А що Ви власне хочете обрати? Типів стаціонарних систем очистки води у міській квартирі реально існує аж один - ОСМОС. Усе інше або лайно, або екзотика. Системи домашнього осмосу відрізняються дрібницями, бо фільтри на заміну, та і мембрани усе одно доведеться покупати тут і будуть однакові для всіх. Мінералізатор у принципі не потрібен, окремий кран для фільтрованої води також. Отже реально обираєш бірку на корпусі, ємність баку та кухонний змішувач, на який замінш свій, коли будеш встновлювати осмос.
Мій вибір дуже простий, якщо дійсно ОСМОСу немає альтернатив, я - за нього, але там вибір моделей чималий, то ж хочу обрати дійсно оптимальний, надійний та модерновий(не застарілий) вариант.
Стандартний осмос в квартирі складається з таких основних частин: 1) наливний кранік (має бути латунний, а не пластиковий) 2) бак для накопичення води (має бути пластиковий а не сталевий) 3) клапан 4)набір трубок і трійників 5) корпус, до якого усе кріпиться 6) три стакани з фільтруючими картирджами 7) осмос мембрана 8)постфільтр 9) купа трубок та з'єднувачів. Ще можливо мінералізатор, та наливний кран, але вони реально не потрібні. Не залежно від того, що ти купиш, через рік тим заміниш три картрідж і постфільтр, а ще через певний час - мембрану. Вони стандартні, отже купиш не такі, як йшли з заводу, а ті, що є у нас на ринку. Які ще поради: бак літрів на 12-18, змішувач на кухні поміняти на комбінований, щоб через нього і звичайна вода наливалася і водопроводна, сіфон у мийці замінити із вводом для скидання в каналізацію води з осмос фільтра. Тобто вибираєш бірку на корпусі і комплектацію. Оптимально, щоб без мінералізатора, без крану для наливу фільтрованої води, з бажаною ємністю баката та латунним наливним краніком.
А можна, будь ласка, трохи розгорнути думку про непотрібність крану для наливу? Про мінералізатор, зрозуміло, замовив без нього. А чому без крантіка, це питання функціональне чи естетичне? В мене, вже такий крантік раніше встановлений на 2-колбовий фільтр під мийкою, то попередньо планую новий(з комплекта) в те ж місце встановити.
А можна, будь ласка, трохи розгорнути думку про непотрібність крану для наливу?
Зараз вже багато у продажу отаких кухонних змішувачів: сторінка Суть у тому, що отой більший за діаметром перемикач (на фото справа) - це звичайний перемикач гор/хол води як в стандартному крані. Але в цей же змішувач знизу підводится трубка від осмос фільтру, в як подається фільтрована вода. А відкривається/закривається подача фільтрованої води перемикачем меншого діаметру (на фото зліва). Усередині гусака паралельно йдуть дві трубки, по одній йде фільтрована вода, по іншій - звичайна гор/хол. Наприкінці гусака два отвори, з яких також буде литися окремо філтрована вода, окремо - нефільтрована. Звісно одночасно ніхто їх не відкриває, хоча в принципі можна (але немає сенсу). Переваги: не треба свердлити у столєшні зайвий отвір. Ну і естетика звісно. Ну і додатково треба буде поміняти сіфон під кухонною мийкою, щоб туди вивести злив води з осмос фільтру, яка не йде на фільтрування, а вимиває бруд з мембрани та зливається в каналізацію (таких сіфонів у продажу також багато).
А можна, будь ласка, трохи розгорнути думку про непотрібність крану для наливу?
