egorka 21.05.2025 12:41 пишет: а нормальний це який?
Їх пара варіантів: недорогі, до 200 грн/шт (наприклад - українські Drop) - гарно працюють не так довго, як хотілося б, і потім, з часом - втрачають трохи якість потоку води (якість аерації). Дорогі (від 400 грн/шт), з німецькими назвами брендів - працюють довше, бо не так швидко збирають на собі накип та бруд. Бувають з функцією автоочищення - такі можуть вмикатися "ривком", з певним невеликим стуком в трубах. В нас, наприклад, зараз - здається, Neoperl - мені подобається, поки що. Вже рік чи два - все ок з ними. При виборі - важливо звертати увагу на номінальну пропускну здатність, бо по опису - вони всі "економні", від 0 до 12 л/хв. Але, насправді, економні - це 4-6 л/хв. (12 л/хв - це пропускна здатність звичайних аераторів, що ставляться на усіх змішувачах з заводу).
В ответ на: Чому, наприклад, мене розсмішив аератор у ванній: аератор створює додатковий опір потоку води. Тобто ванна набиратиметься повільніше. А от яку користь даст встановлення цього девайсу на змішувач ванної?
От яка ванна , бойлер та душ Офіційна гаряча вода просто тепла
В ответ на: Чому, наприклад, мене розсмішив аератор у ванній: аератор створює додатковий опір потоку води. Тобто ванна набиратиметься повільніше. А от яку користь даст встановлення цього девайсу на змішувач ванної?
От яка ванна , бойлер та душ Офіційна гаряча вода просто тепла
harald67 21.05.2025 16:28 пишет: А от яку користь даст встановлення цього девайсу на змішувач ванної? Те саме з умивальником - якщо хочеш щоб потужність потоку води була менша, то просто на менший напор відкриваєш кран. Чим тут буде корисний аератор?
це певно питання винахідникам мийок високого тиску - нахіба підіймати тиск до 200бар щоб витрачати менше води, можна просто прикрутити кран і буде менше витрата води. аератори створюють комфортний струмінь за меншої кількості води.
harald67 21.05.2025 16:28 пишет: А от яку користь даст встановлення цього девайсу на змішувач ванної? Те саме з умивальником - якщо хочеш щоб потужність потоку води була менша, то просто на менший напор відкриваєш кран. Чим тут буде корисний аератор?
це певно питання винахідникам мийок високого тиску - нахіба підіймати тиск до 200бар щоб витрачати менше води, можна просто прикрутити кран і буде менше витрата води. аератори створюють комфортний струмінь за меншої кількості води.
Взагалі то основний ефекти від миття високим тиском полягає у можливості без ганчірки змити присохлий бруд струменем води. Про економію то вже потім вигадали. А от який бруд і з чого має змивати струмінь води з аератора в квартирі, ще й в квартирі де є ПММ, виходячи із назви цієї гілки?
harald67 22.05.2025 10:28 пишет: А от який бруд і з чого має змивати струмінь води з аератора в квартирі, ще й в квартирі де є ПММ, виходячи із назви цієї гілки?
а там струмінь і не потрібен - треба інтенсивно зволожити поверхню щоб бруд почав рухатись - аератор норм справляється.
harald67 22.05.2025 10:28 пишет: А от який бруд і з чого має змивати струмінь води з аератора в квартирі, ще й в квартирі де є ПММ, виходячи із назви цієї гілки?
а там струмінь і не потрібен - треба інтенсивно зволожити поверхню щоб бруд почав рухатись - аератор норм справляється.
Мене на цю ідею серіали надихнули . Там майже завжди на кухні кран з якого шланг з аєратором на кнопці , який ще й витаскується . Ще , бачив цікавий девайс з аєратором та ємкістю для миючого Головний + , це комфортна широка струя води + три режима вибираю яка потрібна . Мені подобається , навіть руки можна не мочити
В ответ на: Навіщо? ПММ сама з усім впорається
А , нащо тоді взагалі кран з мийкою на кухні якщо є пмм ?
Додам, що класна функція - автоматичне відкривання після закінчення миття. на функцію сушки - можна покласти. вона прям як на мене (економну людину) - зайва )) як варіант е багато телеграм вайбер каналів де продають б.у. з Європи або сіру, по ціні яка дуже відрізняється від умовного комфі.
Навіщо? ПММ сама з усім впорається.
ну поки дружина не бачила я в пмм багато чого цікавого мив, але так щоб овочі помити - до такого ще не дійшов (буває корнеплоди трохи від земельки відмити треба).
Gavik 22.05.2025 11:03 пишет: Мене на цю ідею серіали надихнули . Там майже завжди на кухні кран з якого шланг з аєратором на кнопці , який ще й витаскується . Ще , бачив цікавий девайс з аєратором та ємкістю для миючого Головний + , це комфортна широка струя води + три режима вибираю яка потрібна . Мені подобається , навіть руки можна не мочити
В ответ на: Навіщо? ПММ сама з усім впорається
А , нащо тоді взагалі кран з мийкою на кухні якщо є пмм ?
В ответ на: Який сенс? В моїй пмм посуд сухий одразу після закінчення програми. Гарячий і сухий, аж скрипить на дотик
теж не дуже розумію навіщо ту дверцю відкривати. Щоб круто було напевно) А ще, якщо не захистити знизу стільницю від вологи, власне над тою дверцею - то можна отримати розбухлу стільницю)
kis_kis 22.05.2025 11:50 пишет: Додам, що класна функція - автоматичне відкривання після закінчення миття.
Який сенс? В моїй пмм посуд сухий одразу після закінчення програми. Гарячий і сухий, аж скрипить на дотик
а через дві-три години він вже трошки вологий і не такий скрипучий Насправді, це важко пояснити, але мені теж подобається ця функція. На столєшку знизу наклеєна якась стрічка для захисту, яка було в комплекті з посудомийкою, але не так там багато й пари виходить. За 7 років нічого не сталося з нею та й воно ж двері відкриває не під час кип'ятіння води, аьвже після фіналу сушіння. Стільки ж пари виходить, коли ви відразу після закінчення відкриваєте її, щоб дістати посуд.
все не читал.))) выбирал бы из ремонтопригодности. недавно менял на своей 45см электролюксе циркуляционный насос. тот, что по сервис-номеру стоит 10.5кгрн. купил за 3кгрн, он имеет лишние провода, но подошел. если бы не нашел замены, то искал бы новую пмм как-то так