Этот рассеиватель снимается, частично дырочки прочищаются зубочисткой, частично замачиваются в средстве для мытья сантехники (кислотном, конечно) И вуаля, до следующей встречи через полгода-год...
а можете, будь ласка, навести, із власного 20-річного досвіду, конкретний приклад такого "кислотного засобу для чистки сантехники"?
а якого об'єму взяти на перекантуватися місяць поки відключення? всі разом не миємося. посуда не миється. чисто на душ.
я жив пару років із 25-літровим. Якщо дружина вміє швидко митися - то навіть один за одним можна встигнути душ прийняти. Але це все якщо немає місця\можливості всунути нормальну бочку. Бо 25 літрів краще ніж нічого
Этот рассеиватель снимается, частично дырочки прочищаются зубочисткой, частично замачиваются в средстве для мытья сантехники (кислотном, конечно) И вуаля, до следующей встречи через полгода-год...
а можете, будь ласка, навести, із власного 20-річного досвіду, конкретний приклад такого "кислотного засобу для чистки сантехники"?
Хм...Дело в том, что данная фраза написана с учетом нескольких форумских воспоминаний, как люди жаловались, что вот пробовал мыть унитаз средством для кухонных плит ...и ничего не помогает. Сейчас химию никто не знает и не хочет знать. Средства для сантехники имеют кислую реакцию, чтобы растворять всякие известковые минеральные отложения, а средства для кухонных плит ровно наоборот - это щелочи (едкий натр обычно), чтобы растворять жировые загрязнения. Для пущей безопасности сантехники и юзера средства для сантехники обычно содержат мягкие фруктовые органические кислоты. Наличие солянки стеснительно обзывают "минеральная кислота" В обязательном порядке в составе еще около <5% это неионогенные ПАВы, то есть СМС. Ну вот сейчас в пользовании для мытья сантехники у меня в уголке стоит Сантик бренда Сан Клин. Очень неплохо моет смесители и пр. В составе скупо написано - "пищевая кислота" В мире бытовой химии бешеное количество чистяще-моющих средств в наше время вообще не содержат ни кислот, ни щелочей (если для кухни). Предполагается, видимо, что клиент настолько ЩЩательно и часто вымывает санузлы и кухни, что ему достаточно предложить просто ПАВы с ароматизаторами и вуаля. Это часто. Плюс ко всему если он с бодуна хлопнет ПАВов, то это достаточно безвредно. Каждый юзер выбирает то средство, которое ему больше подходит, ну или снимает с полки в маркете флакон с наиболее красивой кричащей этикеткой Я же имею обыкновение читать сзади мельчайший шрифт текста с составом препарата. С каждым годом это сложнее и сложнее, т.к. производители умело прячут эту информацию в плотных зарослях микроскопического текста о чем угодно. Средства чисто на ПАВах я не беру, с таким же успехом можно просто Фэйрей мыть. Ну это мой личный выбор. ЗЫ. Кстати, средства типа Крота для чистки сливов это чистая щелочь - едкий натр, т.к. ему надо растворить/смыть жирные отложения мыла и волос в колене слива.
а якого об'єму взяти на перекантуватися місяць поки відключення? всі разом не миємося. посуда не миється. чисто на душ.
я жив пару років із 25-літровим. Якщо дружина вміє швидко митися - то навіть один за одним можна встигнути душ прийняти. Але це все якщо немає місця\можливості всунути нормальну бочку. Бо 25 літрів краще ніж нічого
ну коли в "тазику" миюся, то мені і 5 літрів вистачає)) думаю 30-40 літрів гарячої води має вистачити.
Як думаєте такий буде норм? ? там же проблем з монтажем не проблема? чи шукати специфічних спеціалістів?
Ніяких проблем, крім спонсорства рфії і якості.
я жив пару років із 25-літровим.
З 2004 року не зустрічав на ринку України жодного бойлера з об'ємом 25л. Або 15 або 30. Але,звісно, можливо все
Але це все якщо немає місця\можливості всунути нормальну бочку.
Звісно. Суттєва перевага 15-літрового - що його можна не вішати, займаючи десь місце - а просто покласти на підлогу, наприклад, в кутку кухні, під столом (під робочою поверхнею кухні), біля мийки, чи навіть під мийкою. 30 літровий - ймовірно, деякі - може поміститися теж під робочою поверхнею, в кутку збоку від мийки. (часто в кутку є пусте місце).
я жив пару років із 25-літровим.
З 2004 року не зустрічав на ринку України жодного бойлера з об'ємом 25л. Або 15 або 30. Але,звісно, можливо все
швидше за все найбільш вірогіднв можливість полягає в тому, що я помилився, і бойлер був насправді 30, а не 25 літрів.
Але це все якщо немає місця\можливості всунути нормальну бочку.
