Вирішив може кому корисно буде. Катався два тижні тому, А13 з Парижу до Каену вже без турнікетів (їх зараз активно демонтують), камери автоматично фіксують номер авто і протягом 72 годин потрібно зайти на сайт SANEF, ввести номер авто і оплатити. Як на мене - значно зручніше ніж раніше з шланбаумами.
Slavik-d 15.05.2025 16:54 пишет: Вирішив може кому корисно буде. Катався два тижні тому, А13 з Парижу до Каену вже без турнікетів (їх зараз активно демонтують), камери автоматично фіксують номер авто і протягом 72 годин потрібно зайти на сайт SANEF, ввести номер авто і оплатити. Як на мене - значно зручніше ніж раніше з шланбаумами.
тобто не заздалегідь, а постфактум потрібно буде заходити на сайт і бути в шоці від цін?
З їх цінами, офігіти можна знатно. )) Але дороговизна автобанів нівелюється можливістю їх об'їхати по безкоштовному варіанту, особливо в напрямках Парижу. Безкоштовні дороги по українським мірках - автобани.
Не стосується південного узбережжя (Монако, Канни, Марсель), там без варіантів.
NID 16.05.2025 09:41 пишет: З їх цінами, офігіти можна знатно. )) Але дороговизна автобанів нівелюється можливістю їх об'їхати по безкоштовному варіанту, особливо в напрямках Парижу. Безкоштовні дороги по українським мірках - автобани.
Ціна за туди-назад насправді, то трохи дешевше, але в цілому - не дешево. Автобан дозволяє їхати 130 км/год легально, альтернативи - 110-70-50 і так по колу. Навколо Парижу, більшість безкоштовка (за вийнятком хіба тунелю)
Slavik-d 16.05.2025 09:33 пишет: Камера ловить номера і потрібно потім оплатити.
так а якщо листочок або якийсь кусок бруда закриє номерний знак частково?
Тоді ловлять жандарми. ))
ну ви ж бачили кучу ноу-хау, типу до двірників леску, яка на передній номер до листочку. Потрібно прибрати листочок (побачив жандармів) - махнув двірниками - листочок відпав. Номер чистий.
так а якщо листочок або якийсь кусок бруда закриє номерний знак частково?
Тоді ловлять жандарми. ))
ну ви ж бачили кучу ноу-хау, типу до двірників леску, яка на передній номер до листочку. Потрібно прибрати листочок (побачив жандармів) - махнув двірниками - листочок відпав. Номер чистий.
Думаю там фоткають і в хвост, і в гриву, тому листочки треба чіпляти і спереді і позаду. ) Як варіант зробити іменні українські номера кирилицею і чіпляти їх перед платними участками. Хай спробують розпізнати.
Думаю там фоткають і в хвост, і в гриву, тому листочки треба чіпляти і спереді і позаду. ) Як варіант зробити іменні українські номера кирилицею і чіпляти їх перед платними участками. Хай спробують розпізнати.
двірники є і ззаду і спереду )) А іменні номери не можна за межами України.
Slavik-d 15.05.2025 16:54 пишет: Вирішив може кому корисно буде. Катався два тижні тому, А13 з Парижу до Каену вже без турнікетів (їх зараз активно демонтують), камери автоматично фіксують номер авто і протягом 72 годин потрібно зайти на сайт SANEF, ввести номер авто і оплатити. Як на мене - значно зручніше ніж раніше з шланбаумами.
тобто не заздалегідь, а постфактум потрібно буде заходити на сайт і бути в шоці від цін?
відповідь проста - не їзити платними дорогами, раз це така непоправна втрата для сімейного бюджету.
двірники є і ззаду і спереду )) А іменні номери не можна за межами України.
NID 16.05.2025 09:41 пишет: З їх цінами, офігіти можна знатно. )) Але дороговизна автобанів нівелюється можливістю їх об'їхати по безкоштовному варіанту, особливо в напрямках Парижу. Безкоштовні дороги по українським мірках - автобани.
у франції вони зовсім не дорогі. в мене через телепасс зняло десь 10 центів
у франції вони зовсім не дорогі. в мене через телепасс зняло десь 10 центів
а що стається через 72 години, якщо авто вже за межами Франції?) взлітає міраж вдогонку?