина планує легально здати на права.
я вирішив їй допомогти і зайшов в автошколу по дорозі і спитав яка процедура і скільки коштує. Почув 40 годин * 900грн + ще платіж там за щось.
Для учня-новачка - питань взагалі немає, так і треба робити. Для водія з багаторічним (мін 10 років ми разом) безаварійним стажем (легкий бум в стовбчик при паркуванні за весь час я всерйоз не рахую) я вважаю що це перебор. також я припустив що можуть бути варіанти, в тому числі у ціні самого заняття і тому запостив питання.
По суті пропозиції: - чи є обмеження по району занять? - можливо, по часу?
Обговорю з дружиною, можлиово скористаємося
Обмежень по району немає. Але в основному вчу по маршрутах ТСЦ на Перемоги 20. Лише будні дні. 0956822085,Ярослав
nickka 07.05.2025 19:50 пишет: А таке хіба не автоматом замінюють?
Звісно, автоматом, без всяких перездач В принципі, пошук взагалі не видає такої можливості, як заміна прострочених прав. Як тут вже писали, такої ситуації ще не може бути в принципі. Тому і немає процедури.
ми ж так і не дізнались які права закінчились, чи їх вилучили\позбавили, що треба оновлювати і чи були вони взагалі, куди ділись, навіщо було здавати теорію, чи може не встигли здати практику.