Зараз вже багато у продажу отаких кухонних змішувачів: сторінка Суть у тому, що отой більший за діаметром перемикач (на фото справа) - це звичайний перемикач гор/хол води як в стандартному крані. Але в цей же змішувач знизу підводится трубка від осмос фільтру, в як подається фільтрована вода. А відкривається/закривається подача фільтрованої води перемикачем меншого діаметру (на фото зліва). Усередині гусака паралельно йдуть дві трубки, по одній йде фільтрована вода, по іншій - звичайна гор/хол. Наприкінці гусака два отвори, з яких також буде литися окремо філтрована вода, окремо - нефільтрована. Звісно одночасно ніхто їх не відкриває, хоча в принципі можна (але немає сенсу). Переваги: не треба свердлити у столєшні зайвий отвір. Ну і естетика звісно. Ну і додатково треба буде поміняти сіфон під кухонною мийкою, щоб туди вивести злив води з осмос фільтру, яка не йде на фільтрування, а вимиває бруд з мембрани та зливається в каналізацію (таких сіфонів у продажу також багато).
Дякую за пояснення. Щодо заміни сіфону під мийкою, це його треба міняти суто для такого (як за посиланням) повнорозмірного змішувача? Якщо таки кранік з комплекту, то міняти ж існуючий сифон немає потреби?
Дякую за пояснення. Щодо заміни сіфону під мийкою, це його треба міняти суто для такого (як за посиланням) повнорозмірного змішувача? Якщо таки кранік з комплекту, то міняти ж існуючий сифон немає потреби?
Сіфон треба міняти незалежно від способу виведення фільтрованої води в кастрюлю. Осмос фільтр у процесі фільтрації зливає в каналізацію більше води, ніж видає для корситування. От цю воду якось треба з фільтру вивести. Можно і не через сіфон, а, наприклад, через зливну трасу від посудомийної машини. Але через сіфон простіше.
Сіфон треба міняти незалежно від способу виведення фільтрованої води в кастрюлю. Осмос фільтр у процесі фільтрації зливає в каналізацію більше води, ніж видає для корситування. От цю воду якось треба з фільтру вивести. Можно і не через сіфон, а, наприклад, через зливну трасу від посудомийної машини. Але через сіфон простіше.
Ще раз подякував! Дивно, що монтажники жодного питання про це не задали. Попросили фото того, що в мене під мийкою та й годі. Можливо, той сифон, що в мене зараз стоїть, такий, як потрібно?
Ще раз подякував! Дивно, що монтажники жодного питання про це не задали. Попросили фото того, що в мене під мийкою та й годі. Можливо, той сифон, що в мене зараз стоїть, такий, як потрібно?
Всі монтажи які я бачив, в існуючий сифон просвердлюють отвір для трубки. За допомогою спец хомутика все це тримається. Але давно це все робилось так, мабуть зараз нові стандарти.
Всі монтажи які я бачив, в існуючий сифон просвердлюють отвір для трубки. За допомогою спец хомутика все це тримається. Але давно це все робилось так, мабуть зараз нові стандарти.
Шалених грошей коштує: сторінка І таких багато різних є, на різні конфігурації.
Отже, визначився з системою! Обрав Leader Standart RO-5(без мінер-ра), наче непогану ціну (із знижкою) запропонували та 5 років гарантії. Наступного тижня планую монтаж. Дуже дякую, усім хто долучився
Маєш сумніви, чи достатньо ефективний такий датчик?
Після двох траблів думаю про щось таке, але якось мутно описаний.
дісно, неінформативно...прийшов майстер, то пояснив, що там принцип такий: встановлена якась "таблетка", що у контакті з водою намокає-розбухає та "штовхає" клапан, що перекриває воду. Такі датчики читав, ставлять у дорогі оті фільтри-моноблоки...
Маєш сумніви, чи достатньо ефективний такий датчик?
Після двох траблів думаю про щось таке, але якось мутно описаний.
дісно, неінформативно...прийшов майстер, то пояснив, що там принцип такий: встановлена якась "таблетка", що у контакті з водою намокає-розбухає та "штовхає" клапан, що перекриває воду. Такі датчики читав, ставлять у дорогі оті фільтри-моноблоки...