в мене на будинок 3 інвертори загалом 15 квт (3х5 КВа), то при відсутності мережі іноді ловлю блекаут на фазі, було б звичайно краще послідовно на одній фазі їх мати з сукупною потужністю, але тоді ЗТ не буде працювати на повну.
Так розумію що блекаут ловиться через те що на якійсь одній фазі ловиться перевантаження 5 кВт, мабуть краще був би один 15 кВт інвертор, бо вони як правило десь до 50% дозволяють перекос по фазах, той же Деє 12 кВт 3-фазний здається по 1 фазі може 6 кВт давати. Але ж мабуть із за цього міняти інвертор зараз не найкраща ідея, бо за новий 3-фазний Деє 12 кВт прийдеться заплатити порядку 70-75К грн, а свої 3 шт щоб продати зараз не найкращий час.
kkk_GAZ240 28.05.2025 23:46 пишет: Та ще й переходити на 48в батарею. Занадто великі витрати.
ну теоретично можна продати свої 8 комірок і купити 16 меншої ємності. все одно, звісно, це коштуватиме грошей, просто так поміняти не вийде, але помітно менше ніж купувати з нуля ще 8. Для будинку 48в таки має сенс - менші струми, менше втрати на нагрів дротів і т д. Бо насос який увімкнеться під час роботи пралки і буде як у топікстартера. Я не знаю які зараз ціни на акуми, мені не треба, але інвертори на олх дуже здешевшали
Тест на уважність не склав. В мене будинок, але практично в центрі міста - насос не потрібен В мене топологія дома схожа на велику, десь на 10-11 приміщень квартиру. Тому розглядати мій дім, як дім - не коректно. Квартира на мансардному поверсі із власним дахом для панелей
kkk_GAZ240 28.05.2025 18:01 пишет: в 6.2 чтоб навантажити то хіба зварювальник вмикати. Мені не вистачає ват 500
Не нульова ймовірність, що будете говорити теж саме, через півроку-пік, як поставите 4,2. "Не вистачає 400-500 Вт" :-) Але 6,2 кВт - це, звісно, вже має бути 48 В система. (та й 4.2 - теж краще 48 В, ніж 24 В). Виходить, під 24 В - краще лишатися на інверторі 3,2 кВт, і вже нікуди не рипатися, аж до поки не буде можливості переходу на 48 В.