Звісно. Суттєва перевага 15-літрового - що його можна не вішати, займаючи десь місце - а просто покласти на підлогу, наприклад, в кутку кухні, під столом (під робочою поверхнею кухні), біля мийки, чи навіть під мийкою. 30 літровий - ймовірно, деякі - може поміститися теж під робочою поверхнею, в кутку збоку від мийки. (часто в кутку є пусте місце).
У меня 15-литровик живет под кухонной мойкой. И у него конструктивно вход и выход, а также регулятор температуры - сверху.
Та ладно! Другий рік 30 літрів. Жодного разу не було дискомфорту. Два дорослих, два підлітка. Ванну не приймаємо
Та ладно! Другий рік 30 літрів. Жодного разу не було дискомфорту. Два дорослих, два підлітка. Ванну не приймаємо
Зранку усі четверо за чергою вмиваються, чистять зуби, приймають душ і ще якісь витрати води типу чашки сполоснути, потім увечері знов усі четверо приймають душ+принамні двоє із них (у середньому) ще й голову миють, знов таки чистять зуби і вмиваються + знов якісь додаткові витрати води і на все оце вистачає 30 літрового бойлера, якій працює у режимі 55-60 градусів. Не вірю!
Вранці приймають душ дорослі, підлітки вмиваються. Так, миття посуду, зуби. Ввечері навпаки + миття посуду після вечері. Поточні витрати також є.
Температура, якщо вірно пям*ятаю, на максимумі - 75 градусів. Може 70
Витрата 4-9 кіловат за добу
ПС: час нагріву до максимуму влітку - хвилин 40+ ППС: мінімальний дискомфор виникає коли приїздимо з дачі - приймають душ всі четверо і кіт - але то паузи в 15-20 хвилин
Вранці приймають душ дорослі, підлітки вмиваються. Так, миття посуду, зуби. Ввечері навпаки + миття посуду після вечері. Поточні витрати також є.
Температура, якщо вірно пям*ятаю, на максимумі - 75 градусів. Може 70
Витрата 4-9 кіловат за добу
ПС: час нагріву до максимуму влітку - хвилин 40+ ППС: мінімальний дискомфор виникає коли приїздимо з дачі - приймають душ всі четверо і кіт - але то паузи в 15-20 хвилин
Звісно якщо митися раз на добу, ще й економити кожну краплю і бойлер ганяти на 80 градусів, то може впритик і вистачить. А якщо митися два рази на день, і не економити кожну краплю, і виставляти бойлер на 55-60 градусів (найбільш економний режим і руки не обпечеш) то 80 літрів буде як раз те що треба. Ну мінімум 60 літрів.
Ну мінімум 60 літрів.
От яких бойлерів я не бачив, так це на 60 л. Вони є такі?
Ну мінімум 60 літрів.
От яких бойлерів я не бачив, так це на 60 л. Вони є такі?
Точно є на 50 літрів і на 65. Але мабуть 50 буде замало на родину.
Звісно якщо митися раз на добу, ще й економити кожну краплю і бойлер ганяти на 80 градусів, то може впритик і вистачить. А якщо митися два рази на день,
А для чого митися два рази на день? Чому ви такі брудні? І що ви всі робите вночі, що звечора чисті, а зранку - вже брудні?
Звісно якщо митися раз на добу, ще й економити кожну краплю і бойлер ганяти на 80 градусів, то може впритик і вистачить. А якщо митися два рази на день,
А для чого митися два рази на день? Чому ви такі брудні? І що ви всі робите вночі, що звечора чисті, а зранку - вже брудні?
також цікаво. причому всі. маю тільки одну гіпотезу - бігуни. тренуються двічі на день.
також цікаво. причому всі. маю тільки одну гіпотезу - бігуни. тренуються двічі на день.
Мабуть заради того, щоб тема не перетворилася на беззмістовний срач (як це заведено на форумі), пропоную повернутися до обговорення вибору бойлера.
Вибачте, ми не з багатої сім"ї - тому так, економим і електрику і воду. "Сполоснутись" ввечері і помити "інтимні місця" - то 5 хвилин - бойлер іноді навіть не реагує
От ви використовуєте бойлер в економному режимі - то скільки кіловат на добу?
Вибачте, ми не з багатої сім"ї - тому так, економим і електрику і воду. "Сполоснутись" ввечері і помити "інтимні місця" - то 5 хвилин - бойлер іноді навіть не реагує
От ви використовуєте бойлер в економному режимі - то скільки кіловат на добу?
Пропоную припинити обговорення теми хто, де, коли і скільки миється. Щодо витрат бойлера - не міряв ніколи. Я його вмикаю лише у періоди, коли вимикають гарячу воду "для проведення гідравлічних випробувань".